Vaaka Partnersin kohdeyhtiö Musti ja Mirri ostaa ruotsalaisen Grizzly Zoon

/ maanantaina 19.03.2012

Pohjoismaiden suurin lemmikkitarvikeliikeketju Musti ja Mirri laajenee Ruotsiin, kun ruotsalainen Grizzly Zoo -lemmikkitarvikeliikeketju siirtyy Mustin ja Mirrin omistukseen.

Musti ja Mirri Oy:n emoyhtiö Leash Holding Oy sekä ruotsalainen Grizzly Zoo -liikemerkin alla toimiva Pet Pals Holding Sverige Ab ovat allekirjoittaneet 19.3.2012 sopimuksen yrityskaupasta, jossa Leash Holding Oy ostaa 100 % ketjun osakekannasta.

Grizzly Zoolla on Ruotsissa yhdeksän myymälää pääosin Etelä-Ruotsissa ja Tukholman alueella sekä verkkokauppa. Grizzly Zoon konseptiin tai yritysilmeeseen ei ole suunniteltu kaupan johdosta muutoksia.

– Grizzly Zoolla on vahva konsepti, joka on hyvin linjassa Mustin ja Mirrin nykyisen konseptin kanssa. Paikallista organisaatiota ja resursseja tullaan vahvistamaan merkittävästi. Tavoitteenamme on kasvattaa ketjua uusia myymälöitä perustamalla, ja tavoiteliikevaihto vuodelle 2016 on yli 30 miljoonaa euroa, kertoo Mustin ja Mirrin toimitusjohtaja Mika Sutinen.

– Tämä yrityskauppa antaa Musti ja Mirrille mahdollisuuden vahvistaa yhtiön strategista asemaa lemmikkituotekaupassa Suomen johtavasta ketjusta pohjoismaisen johtajan tasolle. Olemme Vaaka Partnersissa erittäin tyytyväisiä että olemme voineet tukea yhtiötä tässä merkittävässä askeleessa ja uskomme että uusi konserni kasvaa vahvuuksillaan myös Ruotsissa menestyksekkäästi, toteaa Vaaka Partnersin partneri Panu Vuorela. Vaaka Partnersin rahastot ovat Leash Holding Oy:n enemmistöomistajia.

Konsernin toimitusjohtajana jatkaa Mika Sutinen. Yrityskaupan myötä Suomen maajohtajaksi on nimitetty Juhana Lamberg, joka on aiemmin toiminut eri johtotehtävissä Suomen Gigantin organisaatiossa. Grizzly Zoo -ketjun nykyiset pääomistajat Eskil Sylwan ja Björn Zethraeus siirtyvät Leash Holding Oy:n osakkaiksi ja jatkavat Ruotsin liiketoiminnan johdossa: Sylwan Ruotsin maajohtajana ja Zethraeus vastaa Grizzly Zoon markkinoinnista, liikepaikkahankinnoista sekä myymälöiden avaamisesta Ruotsissa.

– Yrityskauppa hyödyttää suomalaisia asiakkaitamme sekä Suomessa toimivia myymälöitämme. Erityisesti hankinnoissa volyymien kasvun myötä kilpailukykymme paranee entisestään. Tavoitteemme on olla hinnoittelun, tuotevalikoiman sekä erinomaisen asiakaspalvelun osalta Suomen – ja nyt myös Ruotsin – pidetyin lemmikkitarvikeketju, Mika Sutinen kertoo.

– Olemme valtavan innostuneita tästä mahdollisuudesta toteuttaa visiomme Grizzly Zoon kasvattamisesta Ruotsin johtavaksi ketjuksi. Uskomme että Mustin ja Mirrin hankintakanavien ja sekä laajempien resurssien myötä tavoite on erittäin realistinen, toteaa Grizzly Zoon Eskil Sylwan.

Mustin ja Mirrin sekä Grizzly Zoon yhteenlaskettu myymälämäärä on 112 kappaletta, vuosimyynti on noin 70 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä noin 400.

Lisätietoja
Musti ja Mirri Oy, toimitusjohtaja Mika Sutinen, p. 0400 600 999
Vaaka Partners Oy, partner, Panu Vuorela, p. 040 5100952

Musti ja Mirri
Musti ja Mirri on vuonna 1988 perustettu lemmikkituotteiden erikoisliikeketju. Mustin ja Mirrin tuotevalikoima kattaa kaikki lemmikkien hyvinvointiin liittyvät tarvikkeet sekä ruoat. Ketjussa on 103 myymälää ympäri Suomen. Ketjun myynti on 55 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 300 työntekijää. Musti ja Mirri on Suomen ja samalla Pohjoismaiden suurin lemmikkieläintarvikeketju.
Lisätietoja mustijamirri.fi

Grizzly Zoo
Grizzly Zoo on vuonna 2006 perustettu lemmikkituotteiden erikoisliikeketju. Ketjun konsepti perustuu laajaan valikoimaan laadukkaita tuotteita ja on samankaltainen Mustin ja Mirrin kanssa. Ketjulla on Ruotsissa yhdeksän myymälää sekä vuonna 2011 lanseerattu verkkokauppa. Yrityksen liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. Vuonna 2011 päättyneellä tilikaudella ketjun myynti kasvoi Ruotsissa 22 %.
Lisätietoja grizzlyzoo.se

The post Vaaka Partnersin kohdeyhtiö Musti ja Mirri ostaa ruotsalaisen Grizzly Zoon appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä