Vaaka Partnersin ja Mustin Groupin menestyksekäs yhteinen 10 vuoden matka päätökseen

Yrityskaupat / torstaina 13.08.2020

Vaaka Partners myi rahastojensa viimeiset Musti Groupin osakkeet yhdessä EQT:n kanssa 12.8.2020. Tämä merkitsi että yhteinen 10 vuoden taival Musti Groupin kanssa päättyi.

Vaaka investoi Musti ja Mirriin vuonna 2010, jolloin lemmikkituotteiden vähittäiskauppa oli varsin kehittymätöntä verrattuna moniin muihin vähittäiskaupan sektoreihin. Markkina oli kuitenkin monin tavoin houkutteleva – kysyntä ei ollut suhdanneherkkää ja kysyntä oli kasvanut tasaisesti jo vuosikymmeniä lemmikkien määrän kasvaessa ja niiden muuttuessa yhä enemmän perheenjäseniksi omistajillaan. Kun yhtiöllä oli hyvin sitoutunut ja erittäin motivoitunut henkilöstö, mahdollisuus tuoda alalle muiden vähittäiskauppasektoreiden parhaita käytäntöjä näytti lupaavalta. Ryhdyimmekin innolla luomaan kasvusuunnitelmaa yhdessä tulevan toimitusjohtajan Mika Sutisen kanssa. Tavoitteemme oli selvä, yhtiöstä piti tulla Pohjoismaiden markkinajohtaja alallaan. Mika ryhtyi toteuttamaan suunnitelmaa ja johti menestyksekkäästi yhtiön huimaa kasvua seuraavat 7 vuotta.

Merkittävä virstanpylväs tällä matkalla oli Grizzly Zoon yritysosto vuonna 2012, jolla potkaisimme käyntiin kasvun Suomen ulkopuolella. Yhtiöllä oli jo tuolloin mielestämme Pohjoismaiden paras lemmikkituotteiden vähittäiskauppakonsepti, ja siten eväät laajentua Suomen ulkopuolelle. EQT osti yhtiön enemmistön vuoden 2015 alussa ja tämän yhteydessä Vaaka jäi noin 10 % omistajaksi yhtiöön. Musti Group jatkoi ripeää kasvua ja osana sitä laajentui myös Norjaan. Helmikuussa 2020 yhtiö listautui pörssiin.

Yhtiön liikevaihto on kymmenkertaistunut vuoden 2010 25 miljoonasta eurosta yli 270 miljoonaan ja se on nyt kiistämätön alansa markkinajohtaja Pohjoismaissa. Se on luonut merkittävästi työpaikkoja henkilöstömäärän kasvaessa 140 työntekijästä 1100 työntekijään. Yhtiö kilpailee menestyksekkäästi ulkomaisia online-kilpailijoitaan vastaan, jotka laajemmin vähittäiskaupan eri sektoreilla uhkaavat kotimaisten kivijalkakauppojen liiketoimintaa ja työpaikkoja. Musti Groupin liiketoiminta on tervettä ja kannattavaa nopeasta kasvusta huolimatta ja yhtiön arvo onkin yli 40-kertaistunut tänä aikana. Huimasta kehityksestä huolimatta yhtiön menestys ei suinkaan ole päättymässä, ja odotamme kuulevamme hyviä uutisia jatkossakin. Vaikka Vaaka ei olekaan enää tästä eteenpäin osa yhtiön tarinaa, tunnemme ylpeyttä siitä, että olimme osa sitä tiimiä joka pisti tämän liikkeelle vuosikymmen sitten.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä