Vahvaa paikallisuutta ja skaalautuvuutta yhdistävästä kiinteistöpalvelusta kasvoi menestystarina – Kotikatu jatkaa kasvuaan uuden omistajan kanssa

Yrityskaupat / keskiviikkona 10.06.2020

Asunto-osakeyhtiöiden kiinteistöpalvelussa asiakkaat arvostavat paikallisuutta, tuttuutta ja monipuolista palveluvalikoimaa. Kiinteistöpalveluyritys Kotikatu ja sen kasvua vauhdittanut pääomasijoittaja Vaaka Partners onnistuivat skaalaamaan perinteisesti pienen ja lokaalin bisneksen suureksi – ja säilyttämään silti paikallisen, ihmisläheisen otteen. Reippaan kasvun siivittämänä Vaaka luopuu nyt omistuksestaan, ja Kotikadun kasvu jatkuu pääomasijoittaja Norvestorin omistuksessa. Kaupan myötä Kotikatu ja PHM Group yhdistyvät merkittäväksi asunto-osakeyhtiöiden kiinteistöpalveluiden tarjoajaksi.

Kiinteistöpalveluala on ollut viime vuodet murroksessa, ja nopeasti kasvaneella Kotikadulla on ollut siinä merkittävä rooli. Kotikadun kasvu on perustunut yrityskauppoihin, joita on tehty vuodesta 2015 alkaen 37. Nyt kasvu jatkuu, kun pääomasijoittaja Norvestorin omistama PHM Group ja Kotikatu yhdistävät voimansa. Yritysjärjestelyn toteutuminen vaatii Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksynnän.

Yhdistyessään Kotikatu ja PHM Group nousevat alansa johtavaksi toimijaksi, ja ne voivat tarjota paikallisuuteen panostavia palveluita valtakunnallisesti. Paikalliset ja monipuoliset kiinteistöhuoltopalvelut ovat näin yhä useamman suomalaisen asunto-osakeyhtiön saatavilla. Mukaan tulee myös pohjoismainen ulottuvuus, sillä PHM Groupin liikevaihdosta 40 prosenttia tulee jo nyt Ruotsista.

Pieni ja suuri samassa paketissa

Vaaka Partnersin kanssa luodun kasvustrategian myötä Kotikatu on kasvanut viidessä vuodessa 6500 asiakaskohteen ja 1500 kiinteistöalan ammattilaisen yritykseksi. Liikevaihto on samassa ajassa lähes nelinkertaistunut reiluun 100 miljoonaan euroon.

“Toimintamme perustuu kerralla kuntoon -asenteeseen. Lähellä asukkaita sijaitsevat palvelupisteet ja välinevarikot luovat parhaat mahdolliset lähtökohdat sujuvalle, laadukkaalle ja asiakaslähtöiselle kiinteistöhuollolle. Kun kiinteistönhoitajamme saa työpyynnön, hän on todennäköisesti jo valmiiksi lähellä. Näin pystymme toimimaan ripeästi ja välttämään samalla turhaa autolla ajoa. Siinä voittaa niin asiakas kuin ympäristökin,” Kotikadun toimitusjohtaja Jussi Niemelä kertoo.

“Ainutlaatuisen paikallisuutta ja skaalautuvuutta yhdistelevän liiketoimintamallin avulla Kotikatu on saavuttanut johtavan aseman suhteellisen lyhyessä ajassa. Paikallisuuden kautta Kotikatu pystyy tarjoamaan ylivertaista asiakaspalvelua. Skaalautuva konsepti taas on näyttänyt joukkovoiman edut monipuolisina palveluina, taloushallinnossa, hankinnoissa ja vaikkapa markkinointimateriaaleissa. Uskaltaisin väittää, että Jussi ja Kotikadun porukka ovat onnistuneet yhdistämään pienuuden ja suuruuden edut asiakkaidensa hyödyksi aivan poikkeuksellisella tavalla,” täydentää Vaaka Partnersin partneri ja Kotikadun hallituksen jäsen Panu Vuorela.

“Kaupan myötä tapahtuva yhdistyminen toisen paikallista palvelua korostavan yrityksen eli porvoolaislähtöisen PHM:n kanssa on luonnollinen seuraava askel Kotikadun kasvutarinassa”, Vuorela jatkaa.

Kasvua kuuntelemalla

Kotikadun onnistuneiden yritysostojen taustalla on ollut yrittäjien kuuntelemiseen perustuva, selkeä toimintatapa, jonka avulla pienten yritysten on ollut sujuvaa tulla osaksi Kotikatua.

“Jokainen yrityskauppa tehdään tiiviissä yhteistyössä yrittäjän kanssa ja heidän toiveitaan kuunnellaan herkällä korvalla – kyseessähän on monelle oma elämäntyö! Haltuunottotiimimme huolehtii, että pienimmätkin yksityiskohdat tulevat huomioiduksi ja kapulanvaihto on sujuvaa. Moni yrittäjä onkin halunnut jäädä meille töihin kaupan jälkeen, mistä olemme tietenkin kovin iloisia,” Niemelä kuvailee.

Kasvu on saatu Vaakan kanssa hyvään vauhtiin, eikä se Niemelän mukaan tule pysähtymään tulevaisuudessakaan.

“Vaakan kanssa työskentely on ollut sujuvaa ja tuloksellista, onhan yhtiö tehnyt valtavan loikan Vaakan omistusaikana. Ja kyllä meillä edelleenkin on halu kasvaa. Asiakkaalle perusasiat kuitenkin pysyvät. Me havaitsemme, hoidamme ja huolehdimme asiakkaistamme ja vaalimme heidän omaisuuttaan jatkossakin,” Niemelä päättää.

Lisätietoa:
Jussi Niemelä, toimitusjohtaja, Kotikatu Group
jussi.niemela@kotikatu.fi
puh. 0400 462696

Panu Vuorela, partner, Vaaka Partners
panu.vuorela@vaakapartners.fi
puh. 040 510 0952

Kotikatu lyhyesti:
Kotikatu on Suomen suurin asunto-osakeyhtiöiden kiinteistöhuoltopalveluita tarjoava yritys, jolla on asiakkaana 6500 asunto-osakeyhtiötä. Näissä yhtiöissä on yhteensä 110 000 asuntoa, joissa asuu lähes 300 000 asukasta. Yhtiö muodostuu erityisesti asuinkiinteistöjen huoltoon erikoistuneista yksiköistä, jotka toimivat pääkaupunkiseudulla, Pirkanmaalla, Lahdessa, Porissa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Oulussa.
www.kotikatu.fi

PHM Group lyhyesti:
PHM on suomalainen kiinteistöjen huoltoon ja ylläpitoon erikoistunut konserni, jolla on n. 6000 asiakasta. Yhtiöllä on myös merkittävää liiketoimintaa Ruotsissa (noin 40 % liikevaihdosta). PHM palvelee asiakkaitaan paikallisesti itsenäisten tytäryhtiöiden toimesta keskittyen laatuun ja joustavuuteen.
www.phmgroup.fi

Vaaka Partners lyhyesti:
Vaaka Partners on kunnianhimoinen pääomasijoitusyhtiö, joka auttaa keskikokoisia suomalaisia yhtiöitä kehittymään liiketoiminnan mestareiksi. Vaakan omistamia yhtiöitä ovat mm. Framery, Jungle Juice Bar, Lyyti sekä Molok. Yhtiö vastaa noin 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoista. Vaakan lähestymistapa yhdistää strategisen ja toiminnallisen osaamisen luottamukseen perustuvaan yhteistyöhön ja uusiin kasvumahdollisuuksiin. Vaakan rahastojen suurimpia sijoittajia ovat Euroopan johtavat eläkerahastot.
www.vaakapartners.fi

Norvestor lyhyesti:
Norvestor on pohjoismainen pääomasijoittaja, joka keskittyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Norvestorin tiimi on työskennellyt yhdessä vuodesta 1991, mikä tekee siitä yhden kokeneimmista sijoittajista Pohjoismaissa. Norvestor on toteuttanut 72 investointia, yli 250 lisäyritysostoa ja luopunut 51 yrityksen omistuksesta (ml. 15 pörssilistautumista). Norvestor tekee sijoituksia pohjoismaisiin kasvuyrityksiin, joilla on mahdollisuus saavuttaa johtava asema joko Pohjoismaissa tai kansainvälisesti orgaanisella kasvulla, yritysostoilla tai kansainvälistymisellä.
www.norvestor.com

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä