Vaaka Partners jatkaa Tietokeskuksen omistajana uuden rakenteen kautta

Ajankohtaista / tiistaina 14.05.2024

Vaaka Partnersilla (“Vaaka”) on ilo ilmoittaa, että Vaaka Partners Buyout Fund II Ky (“Vaaka II”) on onnistuneesti saanut päätökseen Tietokeskuksen (“Yhtiö”) myynnin uudelle jatkoyhtiölle (”Jatkoyhtiö”, eng. ”Continuation Vehicle”). Jatkoyhtiötä hallinnoi Vaaka ja sen enemmistöomistajaksi tulee Vaaka Partners Buyout Fund IV Ky (“Vaaka IV”). Huutokauppaprosessin tuloksena eQ, yksi Suomen johtavista pääomarahastoihin sijoittavista varainhoitajista, tuli uudeksi sijoittajaksi Vaaka IV:n rinnalle.

Kauppa mahdollistaa Vaakalle, alkuperäisille perustajille, johtoryhmälle ja muille työntekijöille mahdollisuuden jatkaa Tietokeskuksen tukemista tulevaisuudessa, mukaan lukien äskettäin hankitun MPY Yrityspalveluiden integrointi, tuoden samalla lisäpääomaa, jota voidaan käyttää strategisiin yritysostoihin.

Tietokeskus on johtava itsenäinen ICT-infrastruktuuripalveluiden tarjoaja pienille ja keskisuurille yrityksille sekä julkiselle sektorille Suomessa. Yhtiön keskeisiä palveluita ovat IT-infrastruktuurin ulkoistus- ja tukipalvelut, laitetoimitukset ja elinkaarenhallintapalvelut sekä IT-infrastruktuurin konsultointi, ratkaisujen suunnittelu ja toimitus. Vaaka II:n hankki Yhtiön loppuvuodesta 2016, ja Vaakan omistusaikana Yhtiö on tehnyt seitsemän yrityskauppaa. Viimeisin yritysosto, MPY Yrityspalvelut, toteutettiin kesäkuussa 2023. Tietokeskuksen pro-forma liikevaihto vuonna 2023 oli 132 miljoonaa euroa.

Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäinen toteaa: ”Yhteinen matkamme on ollut menestyksekäs, ja arvostamme suuresti Vaakan jatkuvaa tukea strategisten tavoitteidemme saavuttamisessa. Olemme vakiinnuttaneet asemamme suurimpana kotimaisena pk-yritysten IT-palveluntarjoajana. Sitoudumme myös jatkossa pk-yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden IT-ympäristöjen jatkuvaan kehittämiseen ja jatkamme asiakkaidemme palvelemista yli 450 osaavan ammattilaisemme voimin ympäri Suomen.”

Vaaka Partnersin osakas Panu Vuorela kommentoi: ”Olemme erittäin iloisia voidessamme jatkaa yhteistyötä Tietokeskuksen tiimin kanssa vahvistaen samalla edellytyksiämme tukea yrityksen kasvustrategiaa tämän järjestelyn avulla. Vaaka II:n omistuksen aikana yritys on kehittynyt valtakunnalliseksi palvelutarjoajaksi, jolla on erinomainen asiakas- ja työntekijätyytyväisyys. Näiden päälle on turvallista rakentaa seuraava kasvuvaihe yhdessä.”

Fairview Capital Group toimi transaktiossa taloudellisena neuvonantajana. Stephenson Harwood ja Borenius toimivat juridisina neuvonantajina.

Tiedusteluihin vastaa:

Vaaka Partners
Panu Vuorela
+358 (0) 40 510 0952
panu.vuorela@vaakapartners.fi

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä