Vaaka Partners tukemaan Jungle Juice Barin kansainvälistä kasvua

Ajankohtaista / keskiviikkona 28.06.2017

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners sijoittaa mehu- ja smoothiebaariketju Jungle Juice Bariin. Järjestelyn tarkoituksena on auttaa Jungle Juice Baria kansainvälisessä kasvussa.

Vallitsevat megatrendit kuten kuluttajien kiinnostus terveellistä ruokaa, ulkona syömistä ja mukaan otettavia ”on-the-go”-tuotteita kohtaan tukevat Jungle Juice Barin liiketoimintaa ja kasvua. ”Jungle Juice Bar on erinomainen esimerkki suomalaisesta yrittäjyydestä, rohkeudesta ja peräänantamattomuudesta”, sanoo Vaaka Partnersin partneri Ville Koskenvuo.

Yhtiön perustajat, Noora ja Petteri Fagerström, avasivat ensimmäisen mehu- ja smoothiebaarin Vantaalle kauppakeskus Jumboon vuonna 2011. Yhtiön alkutaival ei kuitenkaan ollut helppo. ”Alun nopean kasvuvaiheen aikana yhtiön rahat uhkasivat loppua”, Jungle Juice Barin toimitusjohtaja Noora Fagerström muistelee. ”Alkuvuosien jälkeen päätimme täsmentää tuotevalikoimaamme, minkä seurauksena kasvun hallinnasta tuli helpompaa”, Fagerström kertoo.

Tämän jälkeen kasvu onkin ollut nopeaa ja kannattavaa. Tällä hetkellä mehubaareja on Suomessa yhteensä 21 yhdeksällä eri paikkakunnalla. Vuonna 2016 yhtiön liikevaihto oli yli 5 miljoonaa euroa, ja yhtiö työllistää yli 140 henkeä. Vuoden 2017 aikana Jungle Juice Barin mehu- ja smoothiebaarien määrää on tarkoitus kasvattaa merkittävästi ja avata ensimmäiset toimipisteet Tukholmaan, Ruotsiin.

Jungle Juice Barin menestyksen ovat huomanneet muutkin. Vuonna 2016 Jungle Juice Bar voitti Nordic Council of Shopping Centersin Suomen paras retailer -palkinnon. Kauppakeskusten omistajat arvostavat yhtiötä vuokralaisena, koska se pystyy toimimaan joustavasti erilaisissa tiloissa, kuten kauppakeskusten liukuportaiden alla ja käytäväpaikoilla. Kesäkuussa Noora Fagerström sai ensimmäistä kertaa Suomessa jaettavan Veuve Clicquot New Generation -palkinnon. Palkinto on suunnattu menestyneelle naisjohtajalle, joka on uransa alkuvaiheessa.

”Jungle Juice Barilla on asiakkaiden rakastama konsepti, joka sopii erinomaisesti myös vuokranantajille. Näemme yhtiössä valtavasti potentiaalia ja haluamme olla mukana tukemassa heidän kansainvälistä kasvuaan”, Koskenvuo sanoo.

”Olemme todella tyytyväisiä Vaaka Partnersin mukaantulosta, mikä mahdollistaa nopean kasvuvauhtimme kiihdyttämisen. Vaaka Partnersin tiimi ja heidän teolliset neuvonantajansa ovat olleet korvaamaton apu jo tähän mennessä kasvustrategiamme hiomisessa ja kansainvälisen laajentumisen suunnittelussa”, Noora Fagerström toteaa tyytyväisenä. ”Haluamme myös kiittää alkuvaiheen voimakkaassa kasvussa auttaneita enkelisijoittajia. Yrittäjinä olemme aina päättäneet käyttää parasta mahdollista apua ja tukea nopean kasvun varmistamiseksi”, Fagerström jatkaa.

Yritysjärjestelyn jälkeen Noora ja Petteri Fagerström jatkavat merkittävinä vähemmistöomistajina, ja Vaaka Partnersin hallinnoima pääomasijoitusrahasto omistaa yhtiöstä enemmistön.

Lisätietoja

Ville Koskenvuo, partner, Vaaka Partners, 050 387 8115, ville.koskenvuo@vaakapartners.fi
Noora Fagerström, toimitusjohtaja, Jungle Juice Bar, 040 913 7467, noora@junglejuicebar.fi


Jungle Juice Bar lyhyesti
Jungle Juice Bar on vuonna 2010 perustettu terveellisiin mehuihin ja smoothiesiin erikoistunut mehubaariketju. Tällä hetkellä Jungle Juice Barin mehu- ja smoothiebaareja on jo 21, yhdeksällä eri paikkakunnalla: Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Tampereella, Turussa, Raisiossa, Kuopiossa, Lappeenrannassa ja Oulussa. Yhtiö työllistää yli 140 henkeä.
www.junglejuicebar.fi

The post Vaaka Partners tukemaan Jungle Juice Barin kansainvälistä kasvua appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä