Vaaka Partners vauhdittamaan Frameryn maailmanvalloitusta

Ajankohtaista / torstaina 01.03.2018

Hiljaisten tilojen merkitys on globaalisti voimakkaassa kasvussa avokonttoreiden vallattua toimistomaailman. Suomalainen Framery Oy päivitti perinteisen puhelinkopin moderniin toimistoympäristöön ja on nyt äänieristettyjen toimistoratkaisujen johtava toimittaja maailmanlaajuisesti. Pääomasijoittaja Vaaka Partnersin ja Frameryn yhteisenä tavoitteena on kiihdyttää yhtiön globaalia kasvutarinaa ja moninkertaistaa sen liikevaihto.

Pääomasijoittaja Vaaka Partnersin Buyout III -rahasto sijoittaa suomalaiseen, ennakkoluulottomasti kansainvälisille markkinoille lähteneeseen Frameryyn. Sijoituksen jälkeen Vaaka Partners kanssasijoittajineen omistaa yhtiöstä noin 60 prosenttia. Framery on kasvuyhtiö, joka valmistaa äänieristettyjä puhelinkoppeja ja neuvottelutiloja pääasiassa kansainvälisille markkinoille.

Frameryn vuoden 2017 liikevaihto yli kaksinkertaistui edellisvuodesta ja oli 40 miljoonaa euroa. Framery on toimialallaan moninkertaisesti palkittu kasvuyhtiö, jonka liikevaihdosta yli 90 prosenttia tulee viennistä. Frameryn tuotteita viedään Pohjois-Amerikkaan, Eurooppaan ja Aasiaan.

Suomalaisia kärkinimiä ja toimialaosaamista Frameryn hallitukseen

”Tuomme sijoituksemme myötä Framerylle osaamistamme, uuden ja kokeneen hallituksen sekä tuen nopeutetulle kansainvälistymiselle. Hallitukseen on valittu Musti ja Mirristäkin tunnettu kasvun rakentaja Mika Sutinen, kansainvälisen myynninjohtamisen ammattilainen ja Nokian kasvussa vahvasti mukana ollut Timo Toikkanen, toimialaosaaja ja Kinnarps Groupin toimitusjohtajana aiemmin toiminut Per-Arne Andersson sekä Bob The Robotista ja Finlaysonista tuttu markkinoinnin moniottelija Jukka Kurttila”, sanoo Vaaka Partnersin partneri Ilkka Pentikäinen.

Vaakan mukaantulo mahdollistaa Frameryn teknisen etumatkan, brändiarvon ja kansainvälisen myynnin vahvistamisen entisestään. Sijoittajan näkökulmasta Frameryn innovatiivisuus, rohkeus ja kyky tehdä ratkaisuja työelämän muuttuneisiin vaatimuksiin yhdistettynä suomalaiseen laatuun ja tinkimättömyyteen ovat avainasemassa kasvun ja kansainvälistymisen tiellä.

”Meidät vakuutti ennen kaikkea Frameryn ylivoimainen teknologinen osaaminen ja kyky jatkuvaan innovaatiotyöhön sekä henkilöstön vahva tekemisen kulttuuri. Vaakan kohdeyhtiöiden menestys perustuu vahvan kasvustrategian luomiseen sekä lisäresursseihin, osaamiseen ja systemaattisiin toimintatapoihin”, toteaa Vaaka Partnersin partneri Ville Koskenvuo.

”Puhelimeen kailottavasta pomosta se idea lähti”

Frameryn perustajat saivat kuningasajatuksensa yrityksestä vuonna 2010, kun he halusivat ratkaista silloisen työpaikkansa meluongelman. Yhtiön missiona on toiminnan alkuvaiheista lähtien ollut yhdistää kaikissa sen tuotteissa toiminnallisuus ja muotoilu. Tänä päivänä Frameryn ykköstuotteissa, äänieristetyistä puhelin- ja neuvottelukopeissa, saavat puhua rauhassa kansainvälisten yhtiöiden kuten Puman, Vodafonen, Mircrosoftin ja Uberin ja Suomessa esimerkiksi Outotecin väki. Frameryn tuotteita myydään maailmanlaajuisen jälleenmyyntiverkoston kautta; yhtiön tavoitteena on laajentaa kansainvälistä myyntiään ja jakeluverkostoaan.

”Vaakan mukaantulo partneriksemme on Framerylle merkittävä harppaus kasvustrategiamme toteuttamisessa. Frameryn johdon, Vaakan ja Vaakan teollisten neuvonantajien kanssa tiiviissä yhteistyössä päivitetty kasvustrategia mahdollistaa kasvumme nopean kiihdyttämisen. Frameryn kasvaessa uuteen kokoluokkaan pystymme myös hyödyntämään Vaakan ja heidän teollisten neuvonantajiensa lukuisat kokemukset vastaavista tilanteista eri kasvuyhtiöissä”, Frameryn toimitusjohtaja ja perustaja Samu Hällfors toteaa.

Framery lyhyesti:
Framery on esivalmistettujen äänieristettyjen puhelinkoppien ja neuvottelutilojen kehittäjä ja valmistaja, sekä globaali markkinajohtaja. Yhtiö on perustettu vuonna 2010 ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli noin 40 miljoonaa euroa. Frameryn menestys ja kasvu perustuvat vahvaan teknologiseen ja tuotannolliseen osaamiseen, voimakkaaseen kehittämisen kulttuuriin ja omaan designiin. Framery sai vuonna 2017 Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinnon, sijoittui 2. sijalle Deloitten Technology Fast 50 –listalla ja sai suomalaisen muotoilun kansainvälistymispalkinnon. Framery työllistää kansainvälisesti yli 180 henkilöä. Toimistokalusteiden valmistus tapahtuu Tampereella.

Lisätietoja:

Vaaka Partners Oy: Partneri Ilkka Pentikäinen, puhelin 0400 217 671
Framery Oy: Toimitusjohtaja Samu Hällfors, puhelin 050 517 5818

The post Vaaka Partners vauhdittamaan Frameryn maailmanvalloitusta appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä