Suomen johtava fysioterapiayritys Fysios ostaa Auronin

Ajankohtaista / tiistaina 27.10.2020

Jatkossa 850 terapeuttia 100 eri toimipisteessä auttavat kipujen tai arjessa selviämisen kanssa painivia suomalaisia

Suomen suurin fysioterapiayritys Fysios ostaa Auronin. Jatkossa Fysioksen palveluksessa on 850 terapeuttia. He palvelevat suomalaisia 53 paikkakunnalla yli 100:ssa toimipisteessä. Yhdistymisen ansiosta palvelut lisääntyvät ja erikoisosaamista vaativan terapian maantieteellinen saavuttaminen helpottuu. Uuden Fysioksen toiminta-alue kattaa noin 90 prosenttia kaikista suomalaisista. Kokonaisuudessaan yhtiön liikevaihto on vuositasolla noin 50 miljoonaa euroa.

Yli miljoonalla suomalaisella on jo jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelimiin liittyvä sairaus, joka heikentää päivittäistä toimintakykyä. Suurin osa esimerkiksi polvi- tai niska-hartiaseudun kivuista on ratkaistavissa fysioterapian keinoin jo varhain. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi suurimmista syistä niin sairauspoissaoloihin kuin ennenaikaiseen eläköitymiseenkin. Tähän kansalliseen haasteeseen ovat havahtuneet sekä apua tarvitsevat ihmiset että yritykset, lääkäriasemat ja vakuutusyhtiöt. Nyt yhdistyvät Fysios ja Auron pystyvät entistä paremmin auttamaan suomalaisia ja vastaamaan yksilöllisten fysioterapiapalveluiden kasvavaan kysyntään.

– Jossain vaiheessa elämää selkäkivusta kärsii noin 85 prosenttia suomalaisista. Niskakipu haittaa arkea noin 70 prosentilla. Jokainen kivun kanssa vähänkin aikaa paininut haluaa eroon tuskasta ja toivoo enemmän terveitä päiviä. Useimmiten tuki- ja liikuntaelinten ongelmista pääsee eroon oikeanlaisella fysioterapialla ja harjoittelulla. Tähän meitä lähes jokaista koskettavaan tarpeeseen perustettiin Fysios viisi vuotta sitten ja Auron kymmenen vuotta sitten. Yhdessä pystymme nyt tuomaan terveyttä edistävää palvelua yhä useamman suomalaisen kodin lähettyville, Fysioksen perustajaosakas ja toimitusjohtaja Heikki Tiitinen kertoo.

Suomalaiset ovat valmiita panostamaan hyvinvointiinsa ja hakeutuvat yhä enenevässä määrin fysioterapiaan itsenäisesti. Väestön ikääntymisen myötä on kasvanut myös ikääntyvien- ja neurologisen fysioterapian palveluiden kysyntä ja tietoisuus niiden positiivisista vaikutuksista yksilön toimintakyvylle.

Toimialan muutosta kukaan ei tee yksin. Nyt yhdistyvät Fysios ja Auron haluavat kehittää toimialaa yhdessä asiakkaidensa ja sidosryhmiensä kanssa.

Ala on kehittymässä nopeaa vauhtia. Lääkäreitä tullaan tarvitsemaan aina, mutta myös apua tarvitsevien ihmisten valveutuminen ja hakeutuminen tuki- ja liikuntaelinten fysioterapiaan sekä muiden terapioiden pariin on kasvanut. Tarvitaan moderneja, omilla jaloillaan seisovia, ja digitaalisiin palveluihin panostavia yrityksiä, jotka vastaavat näihin kasvaviin tarpeisiin. Alalla on edelleenkin valtava määrä pieniä yrityksiä, joita tarvitaan myös jatkossa, että tasapaino säilyy. Yksi tärkeä keino alan kehittämiseen on kuitenkin isojen yritysten yhdistyminen, Fysioksen toinen perustajaosakas ja varatoimitusjohtaja Pasi Syrjä kommentoi.

Fysioksen ja Auronin yhdistyminen tarkoittaa suomalaisille terapiapalveluiden lisääntymistä ja nopeampaa hoitoon pääsemistä. Tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin liittyvä fysioterapia, ikääntyneiden ja vaativan lääkinnällisen kuntoutukseen liittyvät palvelut laajenevat ja ovat helpommin jokaisen saavutettavissa. Yksilölliseen tarpeeseen sopiva palvelu ja oikean erikoisosaamisen omaava terapeutti löytyy entistäkin helpommin Suomen suurimman fysioterapiayrityksen kautta. Terapiaa tarjotaan toimipisteissä sekä esimerkiksi asiakkaan kotona ja lähiympäristössä, palvelutaloissa, sekä etänä digitaalisesti.

Lisätietoja
Heikki Tiitinen, toimitusjohtaja Fysios
puh. 0400 648 663, heikki.tiitinen@fysios.fi

Fysios
Fysios on valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluu yli 90 toimipistettä yli 51 paikkakunnalla ja se työllistää yli 700 ammattilaista. Fysioksen liikevaihto on n. 40 miljoonaa euroa. Fysioksen johdossa toimivat osakkaat Heikki Tiitinen ja Pasi Syrjä. Yrityksen pääomistaja on kotimainen pääomasijoittaja Vaaka Partners.
www.fysios.fi

Auron
Auronilla on tällä hetkellä 17 omaa toimipistettä ja lisäksi Auron-ketjuun kuuluu yli 170 yhteistyökumppania ympäri Suomen. Auron Oy on suomalainen perheyritys.
www.auron.fi

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä