Vaaka Partners tukemaan Lyytin kansainvälistä kasvua

Ajankohtaista / perjantaina 28.06.2019

Turkulaisen tapahtumanhallintaohjelmistoyhtiö Lyytin tavoite on saavuttaa merkittävä markkina-asema Euroopassa. Tämän tukemiseksi Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto teki sijoituksen yhtiöön ja tuli yhtiön pääomistajaksi.

”Olemme Suomessa ylivoimainen markkinajohtaja noin 60% markkinaosuudella. Tapahtumanhallintaohjelmistojen markkina kasvaa noin 20% vuosivauhdilla Euroopassa, ja tavoittelemme merkittävää markkinaosuutta valituilla markkinoilla. Pitkän aikavälin tavoitteenamme on kasvaa yli viisinkertaiseksi, ja valtaosa kasvusta tulee Suomen ulkopuolelta”, kommentoi Lyytin toimitusjohtaja Petri Hollmén.

”Meillä on asiakkaiden rakastama tuote, mahtava tiimi, positiivinen yrityskulttuuri ja upeita asiakkaita. Ne luovat pohjan kansainväliselle menestykselle. Vaaka Partnersin avulla saamme kansainvälistä osaamista hallitukseen sekä taloudelliset resurssit toteuttaa kunnianhimoinen kasvusuunnitelmamme. Kasvusuunnitelman rakentaminen yhdessä Vaakan kanssa on ollut innostavaa ja meitä on ollut tukemassa Vaakan erinomaiset teolliset neuvonantajat, joilla on kokemusta useiden kansainvälisten SaaS-ohjelmistoyhtiöiden kasvun rakentamisesta. Päädyimme yhteistyöhön Vaakan kanssa, sillä jaamme samat arvot. Lisäksi kotimaisuus ja keskinäisen luottamuksen rakentuminen prosessin aikana olivat merkittäviä tekijöitä”, jatkaa Hollmén.

Lyyti työllistää tällä hetkellä noin 50 henkilöä ja sen liikevaihto on lähes nelinkertaistunut viimeisen 5 vuoden aikana. Vuoden 2018 lopulla Lyytille myönnettiin Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto, joka on julkinen tunnustus erimerkillisestä yrittäjyydestä.

”Lyytin kannattava ja nopeasti kasvava SaaS-liiketoiminta, erittäin tyytyväiset asiakkaat ja Lyytin tuotteen valmiit integraatiot johtaviin globaaleihin markkinointiautomaatio- ja asiakashallintajärjestelmiin saivat Vaakan kiinnostumaan yhtiöstä. Tuomme sijoituksemme myötä Lyytille kokemuksemme merkittävän kasvun rakentamisesta, kokeneen hallituksen sekä tuen nopeutetulle kansainvälistymiselle. Vaakan kohdeyhtiöiden menestys perustuu vahvan kasvustrategian luomiseen sekä lisäresursseihin, osaamiseen ja systemaattisiin toimintatapoihin. Lyytin tulevaan hallitukseen on valikoitunut Vaakan teollisista neuvonantajista Baswaren perustajakaartiin kuuluva ja useissa nopeasti kasvavissa SaaS-ohjelmistoyhtiöissä vaikuttava Hannu Vaajoensuu, LeadDeskin perustajiin kuuluva ja monissa start-upeissa mukana oleva Olli Sirkiä sekä digitaalisen markkinoinnin moniottelija ja entinen Magenta Advisoryn toimitusjohtaja Markus Huttunen”, sanoo Vaaka Partnersin partneri Panu Vuorela.

Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto on järjestelyn tuloksena Lyytin enemmistöomistaja, mutta yrittäjät Petri Hollmén ja Rami Peltonen jatkavat yhtiön operatiivisessa johdossa sekä erittäin merkittävinä henkilöomistajina.

Lisätiedot:

Petri Hollmén, Toimitusjohtaja, Lyyti Oy, petri@lyyti.fi, +358 40 1737 777

Panu Vuorela, Partner, Vaaka Partners Oy, panu.vuorela@vaakapartners.fi, +358 40 5100 952

Lyyti lyhyesti:

Lyyti tarjoaa verkkopohjaisen tapahtumanhallintajärjestelmän tapahtumien, koulutusten ja tilaisuuksien järjestämiseen. Lyyti Oy on pohjoismaiden suurin tapahtumanhallintaan erikoistunut ohjelmistoyhtiö ja pelkästään Suomessa Lyytillä on noin 60% markkinaosuus. Vuonna 2018 Lyyti Oy:n liikevaihto oli noin 4 miljoonaa euroa ja järjestelmää hyödynnettiin yli 65 000 tapahtumassa sekä käsiteltiin yli 15 miljoonan henkilön tietoja. Yhtiöllä on toimistot Turussa, Helsingissä, Tukholmassa, Pariisissa ja Amsterdamissa. Yli puolet Suomen 100 suurimmasta yhtiöstä hyödyntää Lyytiä tapahtumiensa hallintaan.

The post Vaaka Partners tukemaan Lyytin kansainvälistä kasvua appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä