Enegia ostaa intStreamin

Ajankohtaista / keskiviikkona 11.05.2016

Suomen johtava riippumaton energiakonsultti Enegia Group ostaa sähkömarkkinoiden ohjelmistoyritys intStreamin. Yritysoston myötä Enegiasta tulee entistä vahvempi palveluiden tarjoaja sähköyhtiölle, toteaa toimitusjohtaja Tommi Vekka.

Enegia Group ostaa norjalaiselta EuroPower-yhtiöltä sähkömarkkinoiden ohjelmistoyrityksen intStreamin. Merkittävä osa Suomen sähköyhtiöistä hoitaa energiamarkkinoiden analyysia ja markkinainformaatiota, riskienhallintaa sekä myyntisopimusten hallintaa intStreamin ohjelmistoilla. intStream toimii Espoon Innopolissa ja on suomalaisten ohjelmistokehittäjien luoma yritys.

Kaupassa syntyy alan paras ohjelmistotarjooma sähköyhtiöille

– Yritysosto tukee kasvustrategiaamme. Enegia hallinnoi 25 prosenttia Suomen sähkönkäytöstä ja nyt kasvatamme markkinaosuuttamme sähköyhtiöiden kumppanina, Enegia Groupin toimitusjohtaja Tommi Vekka kertoo.

– Yhdistämällä intStreamin ohjelmistot ja Enegian palvelut luomme ylivoimaisen palvelutarjooman sähköyhtiöille. intStreamin ohjelmistot lisättynä Enegian ohjelmistotarjoomaan tuovat myös uusia mahdollisuuksia Enegian nykyisille asiakkaille. Lisäksi intStreamin henkilöstön osaaminen tuo vahvan tukijalan Enegian ohjelmistokehitykseen.

– Myös markkinoiden kehitys tukee yhdistymistä. Riskienhallinta on tulevaisuudessa sähkömarkkinoilla entistä tärkeämpää ja matalan energianhinnan aikana sähköntuottajat tarvitsevat vahvoja palveluntarjoajia, Tommi Vekka jatkaa.

Sähkömarkkinoiden ohjelmistot ovat Enegialle osa energianhallinnan palvelukokonaisuutta.

– Liittyminen Enegiaan on meille hieno tilaisuus ja hyödyt ovat molemminpuolisia. Jatkamme E2-ohjelmiston kehitystä energianhallinnan avainpaikalta ja esittelemme ohjelmistojamme Enegian riveissä entistä laajemmalle asiakaskunnalle, intStreamin toimitusjohtaja Tero Kurkinen sanoo.

intStreamin kaikki työntekijät siirtyvät Enegian palvelukseen kaupan jälkeen.

Lisätietoja:

Tommi Vekka, toimitusjohtaja, Enegia Group Oy, puh. 050 563 2853, tommi.vekka(a)enegia.com

Tero Kurkinen, toimitusjohtaja, intStream Oy, puh 046 870 1136, tero.kurkinen(a)intstream.fi

Enegia Group

Enegia Group on sähkönhankinnan ja energiatehokkuuden asiantuntijayritys, jossa työskentelee yli 170 energia-alan asiantuntijaa Suomessa ja Ruotsissa. Enegia hallinnoi 25% Suomen sähkönkäytöstä.

Konsernin toimipaikat sijaitsevat Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Helsingissä sekä Tukholmassa ja sen palvelutoiminnan liikevaihto vuonna 2015 ylsi 18 miljoonaan euroon.

www.enegia.com

intStream

intStream on suomalainen ICT-yritys, jonka tuotteet ja palvelut tukevat pohjoismaisten energiamarkkinoiden toimijoita päätöksenteossa. intStreamin asiakkaat ovat sähköyhtiöitä ja energiavaltaisia teollisuusyrityksiä Suomessa ja Pohjoismaissa. Merkittävä osa suomalaisista sähköyhtiöistä käyttää sen järjestelmiä.

www.intstream.fi

The post Enegia ostaa intStreamin appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä