Vaaka Partners sijoittaa Produaliin

Ajankohtaista / keskiviikkona 03.10.2012

Suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden markkinajohtaja Produal on saanut uuden omistajan. Vaaka Partnersin hallinnoimat rahastot ovat ostaneet enemmistön yhtiöstä. Yrityskaupan myötä Midinvest Management Oy irtautuu Produalin omistuksesta. Kaupan tavoitteena on tukea Produalin kasvua nykyisillä markkinoilla ja kiihdyttää edelleen yhtiön hyvää kansainvälistymiskehitystä.

Produal Oy on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Yhtiön suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita sekä asennusystävällisiä. Produalin tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Produal on viime vuodet panostanut vahvasti kansainvälistymiseen. Ruotsissa yhtiöllä on vahva ja vakiintunut asema, ja Tanskassa Produal on lyhyessä ajassa saavuttanut jo markkinakolmosen aseman. Venäjällä Moskovassa sijaitseva tytäryritys palvelee Moskovan ja lähiympäristön markkinoiden tarpeita. Ranskassa yhtiö on saanut erinomaisen myynnin kehityksen uuden, tänä vuonna perustetun tytäryhtiön kautta.

Yrityskauppa merkitsee Produalille entistä vahvempia muskeleita kansainvälistymiseen.
– Produalin kansainvälistyminen on viime vuosina ollut vahvaa ja määrätietoista. Vaaka haluaa tukea Produalin kasvua nykyisillä ja uusilla markkinoilla hyödyntäen yhtiön vahvuuksia, joita ovat asiakaslähtöisyys, toimitusvarmuus ja tuotteiden korkea laatu, sanoo Vaaka Partnersin sijoitusjohtaja Antti Salmela.

Yhtiön kansainvälistymisen kiihdyttämiselle on Produalin toimitusjohtaja Ari Mårtenssonin mukaan nyt parhaat mahdolliset edellytykset.

− Kiinteistöjen energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, viihtyvyys ja erilaiset energiasertifikaatit ovat vallitseva kansainvälinen trendi. Nykyaikainen rakentaminen, automaation yleistyminen sekä kansallisten ja eurooppalaisten
asetusten muuttuminen ovat kasvattaneet vaadittavien mittausten määriä. Produalin tuotteet vastaavat näihin vaatimuksiin ja tavoitteisiin erinomaisesti, sanoo Mårtensson.

Produalista irtautuva Midinvest on yhdessä Produalin johdon kanssa rakentanut yhtiötä vankalle pohjalle.

− Olemme erittäin tyytyväisiä yrityskauppaan ja siihen, että uuden omistajan myötä Produalin innovatiiviset tuotteet pääsevät vieläkin laajempaan kansainväliseen jakeluun. Uusilla omistajilla on hyvät resurssit kasvattaa Produalin liiketoimintaa kansainvälisesti, sanoo Midinvestin sijoitusjohtaja Jukka-Pekka Korja.

Produal on kasvanut voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana. Konsernin kesäkuussa 2012 päättyneen tilikauden liikevaihto oli 11,9 miljoonaan euroa ja henkilöstön määrä on 72.
Lisätietoja:
Produal Oy:n toimitusjohtaja Ari Mårtensson, puh. 0400 702 123,
email ari.martensson(at)produal.fi
Vaaka Partners Oy:n sijoitusjohtaja Antti Salmela, puh. 050 540 4640,
email antti.salmela(at)vaakapartners.fi

Produal Oy on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Produal Oy on perustettu vuonna 1987 Kotkassa. Yhtiön suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita sekä asennusystävällisiä. Tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla. Produalin tuotteita on saatavilla Suomen lisäksi jälleenmyyjien kautta useissa Euroopan ja Aasian maissa. Produal Sverige AB on Ruotsiin vuonna 1997 perustettu myyntiyhtiö, jolla on vakiintunut asema Ruotsin markkinoilla. Produalilla on tytäryritykset myös Tanskassa, Venäjällä Moskovassa ja Ranskassa. Lisätietoja www.produal.fi

The post Vaaka Partners sijoittaa Produaliin appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä