Vaaka Partners siivittämään Tietokeskuksen kasvua

Yrityskaupat / maanantaina 17.10.2016

Suomalainen it-infrastruktuuripalveluiden tarjoaja Tietokeskus-konserni panostaa kasvuun ja liiketoimintansa kehittämiseen laajentamalla omistuspohjaansa. Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners siirtyy yhtiön enemmistöosakkaaksi 67 prosentin omistusosuudella. Tietokeskuksen toimiva johto jatkaa yhtiön vähemmistöomistajina.

Tietokeskus on kasvanut viime vuodet nopeasti. Yhtiön liikevaihto vahvistui tilikautena 2015–2016 edellisvuoteen nähden 42 prosenttia ja oli 37 miljoonaa euroa. Vaaka Partnersin mukaan tulo mahdollistaa nopean kasvun jatkamisen. Tietokeskuksen tavoitteena on kasvattaa liikevaihto 100 miljoonaan euroon vuoteen 2020 mennessä. Kasvu saavutetaan orgaanisesti ja strategisin yritysostoin. Tietokeskus tulee haastamaan alan muut toimijat omalla asiakaslähtöisellä toimintatavallaan.

Yhtiön tavoitteena on laajentua valtakunnalliseksi toimijaksi Suomessa ja rekrytoida lisää it-infra-alan huippuosaajia rakentamaan Tietokeskuksen kasvutarinaa. Tietokeskuksessa työskentelee tällä hetkellä noin sata työntekijää pääkaupunkiseudulla, Varsinais-Suomessa, Satakunnassa sekä Pirkanmaalla.

”Tavoitteenamme on kasvaa ja laajentaa toimintaamme lähivuosina merkittävästi jatkuvasti muuttuvilla it-infrastruktuurimarkkinoilla, ja tarjota asiakkaillemme entistä kattavampia palveluita. Omin voimin perheyritys ei tällaisiin tavoitteisiin yltäisi. Vaaka Partnersin hyvä maine ja tulokset kaltaistemme yritysten kasvun tukijana puhuivat puolestaan. Halusimme löytää kumppanin, jonka kanssa voimme yhdessä kehittää liiketoimintaamme samalla säilyttäen asiakaslähtöisen toimintamallimme. Vaaka Partners on onnistunut tämänkaltaisissa hankkeissa aiemmin todella hyvin”, Tietokeskuksen toimitusjohtaja Tuomas Kaukinen sanoo.

”Tietokeskus-konsernin voimakas kasvu, asiakaslähtöisyys, työntekijöiden kyvykkyys ja kasvuhenki sekä asiakastyytyväisyys vakuuttivat meidät yhdessä yhtiön hienon tarinan kanssa. It-infrastruktuurimarkkinat kasvavat ja kehittyvät tällä hetkellä voimakkaasti, ja muutos on jatkuvaa. Asiakkaat ovat tilanteessa, jossa niiden täytyy tehdä kriittisiä ratkaisuja lukuisien teknologiavaihtoehtojen joukosta säilyttääkseen oman kilpailukykynsä digitalisoituvassa maailmassa. Asiakas tarvitsee Tietokeskuksen kaltaista yritystä kumppanikseen ja voidakseen keskittyä omaan liiketoimintaansa”, Vaaka Partnersin Panu Vuorela kertoo.

Tietokeskus-konserni on vuonna 1989 perustettu perheyritys. Yrityksen toimitusjohtajana jatkaa Tuomas Kaukinen. Tietokeskuksen asiakkaita ovat keskisuuret yritykset sekä julkishallinnon organisaatiot, kuten kunnat ja kaupungit.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja sen odotetaan toteutuvan marraskuun loppuun mennessä.

Lisätiedot:
Tietokeskus, toimitusjohtaja Tuomas Kaukinen, tuomas.kaukinen(a)tietokeskus.com, puh. 040 845 4012
Vaaka Partners, Panu Vuorela, panu.vuorela(a)vaakapartners.fi, puh. 040 5100 952

Tietokeskus on vuonna 1989 alkunsa saanut suomalainen it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja -palveluiden kokonaistoimittaja. Palvelemme yritys- ja kuntasektoria sekä korkeatasoista palvelua haluavia asiakkaita kuudella paikkakunnalla runsaan sadan ammattitaitoisen hengen voimin. Tietokeskuksen RESURSSI-palvelukonsepti on räätälöitävä IT-palvelupaketti, joka sopii jokaisen yrityksen tarpeisiin yksittäisprojekteista vuosisopimuksiin. Palvelumme keskus on oma tietoturvallinen ja suomalainen konesali. Tietokeskus on myös useiden kuntien sopimustoimittaja ja valtionhallinnon sopimustoimittajan jälleenmyyjä valtionhallinnolle ja -yksiköille. Suomen paras asiakaspalvelu ja asiakkaidemme tarpeiden ymmärtäminen ovat vahvin valttimme. www.tietokeskus.com

The post Vaaka Partners siivittämään Tietokeskuksen kasvua appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä