Kuusi uutta yritystä liittyy Fysios-ketjuun

Ajankohtaista / keskiviikkona 11.11.2015

Uusina paikkakuntina Fysiokseen liittyvät Imatra, Lappeenranta, Raasepori ja Seinäjoki. Ouluun ja Joensuuhun saadaan uudet Fysios-toimipisteet. Nyt toteutettavan yrityskaupan jälkeen keväällä 2015 perustetussa Fysioksessa on 34 toimipistettä ja 18 paikkakuntaa. Yhtiön työntekijämäärä kasvaa yli kahteen sataan ja liikevaihto lähes 15 miljoonaan euroon. Ketjun suurin omistaja on kotimainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners. Fysios panostaa erityisesti ennaltaehkäisevään fysioterapiaan. Tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä tuottaa 500 000:lle suomalaiselle enemmän terveitä päiviä.

Uusilta paikkakunnilta Fysiokseen liittyvät yritykset ovat Imatran Manuaalinen Terapia Oy, Lappeenrannan Kuntoutus Oy, Länsi-Uudenmaan Fysioterapia Oy Raaseporista ja OMT-fysioterapia Saukko Seinäjoelta. Ouluun uutena Fysios-yrityksenä mukaan tulee Fysiopalvelu Knuuttila & Sarias Oy ja Joensuusta FysioFix Tmi. Länsi-Uudenmaan Fysioterapian ja Fysiofixin mukaantulo edellyttää lupaehtojen varmistumista. Ketjuun mukaan liittyvät yrittäjät ovat myös omistajia Fysioksessa. Ketjun johdossa toimivat perustajaosakkaat Heikki Tiitinen ja Pasi Syrjä.

Kolmasosa sairauspoissaoloista johtuu niska- ja selkävaivoista

Suomessa on Tilastokeskuksen mukaan tällä hetkellä 2,4 miljoonaa työllistä. Vuodessa sairauspoissaoloja työntekijälle kertyy tilastojen mukaan keskimäärin 12,7 vuorokautta. Vuositasolla tämä tarkoittaa yhteensä 28 miljoonaa sairauspäivää. Tänäänkin sairauslomalle on joutunut jäämään kaikkiaan 127 000 ihmistä. Kolmasosa heistä, eli noin 42 000, on poissa töistä tuki- ja liikuntaelinvaivojen vuoksi. Tuki- ja liikuntaelinvaivat ovat myös suurin työkyvyttömyyseläkkeelle siirtymisen syy.

Fysios-ketjun tavoitteena on koko toimialan voimakas kehittäminen. Kuntoutuspalvelujen ohella huomio kiinnitetään ennaltaehkäisevän fysioterapiaan. – Kolmasosa sairauspoissaoloista liittyy tuki- ja liikuntaelinvaivoihin. Tänäkin aamuna 42 000 suomalaista työntekijää on pakotettu jäämään kotiin. Määrä vastaa esimerkiksi koko Hyvinkään asukaslukua. Yleisimmin vaivat ovat selässä ja niska-hartiaseudulla. Samalla kun kymmenet tuhannet ihmiset voivat huonosti, vaiva tulee kalliiksi yhteiskunnalle ja työnantajille, toteaa Fysios-ketjun perustajaosakas Pasi Syrjä.

Parantuminen taantuu hoitojaksojen välissä

Ennakoiminen, vaivojen varhainen tunnistaminen ja kuntoutus ovat tärkeitä osatekijöitä työssä jaksamisen ja työuran pituuden kannalta. Usein kuntoutuksen akilleenkantapää on, että kuntoutus taantuu hoitojen välillä. Tätä ongelmaa ratkaistaan Fysioksessa muun muassa kehitteillä olevalla eHealth-palvelulla, jonka avulla fysioterapeutti on läsnä siellä, missä ihminen liikkuu.

– Valitettavan usein kotiharjoitteet jäävät tekemättä. Jos näin käy, kuntoutuminen hidastuu, tai jopa taantuu hoitokäyntien välissä. Palvelumme ulottuu kotiin saakka. Huolehdimme siitä, että kotiharjoitteet tulee varmasti tehtyä. Asiakkaan motivoimiseen löytyy useita eri tapoja, erityisesti terveysteknologian puolelta, Syrjä kertoo. Fysios kehittää koko fysioterapian toimialaa

Lääkärikeskukset ja hoivapalveluyritykset ovat kehittyneet ketjuuntumisen kautta. Fysioterapia toimialana on aikaisemmin jäänyt tämän suuntauksen ulkopuolelle.

Laadukkaiden, monipuolisten ja viimeisintä tutkimustietoa hyödyntävien palvelujen tarjoaminen vaatii henkilöstön aktiivista kouluttamista. Yrittäjävetoisten, pienten fysioterapiayritysten resurssit ovat kuitenkin rajalliset. Valtakunnallisen ketjun myötä saadaan lisää resursseja. Hallinnon ohella synergiaetuja ovat mahdollisuus järjestää yhteistä koulutusta ja lisäksi tarjota parempaa näkyvyyttä asiakkaiden keskuudessa.

– Pienelle yritykselle koulutukseen panostaminen vaatii usein liikaa. Jos koulutuksia ei ole tarjolla omalla paikkakunnalla, kustannukset nousevat kokonaisuudessaan jopa tuhansiin euroihin. Haluamme varmistaa, että koulutus ja ammatillinen kehittyminen eivät jää aika- tai rahapulan varjoon, Syrjä sanoo.

Lisätietoja: Pasi Syrjä,
 perustajaosakas, Fysios,
 puh. 050 568 1575, pasi.syrja(a)fysios.fi

Antti Salmela,
 Partner,
 Vaaka Partners,
 puh. 050 540 4640, antti.salmela(a)vaakapartners.fi

Fysios on uusi kotimainen, valtakunnallisesti toimiva fysioterapiaketju. Toimipisteet sijaitsevat Hailuodossa, Helsingissä, Espoossa, Ilmajoella, Imatralla, Joensuussa, Kauniaisissa, Lappeenrannassa, Lahdessa, Lempäälässä, Nokialla, Oulussa, Seinäjoella, Tampereella, Turussa, Vaasassa, Valkeakoskella ja Vantaalla. Fysioksessa työskentelee yli 200 fysioterapia-alan ammattilaista. www.fysios.fi

The post Kuusi uutta yritystä liittyy Fysios-ketjuun appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä