Data Group Turku liittyy osaksi Tietokeskus perhettä

Yrityskaupat / keskiviikkona 07.11.2018

IT-palvelutoimittaja Tietokeskus ja IT-palvelutalo Data Group Turku yhdistyvät. Järjestely toteutuu yrityskaupalla jonka myötä yhdistyneet yritykset työllistävät Varsinais-Suomen alueella nyt yli 100 asiantuntijaa.

IT-tukea sekä konesali- ja pilvipalveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut turkulaisen IT-palvelutalo Data Group Turun, jonka virallinen nimi on Lap Power Oy. Data Group Turun liikevaihto oli viime keväänä päättyneellä tilikaudella noin miljoona euroa. Valtakunnallisesti Tietokeskus työllistää kaupan jälkeen yli 300 ihmistä. Data Group Turun toimitusjohtaja Riku Ahon mukaan IT-alalla pitää aina katsoa pitkälle tulevaisuuteen ja olla kehityksen kärjessä mukana:

– Olen jo pitkään miettinyt, miten yritystä tulisi kehittää. Käytännössä olen etsinyt toista toimijaa tai toimijoita joiden kanssa lyödä hynttyyt yhteen. Tavoitteenani on ollut hakea lopputulosta jossa kaikki voittavat ja pystymme viemään asioita seuraavalle tasolle. Tässä yrityskaupassa nuo tavoitteet toteutuvat kirkkaasti, sillä Tietokeskus oli minun mielestä paras vaihtoehto niin asiakkaille, kun työntekijöillekin.

Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäisen mukaan Data Group Turun osto on osa yrityksen kasvustrategiaa.

– Pk-yritysten IT-palveluiden kysyntä on Turun seudulla kasvussa. Onkin hienoa saada Data Groupin asiantuntijat osaksi Tietokeskuksen perhettä, sillä he tuntevat hyvin paikallisten yritysten toiminnan ja IT-haasteet. Data Groupilla on ollut tyypillisesti paljon jatkuvia sopimusasiakkaita, joiden kanssa he ovat luoneet aitoon kumppanuuteen perustuvia pitkäaikaisia asiakassuhteita. Yhdessä voimme jatkossa tukea asiakkaitamme heidän muuttuvissa IT-haasteissaan entistä paremmin, Lipiäinen kertoo.

Turkulaisyrittäjien IT-haasteet yhä monipuolisempia

Varsinais-Suomen pk-yrittäjien IT-haasteet ovat entistä monipuolisempia, ja digitalisaatio muovaa työskentelyä ja asiakkaiden vaatimuksia eri toimialoilla kiihtyvään tahtiin. Pk-yrittäjien IT-haasteet liittyvät tyypillisesti niin oman toiminnan kehittämiseen kuin myös sopivien yhteistyökumppanien löytämiseen.

– Valtakunnallisesti yhä useampi pk-yritys ostaa IT-osaamista palveluna, ja tämä trendi näkyy myös Turun seudulla. Työtä tehdään joustavammin ja enemmän etänä, mikä tuo osaan yrityksiä myös uudenlaisia teknisiä haasteita. Pk-yritysten yleensä verrattain pienten IT-osastojen asiantuntijoiden aika ei enää riitä Skype-kokousten teknisenä tukena toimimiseen, kun heidän pitäisi samanaikaisesti kehittää yrityksen liiketoimintaa strategisella tasolla entistä digitaalisemmaksi, Lipiäinen sanoo.

Lisätietoja:

Riku Aho, toimitusjohtaja, 030 6360 601, riku.aho@datagroup.fi
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, 040 510 9117, janne.lipiainen@tietokeskus.fi

Tietokeskus lyhyesti

Tietokeskus on suomalainen vuonna 1989 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kehittyvät ja tietoturvalliset IT-tuki, konesali- ja pilvipalvelut, sekä laitteet ja lisenssit kiinteään kuukausihintaan joustavasti, ilman määräaikaisia sopimuksia. Yli 300 iloista osaajaamme ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä 11 kaupungissa. Tietokeskuksen liikevaihto oli vuonna 2017 74 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali oli 10%.

The post Data Group Turku liittyy osaksi Tietokeskus perhettä appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä