Vaaka Partners myi Musti ja Mirrin EQT Mid Market rahastolle

Ajankohtaista / maanantaina 01.12.2014

Ruotsalainen EQT Mid Market -rahasto on ostanut Musti ja Mirri Group Oy:n koko osakekannan. Musti ja Mirri Group on Pohjoismaiden suurin lemmikkituotteiden vähittäiskauppaketju. Musti ja Mirri Groupilla on Suomessa 106 myymälää Musti ja Mirri -tuotemerkin alla ja Ruotsissa 21 myymälää Grizzly Zoo -tuotemerkillä. Yhtiön omistivat aiemmin Vaaka Partnersin hallinnoimat rahastot, yrityksen avainhenkilöt ja yksityishenkilöt.

Vaaka Partnersin ostettua Musti ja Mirrin vuonna 2010, aloitettiin yhtiössä laaja kasvuun tähtäävä liiketoiminnan kehittämisen ohjelma ja laajennuttiin Ruotsiin ostamalla Grizzly Zoo –ketju vuonna 2012. Musti ja Mirrin pro forma liikevaihto oli 25 miljoonaa euroa vuonna 2010 ja se kasvoi 81 miljoonaan euroon syyskuussa 2014 päättyneellä tilikaudella.

“Kuluneet neljä vuotta ovat olleet erittäin palkitsevaa kehittämisen aikaa yhdessä Vaaka Partnersin kanssa. Nyt kun EQT Mid Market rahastosta tulee yhtiön uusi pääomistaja, käynnistyy seuraava kasvun ja laajentumisen vaihe tavoitteena markkinajohtajuus kaikkialla Pohjoismaissa”, toteaa Musti ja Mirri Groupin toimitusjohtaja Mika Sutinen.

“Haluamme osaltamme kiittää yhtiön erittäin osaavaa johtoa ja henkilöstöä. Heidän sitoutumisensa lemmikkien hyvinvoinnin edistämiseen ja toisaalta liiketoiminnan jatkuvaan kehittämiseen on tuonut yhtiölle paljon uusia ja uskollisia asiakkaita”, kommentoi Vaaka Partnersin osakas Panu Vuorela.

“Olemme hyvin ylpeitä kasvusta ja uusista työpaikoista, joita Musti ja Mirri Groupissa on onnistuttu luomaan. Tämän seurauksena rahastojemme yhtiöön tekemien sijoitusten tuotto muodostuu erinomaiseksi”, toteaa Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola.

Musti ja Mirri Groupin omistajien neuvonantajana toimi Rothschild, Hannes Snellman, Roland Berger Strategy Consultants ja KPMG. Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle.

Lisätietoja antaa:
Musti ja Mirri
Mika Sutinen, toimitusjohtaja +358 (0) 400 600 999


Vaaka Partners
Juha Peltola, toimitusjohtaja +358 (0) 50 514 8401
Panu Vuorela, Partner +358 (0) 40 510 0952

Musti ja Mirri Group (MMG) on Pohjoismaiden johtava lemmikktuotteiden vähittäiskauppaketju. MMG:n tuotevalikoima kattaa kaikki lemmikin hyvinvointiin liittyvät tarpeet tarvikkeista ruokaan. Ketjulla on 127 myymälää Suomessa ja Ruotsissa. MMG:n liikevaihto oli 81 miljoonaa euroa syyskuun 2014 loppuun päättyneenä tilikautena ja se työllistää 500 työntekijää. Lisätietoja löydät vierailemalla www.mustijamirri.fi

EQT on Pohjois-Euroopan johtava pääomasijoitusyhtiö, jonka Pohjois- ja Itä-Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa sijaitsevien portfolioyhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 25 miljardia euroa ja työntekijämäärä yli 500 000. EQT työskentelee porfolioyhtiöiden kanssa tavoitellen kestävää kasvua, toiminnallista suorituskykyä ja markkinajohtajuutta. Lisätietoja löydät vierailemalla www.eqt.fi

The post Vaaka Partners myi Musti ja Mirrin EQT Mid Market rahastolle appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä