Produal sai uuden omistajan

Ajankohtaista / keskiviikkona 17.06.2015

Suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden markkinajohtaja Produal on saanut uuden omistajan. Latour Industries AB on ostanut yhtiön koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Vaaka Partners Oy irtautuu Produalin omistuksesta. Kaupan tavoitteena on tukea Produalin kasvua nykyisillä markkinoilla ja kiihdyttää edelleen yhtiön hyvää kansainvälistymiskehitystä.

Produal Oy on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Yhtiön suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita sekä asennusystävällisiä. Produalin tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Produal on viime vuodet panostanut vahvasti kansainvälistymiseen. Ruotsissa yhtiöllä on vahva ja vakiintunut asema, ja Tanskassa Produal on lyhyessä ajassa saavuttanut jo markkinakolmosen aseman. Ranskassa yhtiö on saanut erinomaisen myynnin kehityksen uuden vuonna 2012 perustetun tytäryhtiön kautta.

Yrityskauppa merkitsee Produalille entistä vahvempia muskeleita kansainvälistymiseen.

”Produal tuo vahvan lisäyksen yrityksemme rakennusautomaation ja energiatehokkuuden tarjoamaan. Heidän laaja ja korkealaatuinen tuotevalikoimansa on asiakkaiden arvostamaa ja on johtava brändi alalla Suomessa ja Ruotsissa. Haluamme olla mukana Produalin vahvassa kansainvälistymisessä”, sanoo Björn Lenander Latour Industries AB:n toimitusjohtaja.

Yhtiön kansainvälistymisen kiihdyttämiselle on Produalin toimitusjohtaja Ari Mårtenssonin mukaan nyt parhaat mahdolliset edellytykset.

”Kiinteistöjen energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, viihtyvyys ja erilaiset energiasertifikaatit ovat vallitseva kansainvälinen trendi. Nykyaikainen rakentaminen, automaation yleistyminen sekä kansallisten ja eurooppalaisten asetusten muuttuminen ovat kasvattaneet vaadittavien mittausten määriä. Produalin tuotteet vastaavat näihin vaatimuksiin ja tavoitteisiin erinomaisesti. Haluan myös kiittää Vaaka Partnersia heidän merkittävästä panoksestaan tällä matkalla”, sanoo Mårtensson.

Produalista irtautuva Vaaka Partners on yhdessä Produalin johdon kanssa rakentanut yhtiötä vankalle pohjalle.

”Haluamme kiittää henkilökuntaa ja Produalin johtoa. Vaaka Partnersin omistuksen aikana, vuodesta 2012 alkaen, Produal jatkoi nopeata kasvua, jota vauhditti kansainvälistyminen ja strateginen yritysosto Zone Controls AB Ruotsista”, sanoo Vaaka Partnersin osakas Antti Salmela.

Produal on kasvanut voimakkaasti viimeisen kahden vuoden aikana. Konsernin joulukuussa 2014 päättyneen tilikauden liikevaihto oli 18 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on 95.

Lisätietoja:
Produal Oy:n toimitusjohtaja Ari Mårtensson, puh. 0400 702 123, email ari.martensson(at)produal.fi
Latour Industries AB:n toimitusjohtaja Björn Lenander, puh +46 70 819 47 36, email bjorn.lenander(at)latour.se
Vaaka Partners Oy:n osakas Antti Salmela, puh. 050 540 4640, email antti.salmela(at)vaakapartners.fi

Produal Oy on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Produal Oy on perustettu vuonna 1987 Kotkassa. Yhtiön suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita sekä asennusystävällisiä. Tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla. Produalin tuotteita on saatavilla Suomen lisäksi jälleenmyyjien kautta useissa Euroopan ja Aasian maissa. Produal Sverige AB on Ruotsiin vuonna 1997 perustettu myyntiyhtiö, jolla on vakiintunut asema Ruotsin markkinoilla. Produalilla on tytäryritykset myös Tanskassa ja Ranskassa. Lisätietoja www.produal.fi

Investment AB Latour on sijoitusyhtiö, joka koostuu pääasiassa kokonaan omistetuista teollisista toimijoista ja sijoituksista pörssinoteeratuissa yrityksistä, joissa Latour on pääomistaja tai yksi pääomistajista. Sijoitussalkku koostuu kymmenestä isosta omistuksesta, joiden markkina-arvo on noin 38 miljardia Ruotsin kruunua per 31 toukokuu 2015. Kokonaan omistettujen teollisten toimijoiden liikevaihto vuonna 2014 oli noin 7,6 miljardia Ruotsin kruunua. Lisätietoja www.latour.se

The post Produal sai uuden omistajan appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä