Vaaka Partners Huutokaupat.comin enemmistöomistajaksi – miljoonan suomalaisen digitaalinen markkinapaikka vauhdittaa kiertotaloutta

Vastuullisuus / torstaina 26.01.2023

Kovaa vauhtia kasvanut Mezzoforte Oy:n Huutokaupat.com-verkkohuutokauppa on Suomen luotettavin digitaalinen markkinapaikka. Vaaka Partners vakuuttui yhtiön vankasta markkina-asemasta, kasvupotentiaalista ja ainutlaatuisesta liiketoimintamallista, jossa Huutokaupat.com toimii myyjän ja ostajan välillä vastuullisena kaupankäynnin osapuolena. Palvelulla on Suomessa kuukausitasolla miljoona uniikkia kävijää ja sillä on potentiaalia kasvaa merkittävänä kiertotalouden toimijana.

Huutokaupat.com on Suomen suurin digitaalinen huutokauppapalvelu, jossa tuotteita ilmoittavat pääasiassa yritykset ja julkishallinnon toimijat. Palvelun kautta myydään laajasti koneita, laitteita, työkaluja, autoja ja muuta irtaimistoa sekä kiinteistöjä. Palvelun ostajakunta on myös mittava käsittäen kuukausitasolla miljoona uniikkia kävijää ja puoli miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta. Vaaka Partners vakuuttui Huutokaupat.comista sijoituskohteena siksi, että yhtiöllä on vankka markkina-asema, kasvupotentiaalia ja ainutlaatuinen liiketoimintamalli, jossa yhtiö kantaa kaupassa myyjän vastuun.

”Myyjän vastuun kantaminen lisää palvelun luotettavuutta ja madaltaa ostajan kynnystä käyttää palvelua. Palvelun monipuolinen ilmoittajakunta ja suuri huutokauppamäärä osoittavat, että alusta on erinomainen kanava myydä omaisuutta. Huutokaupat.com on luotettava ja vastuullinen markkinapaikka, joka on lisäksi ratkaisemassa isoa ongelmaa kiertotalouden vauhdittajana. On ilo lähteä rakentamaan kasvua yhdessä toimivan johdon ja yrittäjien kanssa”, sanoo Vaaka Partnersin Petrus Blomqvist.

Vaaka Partnersin ja Huutokaupat.comin yhteinen tavoite on kasvaa ja olla edelläkävijä verkkohuutokaupassa ja käytetyn tavaran markkinapaikkana. Tällä hetkellä vain alle 10 % maailmassa olevasta materiaalista kiertää, ja yhä useampi tavara olisi syytä saada järkevään käyttöön. Huutokaupat.comin yrittäjät ja johto iloitsevat siitä, että Vaakan avulla yhtiöllä on mahdollisuus kasvaa nopeammin kuin mihin se yksin olisi pystynyt.

”Huutokaupat.com on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana johtavaksi suomalaiseksi verkkohuutokaupaksi. Olemme tunnettuja kiinnostavasta tuotevalikoimasta ja meille on tärkeää tarjota markkinoiden turvallisin kauppapaikka sekä erinomainen asiakaspalvelu. Vaaka Partnersin kanssa pystymme panostamaan entistä enemmän kasvuun ja palvelun kehittämiseen, josta hyötyvät niin asiakkaamme, henkilöstö kuin omistajatkin”, sanoo Mezzoforte Oy:n toimitusjohtaja Santtu Poutanen.

Yrityskaupan myötä Vaaka Partnersista tulee yhtiön enemmistöomistaja. Huutokaupat.comin yrittäjät Janne Leino ja Juha Jaskara jatkavat yhtiön omistajina ja antavat jatkossakin panoksensa kasvun rakentamiseen. Omistajat uskovat yhdessä, että kasvu tuo entistä enemmän mahdollisuuksia Huutokaupat.comin henkilöstölle ja asiakkaille.

”Verkkohuutokaupassa on paljon kasvumahdollisuuksia vastuulliselle toimijalle ja siksi on erittäin hienoa, että Vaaka tulee mukaan kehittämään yhtiötä. Emme katoa mihinkään, vaan annamme jatkossakin panoksemme yhtiölle. Jaamme omistajina Vaakan kanssa saman arvomaailman: vastuullisuus, henkilöstön hyvinvointi ja asiakaslähtöisyys ovat jatkossakin keskiössä”, sanovat Mezzoforte Oy:n yrittäjät Janne Leino ja Juha Jaskara.

Huutokaupat.com lyhyesti

● Perustettu 2005
● Kotipaikka Helsinki
● Työllistää tällä hetkellä lähes 80 henkilöä
● Huutokauppojen määrä vuonna 2022 noin 320 000
● Kuukausittain noin viisi miljoonaa sivustovierailua ja miljoona uniikkia kävijää

Lisätietoja

Petrus Blomqvist, Partner
Vaaka Partners
petrus.blomqvist@vaakapartners.fi, +358 40 086 3112

Santtu Poutanen, Toimitusjohtaja
Mezzoforte
santtu.poutanen@mezzoforte.fi, +358 50 438 0974


Vaaka Partners lyhyesti:

Vaaka Partners on kunnianhimoinen pääomasijoitusyhtiö, joka auttaa keskikokoisia suomalaisia yhtiöitä kehittymään liiketoiminnan mestareiksi. Vaakan omistamia yhtiöitä ovat mm. Cloudpermit, Framery sekä Nordic Healthcare Group. Yhtiö vastaa neljännen rahastonsa myötä yhteensä noin 0,6 miljardin euron pääomasijoitusrahastoista. Vaakan lähestymistapa yhdistää strategisen ja toiminnallisen osaamisen luottamukseen perustuvaan yhteistyöhön uusien kasvumahdollisuuksien saavuttamiseksi. Vaakan rahastojen suurimpia sijoittajia ovat johtavat eläkerahastot.

www.vaakapartners.fi

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä