Vaaka Partners Buyout Fund II keräsi 150 meur

Ajankohtaista / torstaina 13.06.2013

Vaaka Partners Buyout Fund II Ky -pääomasijoitusrahasto keräsi yhteensä 150 miljoonan euron sijoitussitoumukset arvostetuilta kotimaisilta ja kansainvälisiltä sijoittajilta. Rahaston sijoitusstrategiana on merkittävästi kasvattaa suomalaisia keskisuuria yhtiöitä niin kotimaassa kuin kansainvälisesti.

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy on tehnyt uuden rahastonsa, Vaaka Partners Buyout Fund II Ky:n, lopullisen sulkemisen. Rahasto otti vastaan yhteensä 150 miljoonan euron sijoitussitoumukset saavuttaen maksimikokonsa. Rahasto herätti maksimikoon ylittävää kiinnostusta niin kotimaisissa kuin kansainvälisissä sijoittajissa. Rahaston rakenne on suomalainen kommandiittiyhtiö.

”Olemme erittäin tyytyväisiä uuden rahastomme laajaan ja pitkäjänteisesti sitoutuneeseen sijoittajapohjaan. Aiemmissa rahastoissa sijoittajamme olivat kotimaisia instituutiosijoittajia, joiden tekemien sijoitussitoumusten lisäksi lähes puolet uuden rahaston pääomasta tuli arvostetuilta kansainvälisiltä instituutiosijoittajilta. Kansainvälisesti hajautunut ja laadukas sijoittajapohjamme tukee Vaaka Partnersin ja kohdeyhtiöidemme pitkäjänteistä kehittämistä”, toteaa Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola.

Rahasto jatkaa edeltäjänsä, Vaaka Partners Buyout I –rahaston, sijoitusstrategiaa ja tekee enemmistösijoituksia suomalaisiin keskisuuriin yhtiöihin. Kohdeyhtiöiden liikevaihto on tyypillisesti 10-100 miljoonaa euroa. Tavoitteena on rakentaa kohdeyhtiöissä merkittävää kasvua kannattavasti niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Vaaka Partnersin aktiivinen omistajuus näkyy käytännössä Vaaka Partnersin kokeneen tiimin ja verkoston erittäin tiiviinä yhteistyönä kohdeyhtiöiden operatiivisen johdon kanssa.

Vaaka Partnersin toimintatapa yhteistyössä kohdeyhtiöiden johdon kanssa luo merkittävää kasvua. Edeltävän rahaston sijoituskohteet (Reima, Renewa, Musti ja Mirri, Nesco, Ovenia sekä Produal) ovat keskimääräisen n. kolmen vuoden omistusperiodin aikana kannattavasti kasvattaneet liikevaihtoaan yhteensä yli 90 prosenttia ja henkilöstöään yli 80 prosenttia. Kohdeyhtiöiden kasvusta valtaosa on ollut orgaanista ja lisäksi kasvua on tuettu strategisin yritysostoin. Kokonaan uusia työpaikkoja on luotu orgaanisen kasvun kautta yhteensä noin 250.

Vaaka Partners Buyout Fund II teki ensimmäisen sijoituksensa maaliskuussa 2013 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita Oy:öön. Vuonna 2012 Solitan liikevaihto oli 27 miljoona euroa, ja yhtiössä työskentelee yli 220 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa. Yhtiö on tuplannut kokonsa viimeisen kolmen vuoden aikana ja aikoo jatkaa voimakasta kasvua.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Juha Peltola, Vaaka Partners Oy, 050 514 8401

The post Vaaka Partners Buyout Fund II keräsi 150 meur appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä