Vaaka Partners myy Sataservicen Quantille

Ajankohtaista / torstaina 14.06.2018

Globaali kunnossapitopalveluyhtiö Quant on ostanut Sataservicen osakekannan. Sataservice on noussut 15 vuoden aikana Länsi- ja Etelä-Suomen alueilla johtavaksi kunnossapidon ammattilaiseksi. Yrityskaupan myötä yhtiöt vahvistavat yhdessä jalansijaansa Pohjoismaissa yhtenä toimijana.

Quant on teollisuuden kunnossapidon globaali markkinajohtaja, joka toimii kansainvälisesti 76 asiakaskohteessa lähes 30 eri maassa ja työllistää noin 2 600 henkilöä.

Sataservice on kasvanut merkittäväksi teollisuuden kunnossapitopalveluja tuottavaksi toimijaksi, joka koostuu 400 hengen vahvasta tiimistä. Sataservicen yrittäjähenkinen liiketoimintakulttuuri toimii hyvin yhteen Quantin toimintatapojen kanssa ja yhdessä nämä muodostavat vahvan aseman markkinoilla.

Yrityskauppa luo arvoa sekä asiakkaille että työntekijöille, sillä se yhdistää Sataservicen ketteryyden ja asiakaslähtöisen palvelukulttuurin Quantin joustavaan liiketoimintamalliin ja vahvaan digitalisaatiota hyödyntävään palvelutarjontaan. Tulevaisuudessa nämä luovat yhdessä erinomaisen pohjan operatiiviselle tehokkuudelle, houkuttelevan työpaikan alan ammattilaisille sekä toimivaa huippuosaamista asiakkaille.

Sataservicen saavuttama vahva markkina-asema eri aloilla, ja erityisesti elintarviketeollisuuden vahva osaaminen sekä referenssit parantavat yhtiön kasvumahdollisuuksia. Kaupan myötä Sataservicen operatiivinen organisaatio ja johto siirtyvät Quantille jatkaen työtä yhtiön asiakasarvolupauksen toteuttamisessa, Hyödynnämme kunnossapidon koko potentiaalin. Samalla Sataservicen toimitusjohtaja Thomas Luther siirtyy Quantin Suomen ja Baltian toimintojen operatiiviseksi johtajaksi.

-Sataservicen ja Quantin yhteinen palvelutarjoama vahvistaa yhtiön asemaa Suomessa ja lähimarkkinoilla. Sen lisäksi Quantin vahva tausta turvallisuudessa, operatiivisessa tehokkuudessa ja digitaalisissa palveluissa auttavat yhtiötä palvelemaan entistä paremmin asiakkaitaan. Quant tuo vahvan kasvualustan, joka vahvistaa Sataservicen yrittäjämäistä kulttuuria ja erinomaista asiakastyytyväisyyttä, sanoo Thomas Luther.

-Vuonna 2018 olemme keskittyneet asiakasarvon tuottamiseen sekä kannattavaan kasvuun. Sataservicen erinomaisesti johdetut ja toimivat yksiköt sopivat täydellisesti Quantin strategiaan, jossa korostuvat operatiivinen tehokkuus ja kasvu. Näen, että liiketoimintakauppa parantaa kilpailuasemaamme pohjoismaisilla kunnossapitomarkkinoilla yritysten liiketoimintakulttuurin vahvuuksien, asiakaslähtöisyyden ja operatiivisen tekemisen tehokkuuden yhdistyessä. Quant tuo yhtiöön vakaan kasvualustan ja digitaalisten työkalujen tarjoaman Sataservicen yrittäjämäisen hengen ja tunnetun asiakastyytyväisyyden rinnalle, kertoo Olof Sand, President ja CEO Quant AB.

-On ollut hienoa saada olla mukana yhdessä Sataservicen henkilöstön kanssa systemaattisesti kehittämässä yhtiötä ja sen operaatioita tavalla, joka on kiihdyttänyt yhtiön orgaanista kasvua ja luonnut puitteet tulevaisuuden menestykselle. Vaaka Partnersin omistusaikana yhtiöstä on tullut valtakunnallinen johtava toimija teollisuuden kunnossapidossa ja olen varma, että yhtiön menestys jatkuu myöskin osana Quantia, kommentoi Reijo Grönholm.

Lisätietoja antaa:

Pekka Venäläinen, SVP, Regional Manager North and Central Europe, Quant: +46 705 369 125
Thomas Luther, CEO Sataservice: +358 40 534 4256
André Strömgren, VP Commercial, Investor Relations & Treasury: +46 708 410 796
Reijo Grönholm, Partner, Vaaka Partners +358 50 040 3057
E-mail: ir@quantservice.com

Quant on teollisuuden kunnossapidon globaali markkinajohtaja. Olemme jo yli 25 vuoden ajan auttaneet asiakkaitamme hyödyntämään kunnossapidon koko potentiaalin. Quantin ammattilaiset erottuvat edukseen, oli kyseessä tinkimätön turvallisuus, kunnossapidon toimintatapojen kehittäminen, kustannusten optimointi tai tuotannon kehittäminen. Kunnossapito on intohimomme ja meille on kunnia-asia toteuttaa kumppanuuden tavoitteet ammattimaisesti.

Yhtymä toimii kansainvälisesti lähes 30 maassa ympäri maailmaa ja työllistää lähes 3000 henkilöä. Emoyhtiö sijaitsee Tukholmassa, Ruotsissa.

Quant AB (publ) on Nordic Capitalin vuodesta 2014 omistama globaali kunnossapitoyhtiö. Lisätietoja Quant-groupista saat vierailemalla web-sivuillamme www.quantservice.com

The post Vaaka Partners myy Sataservicen Quantille appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä