Solita uudisti hallituksensa tukemaan kasvustrategiaansa

Ajankohtaista / torstaina 16.05.2013

Solita on uudistanut hallituksensa osana maaliskuussa julkistettua yhtiön kasvuun tähtäävää yritysjärjestelyä. Uusi hallitus tuo Solitan kasvustrategian tueksi monipuolista osaamista ja vahvaa kokemusta. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin ohjelmistoalan johtamisen ja kansainvälistymisen kokenut ammattilainen, mm. Basware Oyj:n hallituksen puheenjohtajana toimiva Hannu Vaajoensuu.

Hallituksen jäsenenä jatkaa vuodesta 2007 Solitan hallituksessa toiminut vuorineuvos Kari Neilimo. Uusiksi jäseniksi valittiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun myynnin johtamisen professori Petri Parvinen ja Vapa Median partneri Matti Oksanen. Solitan enemmistön omistavasta pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersista hallitukseen nimitettiin partnerit Panu Vuorela ja Ilkka Pentikäinen.

”Elämme murrosvaihetta, jossa koko yhteiskunta digitalisoituu. Suomeen on kehittymässä uusi digitaalisen liiketoiminnan markkina, jossa kasvumahdollisuudet ovat erinomaiset. Meidän roolimme on auttaa asiakkaitamme liiketoiminnan digitalisoitumisessa. Visioni on, että tulemme seuraavien 2-3 vuoden aikana kasvamaan Suomen merkittävimmäksi digitaalisen liiketoiminnan kehitysyhtiöksi. Vision toteuttamisessa ja kasvutavoitteidemme saavuttamisessa myös uudella hallituksella tulee olemaan merkittävä rooli”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

”Otan Solitan hallituksen puheenjohtajuuden innostuneena vastaan. Näen Solitan erittäin mielenkiintoisena yrityksenä, jolla on uusi, uskottava ja vahvaan kasvuun painottuva strateginen suunta. Uskon, että voin auttaa Solitaa kasvun rakentamisessa ja yhtiön kehittämisessä yhdessä muun hallituksen kanssa”, sanoo Solitan hallituksen uusi puheenjohtaja Hannu Vaajoensuu.

”Uuteen hallitukseen on haettu monipuolista osaamista, jossa korostuu kasvuyrityksen johtaminen, myynti, digitaalinen markkinointi sekä strategia – kokeneita ammattilaisia, jotka tukevat Solitan vahvan kasvustrategian toteutumista ja menestymistä myös tulevaisuudessa”, jatkaa Niska.

Hallituksen puheenjohtaja Hannu Vaajoensuulla on lähes 30 vuoden kokemus kansainvälisistä ohjelmistoalan johtotehtävistä. Hän on yksi Baswaren perustajista ja hallituksen puheenjohtaja, ja toimii tällä hetkellä myös mm. Dovre Groupin, Comptel Oyj:n ja Teknologiateollisuuden hallituksissa. Vuorineuvos, KTT, S-Ryhmän entinen pääjohtaja Kari Neilimo toimii mm. Yleisradion sekä Tampereen yliopiston hallituksen puheenjohtajana. Petri Parvinen työskentelee Suomen ensimmäisenä myynnin johtamisen professorina Aalto-yliopistossa. Sisältötoimisto Vapa Median partneri Matti Oksanen on toiminut mm. mainostoimistoketju Publicis Groupen ja Euro RSCG:n johtajana.

Uusi omistuspohja siivittää kasvustrategiaa

Maaliskuussa pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners ja yhtiön toimiva johto ostivat Solitan koko osakekannan. Solitan tavoitteena on kaksinkertaistaa nykyinen 27 miljoonan liikevaihto vuoteen 2015 mennessä. Yhtiö on kaksinkertaistanut liikevaihtonsa viimeisen kolmen vuoden 2010-2012 aikana.

”Omistuspohjan uudelleenjärjestely antoi meille mahdollisuuden nopeuttaa kasvustrategiamme toteuttamista ja tavoitteidemme saavuttamista. Haluamme vastata asiakkaidemme haasteisiin ja tarjota heille entistäkin parempia ratkaisuja heidän oman liiketoimintansa kehittämiseen. Tulemme vahvistamaan ja syventämään palvelutarjontaamme sähköisessä liiketoiminnassa ja tiedolla johtamisessa Suomen johtaville yrityksille ja julkishallintoon. Kasvumme edellytys on myös jatkuva uusien osaajien rekrytointi – hyvien ammattilaisten löytäminen onkin yksi tärkeimpiä menestystekijöitämme”, Niska toteaa.

Lisätietoja:

Solita Oy
Jari Niska, toimitusjohtaja
puh. 040-5246 400, jari.niska(at)solita.fi

Hannu Vaajoensuu, hallituksen puheenjohtaja
puh. 040-5018 250, hannu.vaajoensuu(at)basware.com

Solita Oy

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Kehitämme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnon kautta kaikille suomalaisille. Yhdistämme liiketoimintaprosessit, sisällöt ja teknologiat asiakkaidemme toimintaa mullistavalla tavalla. Tavoitteemme on toimia asiakkaidemme matkaoppaina muutosmatkalla. Luomme digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan sekä tiedolla johtamiseen. Suomalaiset kohtaavat meidät päivittäin esimerkiksi vähittäiskaupan verkkopalveluiden tai julkishallinnon sähköisten palveluiden kautta. Uskomme, että kaikki mikä voi, digitalisoituu.

Olemme jo vuonna 1996 perustettu kasvuyritys. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 27 miljoona euroa ja meillä työskentelee yli 220 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa. Olemme ylpeitä avoimesta ja vuorovaikutteisesta yrityskulttuurista, josta osoituksena on 7.sija vuoden 2013 Great Place to Work- listauksessa. www.solita.fi

The post Solita uudisti hallituksensa tukemaan kasvustrategiaansa appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä