Pääomasijoittaja Vaaka Partners ostaa LTP Logisticsin

Ajankohtaista / perjantaina 23.09.2016

Elintarvikelogistiikkaan erikoistunut LTP Logistics Oy on saanut uuden enemmistöomistajan pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersista. Omistusjärjestely mahdollistaa vahvan kasvun elintarvikkeiden tavaravirtojen hallinnassa. LTP Logisticsin hallituksen puheenjohtajaksi on samalla nimitetty HKScanin entinen toimitusjohtaja Matti Perkonoja.

LTP Logisticsin ydinliiketoimintaa on elintarviketeollisuuden tavaravirtojen hallinta, asiakkaina erityisesti pienet ja keskisuuret elintarvikeyritykset. LTP Logistics yhdistää useiden tuottajien elintarviketoimitukset isommiksi kokonaisuuksiksi ja toimittaa ne kaupan jakeluverkostoon. Yhtiöllä on voimakasta kasvupotentiaalia, sillä muuttuvat kulutustottumukset lisäävät kysyntää uudenlaisille, tehokkaammille ja joustaville ratkaisuille elintarvikealan toimitusketjuissa.

– LTP Logistics on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja tavoitteenamme on kasvaa edelleen voimakkaasti. Nyt tarvitsemme strategisemman ja vahvemman omistajapohjan tukemaan tulevaisuuden kasvutavoitteitamme. Vaaka Partnersilla on vahvaa näyttöä yritysten liiketoiminnan nostamisesta seuraavalle tasolle, ja uskon heidän oleva oikea kumppani meille tässä vaiheessa, sanoo LTP Logisticsin toimitusjohtaja Matti Tuominen.

Vaaka Partners aikoo kehittää erityisesti yhtiön hallitustyöskentelyä ja johtamis- ja seurantajärjestelmiä. Tavoitteena on kaksinkertaistaa LTP Logisticsin liikevaihto muutaman vuoden sisällä. Hallitukseen nimitetään omistajanvaihdoksen myötä kolme elintarvikealan konkaria: HKScanin entinen toimitusjohtaja Matti Perkonoja, Tuko Logisticsin entinen hankintajohtaja Markku Kettinen ja elintarvikealan konsultti Heikki Järvensivu.

Elintarvikeala on jatkuvassa muutoksessa kuluttajien muuttuneiden vaatimusten myötä. Pien- ja lähituottajien määrä kasvaa, toimitusvälit tihenevät ja eri pakkauskokoja on entistä enemmän. Tähän toimintaympäristön muutokseen LTP Logistics vastaa tuomalla tehokkuutta yhä pirstaloituneempien tavaravirtojen hallintaan. Yhtiöllä on hyvä maine asiakkaidensa keskuudessa ja potentiaalia kasvaa edelleen merkittävästi, sanoo hallituksen puheenjohtajaksi nimitetty Perkonoja.

LTP Logistics Oy:n perustajat Matti Tuominen ja Jari Aaltonen jatkavat yrityksen palveluksessa ja omistajina. LTP Logistics Oy:n lisäksi Vaaka Partners ostaa enemmistöosuuden yrityksen kanssa samaan palveluketjuun kuuluvista Lännen Teollisuuspalvelu Oy:stä ja LTP Service Oy:stä.

Lisätietoja:

Reijo Grönholm, Osakas, Vaaka Partners
0500 403 057, reijo.gronholm(a)vaakapartners.fi

Matti Tuominen, Toimitusjohtaja, LTP Group Oy
040 503 5905, matti.tuominen(a)ltplogistics.fi

LTP Logistics Oy tarjoaa asiakkaan tarpeita vastaavat ratkaisut tilaus-toimitusketjuun. Palveluihin kuuluvat tuotteiden keräily, varastointi, lähetys ja kuljetus koko Suomen alueella 0–3°C lämpötilassa. Tuotevalikoima käsittää liha-, lihajaloste-, eines-, valmisruoka-, leipomo-, kala- ja meijerituotteet. Liikevaihto on noin 20 miljoonaa euroa ja yritys työllistää tällä hetkellä 150 henkeä.

Lisätietoja: www.ltplogistics.fi

The post Pääomasijoittaja Vaaka Partners ostaa LTP Logisticsin appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä