Tietokeskus ja IT-palvelutalo Edera yhdistyvät

Ajankohtaista / maanantaina 05.11.2018

IT-palveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut IT-palvelutalo Edera Partners Oy:n liiketoiminnan. Kaupan myötä yhdistyneet Tietokeskus ja Edera jatkavat yhdessä kohti tavoitetta olla yhä monipuolisempi pk-yritysten IT-palvelutoimittaja.

Voimakkaasti kasvaneen Ederan liikevaihto oli miljoona euroa vuonna 2017. Yritysoston myötä Tietokeskus työllistää 300 ihmistä valtakunnallisesti ja pääkaupunkiseudulla 100 asiantuntijaa.

Ederan toimitusjohtaja Kai Lehtosen mukaan järjestely mahdollistaa entistä laajemman ja syvemmän palveluvalikoiman asiakkaille.

”Pilvipohjaiset palvelut ovat kehittyneet viime vuosina ennen näkemättömällä tahdilla, mutta samalla ja liian usein moderneista tekniikoista saatava hyöty on jäänyt saavuttamatta. Jatkossa IT-investoinneilla voidaan ja niillä nimenomaan pitää tuottaa aiempaa enemmän aitoa lisäarvoa ja hyötyä organisaation toimintaan. Edustamamme maan kärkiosaaminen ja Tietokeskuksen asiakaslähtöinen kiinteään kuukausihinnoitteluun perustuva toimintamalli antavat hyvän pohjan uudenlaisen ja meidät kaikista muista erottavan palvelutarjooman luomiseen. Ensimmäiset ”Sinisen meren” palvelut julkaisemme lähiviikkoina”, Kai Lehtonen lupaa.

Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäisen mukaan Ederan osto tukee yrityksen kasvustrategiaa.

”On hienoa saada Ederan Microsoft-pilviosaajia ja pitkän linjan IT-konkareita osaksi Tietokeskuksen perhettämme. Suomi on ollut aina edelläkävijän asemassa Microsoft-teknologian käytössä. Valtaosa maamme pk-yritysten tietoteknisestä arjesta nojaa vahvasti Microsoftin pilvipalveluihin. Ederalaiset ovat tunnettuja ja tunnustettuja erikoisasiantuntijoita. Yhdessä pystymme nyt tukemaan asiakkaitamme heidän muuttuvissa ja lisääntyvissä IT-tarpeissaan entistä paremmin”, Lipiäinen sanoo.

Suomen IT-markkina elää jatkuvan muutoksen aikaa
Microsoftin pilvipalvelut ovat pk-yrityksissä laajasti käytössä, mutta niiden tuomat mahdollisuudet lisätä iloa ja menestystä arjen työskentelyssä ovat vielä pitkälti hyödyntämättä. Työn tuottavuuden kasvu on kuitenkin pitkälti sidoksissa tietotyön sujuvuuteen.

”Yhä useampi pk-yritys ostaa IT-osaamista palveluna. Erilaisiin IT-haasteisiin, esimerkiksi tiedon etsimiseen ja online-kokousten käynnistämiseen hukkuu monessa yrityksessä koko ajan enemmän aikaa. Samalla IT-osaston asiantuntijat ovat yhä tiiviimmin mukana liiketoimintajohdon kanssa kehittämässä yritystä uusien digitaalisten ratkaisujen avulla. Yhdistetyn osaamisemme avulla pystymme rakentamaan asiakkaillemme täysin uudenlaisia konsultointi- ja valmennuspalveluita, joiden avulla asiakkaamme menestyvät kilpailijoitaan paremmin”, Lipiäinen sanoo.

Lisätietoja:
Janne Lipiäinen,
Toimitusjohtaja
040 510 9117
janne.lipiainen@tietokeskus.fi

Kai Lehtonen
Toimitusjohtaja
0400 637 315
kai.lehtonen@edera.fi

Tietokeskus lyhyesti
Tietokeskus on suomalainen vuonna 1989 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kehittyvät ja tietoturvalliset IT-tuki, konesali- ja pilvipalvelut, sekä laitteet ja lisenssit kiinteään kuukausihintaan joustavasti, ilman määräaikaisia sopimuksia. Lähes 300 iloista osaajaamme ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä 11 kaupungissa. Tietokeskuksen liikevaihto oli vuonna 2017 74 miljoonaa euroa ja käyttökatemarginaali oli 10%.

The post Tietokeskus ja IT-palvelutalo Edera yhdistyvät appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä