ENEGIA TARKENTAA STRATEGIAANSA – FOKUS ENERGIAJOHTAMISEN JA ENERGIAN TUKKUMARKKINOIDEN PALVELUISSA

Ei luokiteltu / perjantaina 03.11.2017

Enegia tarkentaa strategiaansa ja keskittyy yhtäältä EnerKeyn ympärille rakentuviin energiajohtamisen palveluihin sekä toisaalta energian salkunhallinta-, tase- ja valvomopalveluihin. Tähän liittyen Enegia ja norjalainen Eneas ovat 2.11.2017 sopineet kaupasta, jolla Enegia Market Services Oy ja Enegia Sweden Ab yhtiöt siirtyvät norjalaisen Eneas Services As:n omistukseen. Aiemmin tällä viikolla toteutetun Etähallinta liiketoiminnan myynnin jatkona tämä eilen tehty kauppa edelleen kirkastaa Enegian fokusta ja mahdollistaa energianjohtamis- ja energiamarkkinapalveluiden kehittämisen ja kasvattamisen entistä voimakkaammin.

”Kauppa vie Enegiaa eteenpäin energiajohtamisen ja energian tukkumarkkinoiden palveluiden tarjotessa Enegialle parhaat kasvun mahdollisuudet. Samalla Enegia kokonaisuus yksinkertaistuu ja terävöityy, jolloin myös kumppanuudet erityisesti EnerKeyhin liittyen nousevat entistäkin keskeisempään rooliin. Tähän liittyen on syytä mainita myös aiemmin tällä viikolla solmittu yhteistyösopimus Caverionin kanssa. Se on hyvä osoitus siitä, että EnerKey ja koko Enegia näyttäytyy kiinnostavana niin asiakkaille kuin kumppaneillekin. Ja avaa hyviä kasvun mahdollisuuksia kansainvälisestikin. Tästä on hyvä jatkaa!”, toteaa järjestelyyn liittyen Enegian toimitusjohtaja Kalle Ahlstedt.

”Enegia Market Services Oy:n ja Enegia Sweden Ab:n omistajuus on luonnollinen askel Eneas Groupille, jolla on jo vahva markkina-asema Norjassa ja Ruotsissa. Me odotamme innolla työskentelyä niin toimittajien kuin työntekijöiden – nykyisten ja uusien – kanssa edelleen laajentaaksemme ja parantaaksemme palveluitamme asiakkaillemme Suomessa. Tämän kaupan myötä Eneas vahvistaa johtavaa markkina-asemaansa sähkönhankinnan ja muiden energiapalveluiden tarjoajana pk-yrityksille Pohjoismaissa”, sanoo Eneas Groupin CEO Thomas Hakavik.

Enegia on yksi pohjoismaiden johtavista, riippumattomista, energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Yli puolet Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä käyttää Enegian palveluita ja palveluliiketoiminnan liikevaihto oli noin 16.8 Meur vuonna 2016. Enegian sähkökaupan volyymi on 15 TWh, joka on noin viidennes Suomen sähkönkäytöstä. Enegian EnerKey-järjestelmä on Pohjoismaiden johtava energiatiedon- ja energiaprosessien hallinnan tietojärjestelmä. Järjestelmää käyttää noin 300 organisaatiota ja sillä hallitaan 75 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 13 000:ssa kiinteistössä. Enegian enemmistöomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy.

www.enegia.com

Eneas Group on yksi Skandinavian johtavia energiapalveluiden tarjoajia. Eneas luo lisäarvoa yli 25 000 asiakkaalle teollisuudessa, yritysmaailmassa ja maataloudessa. Vuonna 2007 yritys perusti oman hankintapalvelu-yksikkönsä, joka keskittyi sähkön hankkimiseen pk-yrityksille parhailla mahdollisilla sopimusehdoilla. Nykyään Sähkön Yhteishankinta kattaa jo 15 000 yritysasiakasta Pohjoismaissa. Sähkönhankinnan lisäksi Eneas tarjoaa myös muita kokonaisvaltaisia palveluita suurelle ja nopeasti kasvavalle asiakaskunnalleen. Suomeen Eneas tuli keväällä 2017 ostettuaan Tamperelaisen Yrittäjäin Sähkönhankinta Oy:n

www.eneasservices.fi

Lisätietoja antavat:
Kalle Ahlstedt, Enegia
Thomas Hakavik, Eneas

The post ENEGIA TARKENTAA STRATEGIAANSA – FOKUS ENERGIAJOHTAMISEN JA ENERGIAN TUKKUMARKKINOIDEN PALVELUISSA appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä