Enegiasta EnerKey-vetoinen energiajohtamisen asiantuntijatalo – Gasum ostaa Enegian markkinapalvelut

Ajankohtaista / keskiviikkona 20.06.2018

Suomen johtava riippumaton energia-alan asiantuntijayritys Enegia myy energiamarkkinapalveluiden liiketoimintansa Pohjoismaiden johtavalle kaasualan toimijalle Gasumille. Yrityskaupan myötä Enegian strategia tiivistyy voimakkaasti kasvaviin EnerKey-energiajohtamispalveluihin.

Enegia Group Oy on allekirjoittanut kauppasopimuksen energiamarkkinapalveluiden liiketoiminnan myynnistä Gasum Oy:lle. Kauppa sisältää Enegia Consulting Oy:n, Enegia Portfolio Services Oy:n ja intStream Oy:n osakekannat. Energiamarkkinapalvelut jatkaa liiketoimintaansa ja palveluidensa tarjoamista nykyisille asiakkailleen. Energiamarkkinapalveluissa työskentelevät noin 35 ammattilaista siirtyvät yrityskaupan toteutuessa Gasumin palvelukseen. Kauppa on ehdollinen viranomaishyväksynnöille ja sen odotetaan toteutuvan alkusyksyn 2018 aikana.

”Kaupan myötä Enegiasta tulee fokusoitunut EnerKey-vetoinen energiajohtamisen asiantuntijatalo ja viime vuonna aloitettu Enegian strateginen uudelleenjärjestäytyminen on nyt saatettu päätökseen. Samalla olemme tyytyväisiä siitä, että Gasum uutena energiamarkkinapalveluiden omistajana vahvistaa myös tämän liiketoiminnan kehittämisen ja laajentamisen edelleen.” toteaa Enegia Group Oy:n toimitusjohtaja Kalle Ahlstedt.

”EnerKey-energiajohtamisjärjestelmä on kiistaton markkinajohtaja Suomessa kiinteistöjen energiatiedonhallinnassa. Näille skaalautuville palveluille on myös kasvava ja kansainvälinen potentiaali, mikä luo erinomaiset edellytykset tulevaisuuden kasvulle ja menestykselle.” sanoo Enegia Energy Management Services Oy:n uutena toimitusjohtajana toukokuussa aloittanut Ilari Anttila.

”Gasum uutena omistajana mahdollistaa energiamarkkinapalveluiden kehittämisen uudelle tasolle hyödyntäen molempien yhtiöiden monipuolista huippuasiantuntijuutta energia-alalla.” toteaa Enegian energiamarkkinapalveluiden liiketoimintajohtaja, Vice President Mikko Askolin.

”Energia-ala ja kaasumarkkinat muuttuvat vauhdilla. Enegian asiantuntijoiden osaaminen monipuolistaa ja vahvistaa Gasumin palvelukokonaisuutta. Yrityskauppa mahdollistaa entistä kokonaisvaltaisemmat palvelut nykyisille asiakkaillemme ja voimme toimia energia-alan suunnannäyttäjänä”, kertoo Gasumin toimitusjohtaja Johanna Lamminen.

Lisätietoja:

Kalle Ahlstedt, toimitusjohtaja, Enegia Group Oy, p. 050 453 3507, etunimi.sukunimi(a)enegia.com
Mikko Askolin, Vice President, Energiamarkkinapalvelut, p. 040 841 9462, etunimi.sukunimi(a)enegia.com
Jouni Haikarainen, johtaja, maakaasu, Gasum Oy, p. 040 709 5690, etunimi.sukunimi(a)gasum.com

Enegia on yksi pohjoismaiden johtavista, riippumattomista, energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Yli puolet Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä käyttää Enegian palveluita ja Enegia-konsernin liikevaihto oli noin 119,7 MEUR vuonna 2017. Enegian sähkökaupan volyymi on 15 TWh, joka on noin viidennes Suomen sähkönkäytöstä. Enegian EnerKey-järjestelmä on Pohjoismaiden johtava energiatiedon- ja energiaprosessien hallinnan tietojärjestelmä. Järjestelmää käyttää noin 300 organisaatiota ja sillä hallitaan 75 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 15 000:ssa kiinteistössä. Enegian enemmistöomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy. www.enegia.com

Energiayhtiö Gasum on pohjoismainen kaasualan asiantuntija, joka kumppaniensa kanssa rakentaa siltaa kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa maalla ja merellä. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja edistää kiertotaloutta käsittelemällä jätteitä sekä tuottamalla biokaasua ja kierrätysravinteita Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiö tarjoaa energiaa sähkön ja lämmöntuotantoon, teollisuudelle sekä maa- ja meriliikenteelle. Gasum on Pohjoismaiden johtava biokaasun tarjoaja. Yhtiöllä on kaasutankkausasemaverkosto, joka palvelee myös raskasta kalustoa. Tytäryhtiö Skangas on nesteytetyn maakaasun (LNG) Pohjoismaiden markkinoiden johtava toimija. Yhtiö jatkaa LNG:n aseman ja infrastruktuurin vahvistamista ja toimittaa LNG:tä merenkulun, teollisuuden ja raskaan liikenteen tarpeeseen Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. www.gasum.fi

The post Enegiasta EnerKey-vetoinen energiajohtamisen asiantuntijatalo – Gasum ostaa Enegian markkinapalvelut appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä