Vaaka Partners | Unisport
15760
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15760,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-8.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.7.4,vc_responsive
 

Liikunta- ja urheilupaikkarakentamisen asiakkaat odottavat tavarantoimittajiltaan yhä parempia palveluvalmiuksia, tehokkuutta sekä laatua yhden toimittajan kattavan palveluvalikoiman avulla. Erityisesti tekonurmimarkkinoiden odotetaan jatkavan kasvuaan, kun uusia tekonurmia rakennetaan ja vanhoja uudistetaan yhä enenevissä määrin.

 

Vaaka Partners sijoitti yhtiöön joulukuussa 2015 mahdollistaakseen ensivaiheessa suomalaisen Saltexin ja ruotsalaisen Unisportin yhdistymisen pohjoismaiseksi markkinajohtajaksi. Saltexin omien tuotteiden, tuotekehityksen ja valmistuksen yhdistäminen Unisportin markkina-asemaan mahdollisti yhä parempien tuotteiden ja palvelujen tuottamisen asiakkaille. Sijoitushetkellä vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli n. 80 miljoonaa euroa ja sillä oli 130 työntekijää.

 

Kesäkuussa 2016 yhtiö osti Kerko Groupin yhden toimittajan strategian toteuttamiseksi ja saavuttaakseen Pohjoismaissa markkinajohtajuuden myös sisäliikuntapaikoissa ja urheiluvarusteissa.

Vuoden 2017 aikana yhtiö teki kaksi yrityskauppaa lisää. RH-Asennus Oy ostettiin kotimaisen asennustoiminnan vahvistamiseksi ja Urheilulattiat-Indoors Oy täyden palvelun sisäliikuntaratkaisujen tarjoamiseksi Suomessa sisäliikuntalattiat mukaan lukien.

 

Unisport on tänään ylivoimainen markkinajohtaja liikunta- ja urheilupaikkojen pinnoitteissa sekä varusteissa Pohjoismaissa. Keskeiset asiakassegmentit ovat kunnat, urheiluseurat ja rakennusliikkeet. Maantieteellisesti yhtiön suurimmat markkinat ovat Ruotsi, Norja, Suomi ja Tanska kokonaisuudessaan kuudesta maasta. Vuoden 2017 pro forma liikevaihto oli yli 130 miljoonaa euroa ja urheilualan ammattilaisia yhtiössä työskentelee yli 300.

Yhtiön nimi

Unisport

Sijoitushetki

12/2015

Liikevaihto

>130 MEUR (2017E)

Diilitiimi

Juha Peltola, Ilkka Hietala, Tuomas Siponen

Verkkosivut

www.unisport.com