Liikunta- ja urheilupaikkarakentamisen asiakkaat odottavat tavarantoimittajiltaan yhä parempia palveluvalmiuksia, tehokkuutta sekä laatua yhden toimittajan kattavan palveluvalikoiman avulla. Erityisesti tekonurmimarkkinoiden odotetaan jatkavan kasvuaan, kun uusia tekonurmia rakennetaan ja vanhoja uudistetaan yhä enenevissä määrin.

 

Vaaka Partners sijoitti yhtiöön joulukuussa 2015 mahdollistaakseen ensivaiheessa suomalaisen Saltexin ja ruotsalaisen Unisportin yhdistymisen pohjoismaiseksi markkinajohtajaksi. Saltexin omien tuotteiden, tuotekehityksen ja valmistuksen yhdistäminen Unisportin markkina-asemaan mahdollisti yhä parempien tuotteiden ja palvelujen tuottamisen asiakkaille. Sijoitushetkellä vuonna 2015 syntyneen konsernin liikevaihto oli n. 80 miljoonaa euroa ja sillä oli 130 työntekijää.

 

Kesäkuussa 2016 yhtiö osti Kerko Groupin yhden toimittajan strategian toteuttamiseksi ja saavuttaakseen Pohjoismaissa markkinajohtajuuden myös sisäliikuntapaikoissa ja urheiluvarusteissa. Unisport on jatkanut lisäyrityskauppoja vahvistaakseen markkina-asemaansa ja tarjoamaansa (RH-Asennus, Urheilulattiat-Indoors, Virklund, ja Jäämestarit).

 

Unisport on tänään ylivoimainen markkinajohtaja liikunta- ja urheilupaikkojen pinnoitteissa sekä varusteissa Pohjoismaissa. Keskeiset asiakassegmentit ovat kunnat, urheiluseurat ja rakennusliikkeet. Maantieteellisesti yhtiön suurimmat markkinat ovat Ruotsi, Suomi, Norja ja Tanska kokonaisuudessaan kuudesta maasta. Vuoden 2018 pro forma liikevaihto oli 135 miljoonaa euroa ja urheilualan ammattilaisia yhtiössä työskentelee noin 400.

Yhtiön nimi

Unisport

Sijoitushetki

12/2015

Liikevaihto

135 MEUR (2018)

Diilitiimi

Juha Peltola, Reijo Grönholm, Tuomas Siponen

Verkkosivut