Kiinteistöomistajat ja niiden vuokralaiset tavoittelevat rakennuksiinsa vakaita olosuhteita ja energiasäästöä. Kehittyneen energiajohtamisohjelmiston käyttäminen auttaa tekemään järkeviä toimenpiteitä sekä luo pitkän aikavälin arvoa.

 

Vaaka Partners perusti Enegian syyskuussa 2014 yhdistämällä Skapat Energian ja Energiakolmion, joilla oli toisiaan täydentäviä palveluita ja asiakassegmenttejä. Markkinajohtaja-asemassa ollut sähkömarkkinapalveluliiketoiminta myytiin 2018 ja tällä hetkellä Enegia jatkaa Enerkey energiajohtamisohjelmiston kehittämistä ja kansainvälistämistä.

 

Enerkey järjestelmä mittaa, analysoi ja raportoi rakennusten sähkön, veden ja lämmön kulutusta. Kokonaisvaltainen järjestelmä on markkinajohtaja Suomessa ja se on käytössä yli 10.000 rakennuksessa sisltäen yli 70.000 mittauspistettä. Enerkeyllä on yli 5 miljoonan euron software as a service (SaaS) ja palveluliikevaihto. Yhtiö työllistää yli 60 energiajohtamisen ammattilaista, jotka luovat parempaa ympäristövastuullisuutta ja kasvavaa energiasäästöä.

Yhtiön nimi

Enegia

Sijoitushetki

9/2014

Liikevaihto

5,4 MEUR (2018 E)

Diilitiimi

Ilkka Hietala, Tuomas Siponen

Verkkosivut