Solita

Solitan tavoite on olla ”matkaoppaasi digitalisoituvaan maailmaan”. Tarpeet digitaalisen liiketoiminnan ja asioinnin ympärillä kasvavat liike-elämässä ja yhteiskunnassamme merkittävästi nopeammin kuin IT-palvelumarkkinat kokonaisuutena. Tähän liittyy myös isojen datamassojen analytiikka tai vaikkapa koneoppiminen. Solita palvelee isoja suomalaisyrityksiä ja julkista sektoria ja auttaa niitä luomaan uutta datalla johdettua digiliiketoimintaa, parantamaan tehokkuutta ja tuottamaan parempia asiakaskokemuksia omille asiakkailleen teknologian, palvelumuotoilun ja analytiikan kautta.

Vaaka Partnersin sijoitushetkellä yhtiön liikevaihto oli 27 miljoona euroa (2012) ja se työllisti 225 ammattilaista. Vaaka Partnersin omistusaikana yhtiö kasvoi yli 75 miljoonan euron liikevaihtoon ja Solitalaisten joukko kasvoi yli 650 osaajaan.

Vaaka Partners sijoitti yhtiöön maaliskuussa 2013 tukeakseen johtoryhmän kasvupyrkimyksiä, kun yhtiön perustaja ja muut aiemmat osakkeenomistajat halusivat myydä omistuksensa. Vuoteen 2018 mennessä Solita oli lisännyt tunnettuuttaan rakentamalla brändiään vahvan ajatusjohtajuuden varaan. Samalla Solita oli laajentanut palveluitaan ohjelmistokehityksen ulkopuolelle ja tarjosi kokonaisia elinkaariratkaisuja ideasta jatkuvaan ylläpitoon. Keskeinen osa tätä kehitystä oli Palmun, suomen arvostetuimman palvelumuotoiluyhtiön, hankinta keväällä 2017. Toinen merkittävä askel oli kumppanuus Amazon Web Servicen (AWS) kanssa pilvipohjaisen analytiikan alueella. Näiden vahvuuksien varassa aloitettiin kansainvälistyminen 2017 alussa perustamalla toimisto Tukholmaan.

Keväällä 2018 kansainvälinen pääomasijoittaja Apax Digital Fund osti enemmistön Solitasta jatkaakseen yhtiön voimakasta kansainvälistymistä yhtiön houkuttelevan tarjonnan varassa.

Jaa

Faktat

Yritys

Solita

Aika

3/2013

Irtautuminen

4/2018

Liikevaihto

€76m (2017E)

Vaaka-tiimi

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä