Reima

Kaikilla lapsilla on tarve liikkua ja leikkiä ulkona kaikissa sääolosuhteissa.

Reima on lasten teknisten ulkoiluvaatteiden johtava valmistaja Pohjois-Euroopassa ja Kiinassa. Kun Vaaka Partners sijoitti yhtiöön vuonna 2008, sen liikevaihto oli 38 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli noin 80.

Vaaka Partnersin strategiana oli kasvattaa merkittävästi yhtiön kansainvälistymistä hyödyntämällä tuotemerkkien olemassa olevaa tunnettuutta keskeisillä vientimarkkinoilla. Vuonna 2008 noin puolet liikevaihdosta tuli Suomesta ja puolet maahantuojien ja agenttien välityksellä viennistä Norjaan, Ruotsiin, Venäjälle, Tanskaan, Sveitsiin sekä useisiin pienempiin maihin.

Esimerkiksi Venäjällä markkina-analyysi osoitti kiinnostusta Reima-vaatteisiin. Haasteena oli ollut kahden maahantuojan rajalliset resurssit hoitaa suuria maanlaajuisia ketjuja tehokkaasti.

Yhdessä johdon kanssa asetettiin tavoitteeksi hoitaa tärkeimmät kansainväliset markkinat oman organisaation avulla. Ruotsista ja Tanskasta ostettiin agenttiorganisaatiot ja Venäjälle perustettiin oma tytäryhtiö. Kasvu kaikilla kansainvälisillä markkinoilla oli nopeaa ja Venäjällä erityisen menestyksellistä.

Merkittävän kansainvälisen kasvun myötä liikevaihto kasvoi kolmessa vuodessa 60 miljoonaan euroon ja vuonna 2011 kansainvälinen pääomasijoittaja Riverside osti yhtiön Vaaka Partnersilta edistääkseen edelleen sen kasvua. Riversiden omistuksessa yhtiö on jatkanut kasvuaan ja laajentanut kansainvälisesti esimerkiksi Kiinan markkinoille. Vaaka Partners kiittää Reiman suurenmoisia ammattilaisia menestyksestä ja seuraa ilolla, kuinka kasvava määrä lapsia maailmalla voi leikkiä ulkona laadukkaissa varusteissa.

Jaa

Faktat

Yritys

Reima

Aika

8/2008

Irtautuminen

6/2011

Liikevaihto

€60m (2011)

Vaaka-tiimi

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä