EnerKey

EnerKey on Suomessa markkinajohtaja ohjelmistoratkaisuissa, jotka seuraavat, raportoivat ja hallitsevat liike-, toimisto- ja asuinkiinteistöjen energiankulutusta ja -päästöjä. EnerKeyn pilvipohjaisia energianhallintajärjestelmiä käytetään yli 20 000 kiinteistössä ja 140 000 mittauspisteessä, joista jokainen optimoi energiatehokkuuden ja kestävyyden koko kiinteistön elinkaaren ajan.

Vaakan panos: Yhdistimme vuonna 2014 Skapat Energian ja Energiakolmion rakentamaan Enegiaa, Suomen johtavaa energiapalveluyritystä. Yhtiö uudisti strategiaansa vuonna 2017, minkä jälkeen toteutettiin useita yrityskauppoja. Näin syntyi EnerKey – energian tiedonhallinnan ohjelmistopalveluihin keskittynyt yhtiö. Kasvua ja kansainvälistymistä vauhditettiin kumppanoitumalla energiayhtiöiden kanssa, jotka tarjoavat EnerKeyn palvelua omille loppuasiakkailleen. Vaakan tukemana EnerKey kasvoi yhdeksi Pohjoismaiden johtavista energiatiedon- ja prosessienhallinnan SaaS-palveluista.

Tulevaisuuden näkymä: EnerKeyn tukee yrityksiä ja organisaatioita ympäristövastuullisen ja hiilineutraalin liiketoiminnan tavoittelussa tekemällä kulutusten seuraamisesta, analysoinnista ja hallinnasta helpompaa tavoitellen kasvua uuden omistajansa, tanskalaisen EG A/S:n kanssa.

Jaa

Faktat

Yritys

EnerKey

Aika

Spin-off Enegiasta 11/2017 (alkuperäinen Enegia-sijoitus 2014)

Irtautuminen

6/2021

Liikevaihto

€6.2m (2020)

Henkilöstö

61

Vaaka-tiimi

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä