Vaaka Partnersin uusi rahasto keräsi 225 miljoonaa euroa

Ajankohtaista / perjantaina 10.03.2017

Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partnersin uusi rahasto, Vaaka Partners Buyout Fund III Ky, keräsi ensimmäiseen ja samalla lopulliseen sulkemiseensa mennessä 225 miljoonaa euroa. Nopeassa kolmen kuukauden prosessissa Vaaka sai vahvan tuen olemassaolevilta sijoittajiltaan. Rahastolla oli merkittävää kysyntää myös uusien sijoittajien parissa. Rahaston sijoittajapohja koostuu suomalaisista ja kansainvälisistä institutionaalisista sijoittajista.

Uuden rahaston strategia jatkuu edeltäjiensä jalanjäljissä ja keskittyy merkittävän kasvun rakentamiseen menestyneissä pienissä ja keskisuurissa yhtiöissä eritoten lisäyrityskauppojen ja kansainvälistymisen kautta.

”Olemme hyvin tyytyväisiä siihen vahvaan kumppanuuteen, jonka olemme rakentaneet sijoittajien ja salkkuyhtiöidemme kanssa. Yhdessä voimme luoda uusia mahdollisuuksia yhtiöiden jatkuvalle kasvulle. Tiimimme odottaa innolla työskentelyä uusien yhtiöiden kanssa systemaattisen kasvun rakentamiseksi”, sanoo Vaaka Partnersin toimitusjohtaja Juha Peltola.

Vaaka Partnersin uuteen Buyout Fund III Ky -rahastoon ovat tehneet sijoitussitoumuksen mm. AlpInvest, BP Pension Fund, Deutsche Bank Private Equity, Ilmarinen, Tesi sisältäen Kasvurahastojen Rahasto II Ky:n, Valtion Eläkerahasto sekä Varma.

Vaaka Partners yhtiönä Vaaka Partners on suomalainen pääomasijoitusyhtiö, joka sijoittaa kasvuhakuisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin enemmistöomistajana. Vaaka keskittyy luomaan salkkuyhtiöissään arvoa merkittävän kasvun avulla, ja tätä tyypillisesti edistää lisäyrityskauppa- sekä kansainvälistymisstrategia. Vaakan salkkuyhtiöitä ovat mm. digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita, urheilu- ja liikuntapaikkapalvelujen pohjoismainen markkinajohtaja Unisport-Saltex, jätteiden syväkeräyssäiliöitä valmistava ja markkinoiva Molok sekä it-infrastruktuuriratkaisujen, -tuotteiden ja -palveluiden toimittaja Tietokeskus.

Tämänhetkisten salkkuyhtiöiden johto ja omistajat ovat erittäin tyytyväisiä aktiivisen yhteistyön malliin, jonka avulla Vaaka Partners rakentaa kasvua ja vahvistaa yhtiöiden strategista asemaa. ”Työskentely yhdessä Vaakan kanssa on selkeää ja dynaamista, ja kaiken tekemisen ensisijainen tavoite on aina kehittää liiketoimintaamme”, sanoo Unisport-Saltexin toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen.”Vaakan tiimi on valmis laittamaan peliin kaiken osaamisensa ja kokemuksensa vauhdittaakseen yhtiömme kehitystä”, toteaa Tietokeskuksen toimitusjohtaja ja yrittäjä Tuomas Kaukinen.

Ne 12 salkkuyhtiötä, joihin Vaaka Partners on vuosien 2008 ja 2015 välillä sijoittanut, ovat kasvaneet orgaanisesti keskimäärin kahdeksan prosenttia vuodessa, minkä lisäksi lisäyrityskauppojen tuoma vuosikasvu on ollut keskimäärin kahdeksan prosenttia. Yhteenlaskettuna näiden salkkuyhtiöiden keskimääräinen kasvu on siis ollut noin 16 prosenttia vuodessa. Vaaka Partners on myös auttanut salkkuyhtiöitään lähes nelinkertaistamaan kansainvälisen liikevaihtonsa tehokkaan kansainvälistymisstrategiansa avulla.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Juha Peltola, Vaaka Partners
Puh. +358 50 514 8401, juha.peltola(a)vaakapartners.fi
www.vaakapartners.fi

The post Vaaka Partnersin uusi rahasto keräsi 225 miljoonaa euroa appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä