Vaaka Partnersin omistaman Solitan kansainvälistyminen jatkuu: Apax Digital -rahasto uudeksi pääomistajaksi

Ajankohtaista / torstaina 19.04.2018

Pääomasijoittaja Vaaka Partners myy teknologia-, strategia- ja designyritys Solitan pääomasijoittaja Apax Partnersille. Yhdysvaltalais-brittiläinen Apax Partners hankkii Solitan viime vuonna perustettuun Apax Digital -rahastoon. Kaupan ehtoja ei julkisteta.

Vaaka Partnersin omistuksen aikana Solitan liikevaihto on noin kolminkertaistunut 76 miljoonaan euroon. Kasvu on ollut pääosin orgaanista. Lisäksi Vaaka Partnersin omistusaikana Solita on tehnyt kaksi strategista yritysostoa vahvistaakseen palvelutarjoamaansa. Vuonna 2016 Solita osti julkisen sektorin konsultointikyvykkyyksiä tarjoavan HMV Groupin ja viime vuonna Suomen arvostetuimman palvelumuotoilutoimiston Palmun. Kovankin kasvun vuosina Solita on varmistanut hyvän kannattavuutensa.

Vaaka Partners sijoitti Solitaan vuonna 2013. Viiden vuoden aikana Solita on määrätietoisesti laajentanut tarjoamaansa asiakkaiden hankkeiden elinkaaren molemmissa päissä. Nyt Solitan palvelutarjoama ulottuu konsultoinnista palvelumuotoilun kautta toteutukseen ja siitä ylläpitoon ja jatkuvaan kehitykseen.

Solitan osaaminen etenkin pilvipohjaisessa analytiikassa on ainutlaatuista koko Pohjois-Euroopassa. Yhtiön tarkoitus onkin vauhdittaa kansainvälistymistään tämän keihäänkärjen avulla.

”Olemme todella ylpeitä siitä kehityksestä, mihin Solita ylsi omistusaikanamme. Yhtiö on kaikilla mittareilla aivan eri luokkaa kuin viisi vuotta sitten, kun tulimme mukaan. Saimme yhtiön kansainvälistymisen käyntiin hyvin tuloksin. Uskomme, että seuraavaa kansainvälistymisen vaihetta varten Apax on Solitalle erinomainen omistaja”, Vaaka Partnersin partneri Panu Vuorela sanoo.

”Yhdessä Vaakan kanssa kehityimme tamperelaisesta ohjelmistoyhtiöstä, jonka tuntevat lähinnä sen omat asiakkaat, johtavaksi digitaalisen ja dataohjautuvan liiketoiminnan asiantuntijaksi Suomessa. Vaakan apu oli korvaamatonta esimerkiksi, kun hankimme Palmun osaksi Solitaa. Seuraavaksi kasvustrategiamme keskittyy kansainvälistymiseen, ja Apaxin verkostot osaltaan auttavat meitä, kun otamme kasvuloikan johtavaksi pohjoismaiseksi toimijaksi”, sanoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Solita avasi viime vuoden alussa ensimmäisen Suomen ulkopuolisen toimipisteen Tukholmaan. Singaporen toimisto saatiin Palmu-yrityskaupan kautta. Yhtiö palvelee kansainvälisiä asiakkaitaan myös Helsingin, Oulun ja Tampereen toimipisteistään. Viimeisin lisäys Solitan toimistoverkkoon on Tallinna. Solitan asiakkaina on monia kansainvälisiä suuryrityksiä, kuten Assa Abloy, Nokian Renkaat, Amer Sports ja Metso.

Kaupan toteutuminen on ehdollinen kilpailuviranomaisen hyväksynnälle ja sen odotetaan toteutuvan ennen kesää.

Lisätietoja:
Vaaka Partners/Panu Vuorela, partner, puh. 040 510 0952
Solita/Jari Niska, toimitusjohtaja, puh. 040 524 6400

Solita on suomalainen teknologia-, strategia- ja designyritys. Valjastamme ihmisymmärryksen ja älykkäät teknologiaratkaisut palvelemaan parempaa elämää. Olemme muutosvoima, joka luo uusia toimintatapoja, palveluja ja teknologiaratkaisuja uudistaen yrityksiä ja yhteiskuntaa. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2017 oli 76,1 miljoonaa euroa. Solita työllistää 650 strategisen konsultoinnin, palvelumuotoilun, digitaalisten palvelujen, AI- ja analytiikkaratkaisujen sekä pilvipalvelujen asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Tallinnassa, Tukholmassa ja Singaporessa. www.solita.fi

The post Vaaka Partnersin omistaman Solitan kansainvälistyminen jatkuu: Apax Digital -rahasto uudeksi pääomistajaksi appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä