Vaaka Partners vauhdittaa Foreshipin globaaliin kasvuun

Yrityskaupat / perjantaina 11.10.2019

Pääomasijoittaja Vaaka Partners on hankkinut osake-enemmistön suomalaisesta laivansuunnittelupalveluihin erikoistuneesta Foreship Ltd:stä. Foreship on risteilyalusten suunnittelun, uudistusten ja elinkaarihankkeiden markkinajohtaja. Yhtiön palveluksessa on yli sata laivansuunnittelijaa ja meriteollisuusinsinööriä, ja sen pääkonttori on Helsingissä. Foreship tarjoaa kattavan valikoiman meriteollisuuden palveluja ja ratkaisuja projektinhallinnasta ja koordinoinnista luokitussuunnitteluun ja kuivatelakka- sekä laivan käyttöaikaisiin palveluihin.

“Foreship on tehnyt itsestään poikkeuksellisen menestyksellisesti johtavan laivansuunnittelupalvelujen toimittajan risteilyalus- ja meriteollisuudessa. Yhtiön maine lisäarvoa tuottavana palveluntarjoajana ja houkuttelevana työnantajana oli myös avaintekijä sijoituspäätöksessämme”, toteaa Vaaka Partnersin Ilkka Pentikäinen.

“Foreshipillä on vahva globaali jalansija ja erinomaiset referenssit koko joukolta risteilyalan ja uudisrakennushankkeiden suurimpia toimijoita,” sanoo Foreshipin toimitusjohtaja Lauri Haavisto.

“Uusi omistusjärjestely Vaaka Partnersin kanssa on siksi upea mahdollisuus pitää Foreship Foreshipinä ja hyötyä samalla vahvan ja tunnetun pääomasijoittajan osaamisesta ja resursseista. Saamme paremmat edellytykset kasvattaa globaalia markkinaosuuttamme, palvella asiakkaitamme paremmin ja vahvistaa asemaamme nopeasti kasvavilla laivojen uudistamisen markkinoilla. Paras kurssi eteenpäin on toimia ihmisten kanssa, jotka osaavat navigoida kansainvälisen busineksen vesillä.”

Foreshipin uuteen hallitukseen kuuluvat risteilyalusteollisuuden sekä meriteollisuuden IT-ratkaisujen arvostettu asiantuntija Juha Heikinheimo hallituksen puheenjohtajana, Deltamarin Groupin entinen toimitusjohtaja ja yksi perustajista Jukka Laiterä sekä Fortumin henkilöstöjohtajana aiemmin toiminut Mikael Frisk; Vaaka Partnersin edustajat hallituksessa ovat Ilkka Pentikäinen ja Petrus Blomqvist.

Markus Aarnio, Marcus Höglund ja Mattias Jörgensen jatkavat nykyisissä tehtävissään Foreshipissä, ja 40 % yhtiön osakekannasta pysyy henkilöstön omistuksessa. Yhtiön nimi ja yhteystiedot säilyvät ennallaan, ja keskustelut uusien kansainvälisten toimipisteiden avaamisesta yhtiön nykyisten Suomen (4), Viron ja USA:n (2) toimipaikkojen rinnalle ovat jo käynnissä.

Vaaka Partnersin mukaantulo tuo Foreshipin käyttöön vahvan rahoitusosaamisen, kasvuyritysten tuntemuksen ja teollisten neuvonantajien asiantuntemuksen, joiden taustalla on lähes puolen miljardin euron pääomasijoitusrahastojen yritysportfolio 4000 työntekijöineen.

Vaaka Partners on omistautunut tekemään globaalia kasvupotentiaalia omaavista yrityksistä toimialojensa voittajia tarjoamalla strategista ja operationaalista näkemystä luottamuksellisen yhteistyön hengessä.

Lisätietoja:
Lauri Haavisto, Toimitusjohtaja, Foreship Ltd., lauri.haavisto@foreship.com, +358 400 560 318
Ilkka Pentikäinen, Partner, Vaaka Partners Ltd., ilkka.pentikainen@vaakapartners.fi, +358 400 217 671

Foreship lyhyesti:
Foreship on laivansuunnittelupalveluihin erikoistunut itsenäinen suomalainen yhtiö. Yrityksen palveluksessa on yli 100 laivansuunnittelijaa, meriteollisuuden insinööriä ja rakennesuunnittelijaa sekä sisustus-, LVIS- ja sähkösuunnittelijaa. Foreship tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman laivansuunnittelun ja laivanrakennuksen palveluja. Asiakkaisiin kuuluu maailman suurimpia risteily-yhtiöitä, matkustaja- ja rahtilaivojen varustajia, offshore-toimijoita sekä johtavia telakoita ja telakkateollisuuden alihankkijoita.

The post Vaaka Partners vauhdittaa Foreshipin globaaliin kasvuun appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä