Vaaka Partners Staria Oyj:n enemmistöomistajaksi – tavoitteena vauhdittaa kansainvälistä kasvua

Ajankohtaista / tiistaina 19.05.2020

Kansainvälisiä tietojärjestelmä- ja talouspalveluita jo 35 maahan tarjoavan Starian kunnianhimoinen tavoite on kolminkertaistaa liikevaihtonsa. Pääomasijoittaja Vaaka Partnersin mielenkiinnon herätti erityisesti Starian kovat kasvuluvut, Software as a Service (SaaS) -liiketoimintojen iso potentiaali ja Starian henkilöstön luoma vahva yrityskulttuuri.

Staria Oyj on suomalainen tietojärjestelmä- ja talouspalveluyritys, jonka tavoitteena on olla markkinajohtaja pohjoismaisten keskisuurten kasvuyritysten segmentissä. Pääomasijoittaja Vaaka Partners ostaa osake-enemmistön Stariasta tukeakseen yrityksen kansainvälistä kasvusuunnitelmaa.

Staria on jo nyt Pohjoismaiden johtava NetSuite*-kumppani, joka tarjoaa kansainväliset talouspalvelut jo 35 maahan. Palveluihin kuuluvat tietojärjestelmä-, talous-, HR- ja palkkapalvelut sekä ohjelmistorobotiikka. Starian vuoden 2019 liikevaihto oli 18 miljoonaa euroa ja orgaaninen kasvu oli 40 %. Starian pääkonttori sijaitsee Helsingissä ja yritys työllistää yli 200 asiantuntijaa.

Menestyneimmät suomalaiset kasvuyritykset, kuten Wolt, Supercell, RELEX ja NoHo Partners, luottavat Starian palveluihin. Staria on palkittu neljä kertaa Oracle NetSuite 5-Star -kumppanina ja yritys on saanut lukuisia muita NetSuite-tunnustuksia kuten ’NetSuite EMEA Solution Provider Partner of the Year 2019’.

”Pitkän tähtäimen tavoitteemme Vaakan kanssa on liikevaihdon kolminkertaistaminen. Suurin osa tulevaisuuden kasvusta tulee Suomen ulkopuolelta. Tunnemme nopeaan kasvuun liittyvät haasteet ja toimimme luotettavana kumppanina asiakkaillemme, jotka haluavat luoda vauhdilla kansainvälistä kasvua unohtamatta talouden hallintaa. Suomessa Staria on tunnettu talousprosessien uudistaja ja toimialan edelläkävijä robotiikan ja tekoälyn hyödyntämisessä”, kertoo Juha Tommila, Starian perustaja ja toimitusjohtaja.

Pääsyyt Vaaka Partnersin innostukseen olivat Starian vahva asema nopeasti kasvavassa pilvi-ERP- ja kansainvälisten talouspalveluiden markkinassa sekä vauhdilla kasvavat SaaS-palveluliiketoiminnot yhdistettynä osaavan henkilöstön luomaan vahvaan kulttuuriin ja vakuuttaviin referenssiasiakkaisiin. Vaaka Partnersin yhtiöiden menestys perustuu voimakkaaseen kasvustrategiaan, lisäresursseihin ja systemaattiseen yhteistyöhön”, kuvailee Ville Koskenvuo Vaaka Partnersista.

Investoinnin yhteydessä Stariaan valitaan uusi hallitus. Puheenjohtajana jatkaa Mikko Saari, jolla on ollut iso rooli yhtiön kasvussa ja menestyksessä. Lisäksi hallitukseen tulevat Markus Huttunen, Magenta Advisoryn perustaja ja toimitusjohtaja, sekä Mika Sutinen, Musti Groupin kansainvälisen menestyksen rakentanut toimitusjohtaja.

“Vaaka Partnersin tuella saamme hallitukseemme lisää kokemusta ja osaamista sekä taloudellisia resursseja kansainvälisen kasvustrategian toteuttamiseen. On ollut innostavaa saada työstää kasvusuunnitelmaamme Vaakan kanssa. Tukena ovat olleet Vaakan teolliset neuvonantajat, joilla on paljon täydentävää kokemusta kansainvälisten kasvuyritysten rakentamisesta. Jaamme Vaakan kanssa saman vision ja arvot, jotka mahdollistivat yhteisen luottamuksen rakentamisen”, jatkaa Tommila.

Vaaka Partnersin hallinnoima rahasto tulee kaupan myötä Starian pääosakkaaksi. Perustaja ja toimitusjohtaja Juha Tommila, sekä hallituksen puheenjohtaja Mikko Saari jatkavat nykyisissä tehtävissään sekä erittäin merkittävinä osakkeenomistajina.

Vaaka Partners on omistautunut kasvattamaan liiketoiminnan mestareita merkittävää kasvupotentiaalia omaavista yrityksistä tarjoamalla strategista ja toiminnallista näkemystä luottamuksellisen yhteistyön hengessä.

*) Oracle NetSuite on pilvipohjainen liiketoiminta-alusta, joka yhdistää talouden toiminnot ja toiminnanohjausjärjestelmän dynaamiseksi kokonaisuudeksi.

Lisätietoja:

Juha Tommila
Toimitusjohtaja
Staria Oyj
juha.tommila@staria.com
+358 40 860 9400

Ville Koskenvuo
Partner
Vaaka Partners
ville.koskenvuo@vaakapartners.fi
+358 50 387 8115

Staria lyhyesti:

Staria Oyj:n missiona on mahdollistaa asiakkailleen tehokkaimmat palvelut ja työkalut moderniin liiketoimintaan. Starian palveluihin kuuluvat paikalliset ja kansainväliset tietojärjestelmä-, talous-, HR- ja palkkapalvelut sekä ohjelmistorobotiikka. Staria on ainut yritys Euroopassa, joka voi tarjota kansainvälisen talouspalvelut ja toiminnanohjausratkaisut yli 35 maahan ONE STOP® -käyttäjäkokemuksen avulla. Staria on myös kansainvälisesti palkituin NetSuite-kumppani Pohjoismaissa.

Vaaka Partners lyhyesti:

Vaaka Partners on kunnianhimoinen pääomasijoitusyhtiö, joka auttaa keskikokoisia suomalaisia yhtiöitä kehittymään liiketoiminnan mestareiksi. Vaakan omistamia yhtiöitä ovat mm. Framery, Jungle Juice Bar, Lyyti sekä Molok. Yhtiö vastaa noin 0,5 miljardin euron pääomasijoitusrahastoista. Vaakan lähestymistapa yhdistää strategisen ja toiminnallisen osaamisen luottamukseen perustuvaan yhteistyöhön ja uusiin kasvumahdollisuuksiin. Vaakan rahastojen suurimpia sijoittajia ovat Euroopan johtavat eläkerahastot.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä