Fysios kasvaa viidellä yrityskaupalla

Yrityskaupat / torstaina 16.06.2016

Viiden yrityskaupan myötä SelkäCenter Helsingistä, Fysioterapiakeskus Kunnon Klinikka sekä Terapia-team Tampereelta, Neljäs Nikama Kotkasta ja Tutkimuslaitos Ergos Porista liittyvät osaksi Suomen suurinta fysioterapiaketjua Fysiosta. Yritysten johto ja työntekijät jatkavat yhteenliittymisen jälkeen Fysioksen palveluksessa. Kokonaan suomalaisessa omistuksessa oleva Fysios laajensi ostojen myötä palveluvalikoimaansa kattamaan ensimmäistä kertaa myös lasten ja nuorten fysioterapian.

Yli miljoonalla suomalaisella on jokin pitkäaikainen tuki- ja liikuntaelimiin liittyvä sairaus, joka vaikuttaa päivittäiseen liikunta- ja toimintakykyyn. Kuitenkin suurin osa esimerkiksi polvi- tai niska-hartiaseudun kivuista on ratkaistavissa fysioterapian keinoin jo niiden syntyvaiheessa. Fysioksen johtaja Pasi Syrjä näkee merkittävän ristiriidan fysioterapian tarpeen ja tarjonnan välillä Suomessa.

”Fysioterapiapalveluiden tarve on kasvanut jo pitkään tavalla, johon julkinen terveydenhuolto ei pysty vastaamaan”, toteaa Pasi Syrjä ja jatkaa: ”Tavoitteemme on rakentaa Fysioksesta alan merkittävin toimija, joka vie koko fysioterapia-alaa eteenpäin tiiviissä yhteistyössä suomalaisen lääkärikunnan kanssa. Nyt toteutetut yrityskaupat tuovat toimintaamme kotimaista huippuosaamista, laajentavat toimintamme jo 22 paikkakunnalle sekä lisäävät lasten ja nuorten fysioterapian palveluvalikoimaamme.”

SelkäCenterin toimitusjohtaja Anja Henttinen näkee Fysiokseen liittymisen tuovan merkittäviä etuja toiminnan kehittämiseen. ”Yhdistämällä Fysioksen koko valtakunnallisen ketjun kokemuksen paikalliseen huippuosaamiseemme voimme syventää palvelutarjontaamme merkittävästi. Kaupan myötä meillä on paremmat resurssit kasvaa Helsingin seudulla, tarjota henkilöstöllemme enemmän koulutusmahdollisuuksia sekä viedä koko toimialaa eteenpäin”, summaa Anja Henttinen.

Yrityskauppojen myötä Fysioksen liikevaihto nousee noin 18,5 miljoonaan euroon.

Uusi mobiilisovellus patistaa paranemaan

Monesti kivusta kärsivän kuntoutettavan paraneminen hidastuu fysioterapiahoitojen välissä, mikä johtuu hoitosuunnitelman laiminlyömisestä vapaa-ajalla. Uuden mobiilisovelluksen ansiosta Fysios pystyy ohjaamaan ja seuraamaan harjoitusohjelman toteutusta läpi koko hoitoketjun ajan, mikä parantaa entisestään fysioterapiahoidosta saatavia tuloksia.

”Haluamme olla luotettava kumppani ja tarjota asiakkaillemme lisäarvoa tuottavaa palvelua myös tulevaisuudessa. Tästä yksi osoitus on syksyllä 2016 käyttöön otettava Fysioksen kehittämä mobiilisovellus, jolla tuetaan ja seurataan asiakkaidemme tilan kehittymistä myös vastaanottokäyntien välissä”, kertoo Syrjä. ”Palvelun lanseerauksen jälkeen fysioterapeuttimme apu on aina läsnä siellä, missä asiakkaamme liikkuu. Samalla kykymme huolehtia asiakaslupauksistamme parantuu entisestään.”

Lisätietoja: Pasi Syrjä, perustajaosakas, Fysios, puh. 050 568 1575, pasi.syrja(a)fysios.fi

Fysios on uusi kotimainen, valtakunnallinen fysioterapiaketju, johon kuuluu 45 toimipistettä 22 paikkakunnalla. Se työllistää noin 250 fysioterapeuttia. Fysios-ketjun liikevaihto on noin 18,5 miljoonaa euroa. Fysioksen tavoitteena on auttaa puolta miljoonaa suomalaista vuoteen 2020 mennessä. Fysioksen johdossa toimivat osakkaat Heikki Tiitinen ja Pasi Syrjä. Heikki Tiitinen vastaa Fysioksen operatiivisesta toiminnasta ja Syrjä liiketoiminnan kehittämisestä. Yrityksen pääomistaja on kotimainen pääomasijoittaja Vaaka Partners. Muita omistajia ovat mukaan lähtevät yrittäjät. www.fysios.fi

The post Fysios kasvaa viidellä yrityskaupalla appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä