Vaaka Partners henkilöstöpalveluita mullistavan Bolt.Worksin pääomistajaksi – tavoitteena laajentuminen kansainvälisille markkinoille

Ajankohtaista / maanantaina 21.02.2022

Pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners on allekirjoittanut kaupan, jolla siitä tulee henkilöstöpalveluyhtiö Bolt.Worksin uusi pääomistaja. Suomalaista henkilöstöpalvelutoimialaa viime vuosien aikana digitalisoinut Bolt.Works on lyhyessä ajassa noussut toimialan johtavien yritysten joukkoon. Bolt.Worksin liikevaihto kasvoi 99 prosenttia 78 MEUR:oon vuonna 2021, mikä tekee siitä nopeimmin kasvavan henkilöstöpalveluyhtiön Suomessa. Vaaka Partnersin tavoitteena on tukea Bolt.Worksin seuraavaa kasvuloikkaa ja laajentumista kansainvälisille markkinoille.

”Vaaka Partners sijoittaa menestyviin yrittäjiin ja yrityksiin, jotka ovat tehneet jotain kilpailijoitaan paremmin. Bolt.Works on mullistanut Suomen henkilöstöpalvelujen toimialaa perinteisistä toimijoista selvästi erottuvalla toimintamallilla. Yhtiön kehittämä digitaalinen teknologia-alusta takaa työnvälitysprosessin ainutlaatuisen tehokkuuden, ja sen arvostukseenja ihmisläheisyyteen perustuva yrityskulttuuri on asiakkaiden ja henkilöstön arvostama. Bolt.Worksin ilmiömäiset kasvuluvut osoittavat mallin toimivan ja uskomme vahvasti sen kiinnostavan myös kansainvälisillä henkilöstöpalvelumarkkinoilla, joilla on suuri tarve innovaatioille”, sanoo partneri Antti Salmela Vaaka Partnersista.

”Tarvitsemme Bolt.Worksin seuraavan kasvuloikan ja kansainvälistymisen tueksi kokeneen kumppanin, jonka tavoitetaso on yhtä korkealla kuin meillä. Vaaka tekee sijoituksia jo menestyneisiin yrityksiin auttaen niitä kiihdyttämään kasvua entisestään ja kehittämään liiketoimintaa seuraavalle tasolle. Olemme vakuuttuneita siitä, että Vaakan vahvaan yhteistyöhön perustuva toimintatapa auttaa meitä saavuttamaan kunnianhimoiset tavoitteemme yhdessä”, sanoo Bolt.Worksin toinen perustaja ja strategiajohtaja Timo Hakkarainen.

Bolt.Worksin toimintamallin ytimessä on mm. tekoälyä hyödyntävä digitaalinen teknologia-alusta, jonka avulla työantajat ja työntekijät löytävät toisensa nopeasti ja joustavasti. Tehokas toimintamalli vapauttaa aikaa palvella asiakkaita ja työntekijöitä paremmin. Boltin sovellusta käyttää 7 600 työntekijää ja 1 000 työnantajaa. Boltilla on 22 toimipistettä eri puolilla Suomea ja se palvelee lukuisia eri toimialoja, kuten rakennus-, logistiikka-, teollisuus-, HoReCa- ja kiinteistöhuollon toimialoja.

”Työelämä on keskellä suurta murrosta kaikkialla. Työntekijöiden halu tehdä joustavaa työtä, eri aloja vaivaava krooninen työvoimapula, vierastyövoiman siirtyminen maasta toiseen ja työllisyystoimien tehottomuus haastavat niin työntekijät, yritykset kuin kokonaiset yhteiskunnatkin. Bolt.Worksillä on ollut merkittävä rooli Suomen työmarkkinassa tehokkaana ja joustavana työllistäjänä. Olemme tarjonneet väylän työhön myös vaikeasti työllistyville sekä vierastyövoimalle”, sanoo Hakkarainen.

Bolt.Worksin perustivat Ville Herva, Timo Hakkarainen ja Tommi Hämäläinen vuonna 2016. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on Jari Niska, joka toimi pitkään IT-yhtiö Solitan toimitusjohtajana. Bolt.Works arvioi liikevaihtonsa saavuttavan 100 miljoonan euron rajan vuonna 2022.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Lisätietoja:

Timo Hakkarainen, timo.hakkarainen@bolt.works, +358 50 366 6333
Antti Salmela, antti.salmela@vaakapartners.fi, +358 50 540 4640

Bolt.Works on henkilöstöpalveluyritys, joka on kehittänyt vallankumouksellisen digitaalisen teknologia-alustan yhdistämään työantajat ja työntekijät nopeasti ja joustavasti. Sen sovellusta käyttää 7 600 työntekijää ja 1 000 työnantajaa. Bolt.Worksillä on 22 toimipistettä eri puolilla Suomea ja yhtiö palvelee useita eri toimialoja, kuten rakennus-, logistiikka-, teollisuus-, HoReCa- ja kiinteistöhuollon toimialoja. Bolt.Worksin liikevaihto kasvoi 99 prosenttia 78 miljoonaan euroon vuonna 2021. Yhtiön palveluksessa on 120 työntekijää. www.bolt.works

Vaaka Partners on kunnianhimoinen pääomasijoitusyhtiö, joka auttaa keskikokoisia suomalaisia yhtiöitä kehittymään liiketoiminnan mestareiksi. Vaakan omistamia yhtiöitä ovat mm. AINS Group, Staria, Framery sekä Cloudpermit. Yhtiö vastaa neljännen rahastonsa myötä yhteensä yli 0,6 miljardin euron pääomasijoitusrahastoista. Vaakan lähestymistapa yhdistää strategisen ja operatiivisen osaamisen luottamukseen perustuvaan yhteistyöhön uusien kasvumahdollisuuksien saavuttamiseksi. Vaakan rahastojen suurimpia sijoittajia ovat johtavat eläkerahastot.


Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä