Solita ostaa HMV-yhtiöt

Yrityskaupat / maanantaina 15.02.2016

Digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita ostaa HMV-yhtiöt. Kauppa vahvistaa Solitan julkisen sektorin ja strategiakonsultoinnin palveluja. Yrityskauppa on nopeaa kasvua jatkavan Solitan historian ensimmäinen.

Solita ostaa kaikkien HMV-yhtiöiden osakekannan, mukaan lukien HM&V Research, HMV PublicPartner ja HMV Service Economy. Avainhenkilöiden aiemmin omistamien HMV-yhtiöiden toiminta jatkuu osana Solitaa. HMV on suomalainen, erityisesti julkishallinnon johdon konsultointiin erikoistunut toimija. HMV-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 2 miljoonaa euroa. HMV:n kymmenen työntekijää jatkavat Solitan palveluksessa vanhoina työntekijöinä. Yritykset ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2012.

Yrityskaupan myötä Solita tarjoaa jatkossa entistä laajemman valikoiman digitaalisia asiantuntijapalveluja erityisesti julkishallinnon asiakkaidensa käyttöön. Solita toimii asiakkailleen digitaalisen maailman matkaoppaana laajalla palveluvalikoimalla. Yritys tarjoaa digitaalisen liiketoiminnan ja sähköisen asioinnin palveluja laajasti strategisesta konsultoinnista ja toimintamallien kehittämisestä tekniseen toteutukseen, integraatioihin, analytiikkaan ja ylläpitoon asti.

”Yhdistämällä osaamisemme HMV:n kanssa tarjoamme entistä parempaa palvelua erityisesti julkishallinnon asiakkaille. Haluamme entistä laajemmin olla digitalisoimassa ja uudistamassa myös tulevaisuuden Suomen julkisia palveluja ja toimintaympäristöä”, kertoo Solitan toimitusjohtaja Jari Niska. Solita on yksi suurimmista digitaalisten ratkaisujen toimittajista Suomen julkishallinnon alueella. Solitan julkishallinnon asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Oikeusministeriö, Liikennevirasto, Ulkoasianministeriö, Trafi, Tulli ja Tekes. Solita operoi myös Lupapiste-palvelua, joka on käytössä jo yli 150 kunnassa ympäri Suomen. Myös HMV:llä on merkittäviä julkisen sektorin asiakkuuksia. HMV on tehnyt yhteistyötä lähes kaikkien hallinnonalojen ministeriöiden sekä keskeisimpien virastojen kanssa. HMV:llä on merkittävä määrä asiakkuuksia myös suurimpien kuntien, kuten Helsingin, Vantaan, Espoon ja Turun kanssa.

”HMV:n pitkä tarina jatkuu osana innostavassa kehitysvaiheessa olevaa Solitaa. Kauppa tuo myös uusia kehittymismahdollisuuksia johdon konsulteillemme nopeasti kasvavassa, menestyvässä talossa, sekä yrityksissä että julkisella sektorilla. Yhdistyminen Solitaan antaa uusia mahdollisuuksia laajentaa palvelutarjontaamme sekä yrityksille että julkiselle sektorille”, kertoo HMV-yhtiöiden toimitusjohtaja Tapio Huomo.

Solita kasvoi viime vuonna orgaanisesti 35 prosenttia. Yritys palkkasi viime vuonna yli 100 suomalaista asiantuntijaa ja työllistää nyt yli 420 henkilöä Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

Lisätietoja:
Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, puh. 040 5246 400, jari.niska(a)solita.fi
HMV-yhtiöt, toimitusjohtaja Tapio Huomo, puh. 0400 400 366, tapio.huomo(a)solita.fi

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Luomme uutta liiketoimintaa ja palveluja yrityksille ja julkishallinnolle yhdistämällä teknologian, liiketoimintaprosessit ja sisällöt uudella tavalla. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustettu Solita on kasvuyritys, joka on kasvanut kannattavasti yli 20 prosentin vuosivauhtia. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 49,7 miljoonaa euroa. Solita työllistää yli 420 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.

HMV
HM&V Research tytäryhtiöineen on johdon konsultointiin erikoistunut yhtiöryhmä. Yritys perustettiin alun perin vuonna 1986 tarjoamaan suomalaisille yrityksille ja julkiselle sektorille korkeatasoisia, tutkimukseen pohjautuvia asiantuntijapalveluja. HMV-yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 2 miljoonaa euroa.

The post Solita ostaa HMV-yhtiöt appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä