Solita ja Palmu yhdistyvät

Ajankohtaista / tiistaina 28.03.2017

Vahvassa kasvussa olevat digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys Solita ja palvelumuotoilutoimisto Palmu yhdistävät voimansa. Solita ostaa yrityskaupassa Palmun koko osakekannan. Omien alojensa suomalaiset kärkiyritykset muodostavat ainutlaatuisen lähes 600 osaajan asiantuntijayhtiön, joka vastaa maailman palvelullistumiseen ja digitalisaatioon. Yhtiö tavoittelee jatkossakin kannattavaa kasvua sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla.

Solita on ostanut Suomen suurimman ja kokeneimman palvelumuotoilutoimisto Palmun koko osakekannan. Palmu siirtyy osaksi Solita-yhtiöitä välittömästi. Kaikki Palmun 62 työntekijää jatkavat Solitan palveluksessa omana liiketoimintayksikkönään.

”Asiakkaidemme toimintaympäristö muuttuu. Luodakseen uutta liiketoimintaa yritykset tarvitsevat yhä enemmän asiakaslähtöistä suunnittelua yhdistettynä vahvaan teknologia- ja dataosaamiseen. Yhdistyminen Palmun kanssa on Solitalle merkittävä askel. Yhdessä luomme toimijan, jollaista Suomessa ei ole. Haluamme olla johtamassa alan muutosta ja viedä yhdessä suomalaista osaamista myös maailmalle”, kommentoi Solitan toimitusjohtaja Jari Niska.

Yhdistymisen myötä syntyy uudenlainen vahva toimija, jonka osaamisissa yhdistyvät ihmisläheinen asiakasymmärrys, liiketoiminnan kehittämisen osaaminen, kyky jalostaa dataa sekä erinomainen teknologinen osaaminen. Yritysten tavoitteena on jatkaa yhdessä kannattavaa kasvua sekä Suomessa että kansainvälisillä markkinoilla.

Palmun liikevaihto vuonna 2016 oli 7,6 miljoonaa euroa. Palmu on ollut henkilöstönsä omistama, ja Palmua omistanut henkilöstö tulee kaupan myötä Solitan osaomistajiksi. Palmun toimitusjohtaja Peter Barkman on jatkossa Solitan johtoryhmän jäsen. Kauppasumma ei ole julkinen.

Yritykset työllistävät yhteensä yli 570 osaajaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Tukholmassa ja Singaporessa. Palmu jatkaa toistaiseksi omalla nimellään ja liiketoiminta jatkuu keskeytymättä. Yhdessä yhtiöt tavoittelevat lähes 80 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2017.

Toisiaan täydentävät osaamiset

Yritysoston myötä Solita vahvistaa erityisesti strategisen liiketoiminnan kehittämisen ja palvelumuotoilun osaamisalueitaan. Solitan design-, analytiikka-, pilvi-, integraatio- sekä ohjelmistokehityksen osaaminen sekä Palmun palveluliiketoiminnan, palvelusuunnittelun ja palvelutuotannon kyvykkyydet täydentävät toisiaan erinomaisesti.

”Ihmisten elämä on murroksessa ja työnteon tavat muuttuvat. Suurin tätä ajava muutosvoima on teknologia. Meidän on oltava empaattisia ja ymmärrettävä mikä on mahdollista ja samaan aikaan järkevää toteuttaa. Palmun ytimessä on vaikuttavuus ja muutoksen aikaansaaminen ihmisissä ja organisaatioissa. Yhdessä Solitan kanssa pystymme tähän paremmin kuin kukaan muu”, sanoo Palmun toimitusjohtaja Peter Barkman.

”Kaikki mitä meillä on, lähtee ihmisistä – myös asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämisessä.”, tiivistää Jari Niska.

Lisätietoja:
Solita Oy, toimitusjohtaja Jari Niska, p. 040 5246 400, jari.niska(a)solita.fi
Palmu Oy, toimitusjohtaja Peter Barkman, p. 050 310 0657, peter.barkman(a)palmu.fi

Solita on digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijayritys. Olemme asiakkaidemme matkaopas muuttuvassa maailmassa. Solita tuottaa digitaalisia ratkaisuja ja verkkopalveluita sähköiseen liiketoimintaan ja asiointiin sekä tiedolla johtamiseen. Vuonna 1996 perustetun Solitan liikevaihto vuonna 2016 oli 58,5 miljoonaa euroa. Solitan pääomistaja on pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners. Yhdistyttyään Palmun kanssa Solita työllistää yli 570 digitaalisen liiketoiminnan asiantuntijaa Helsingissä, Tampereella, Oulussa, Singaporessa ja Tukholmassa.

Palmu on palvelumuotoilutoimisto, joka auttaa asiakkaitaan luomaan uusia palveluita, parempaa asiakaskokemusta ja palveluliiketoimintaa. Palmu työllistää yli 60 osaajaa Helsingissä ja Singaporessa. Yrityksen liikevaihto vuonna 2016 oli 7,6 miljoonaa euroa. www.palmu.fi

The post Solita ja Palmu yhdistyvät appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä