Produal ostaa ruotsalaisen kiinteistöautomaatioyritys Zone Controlsin

/ tiistaina 02.09.2014

Yrityskaupan myötä Produalin tuotevalikoima laajenee sisäilman säätöjärjestelmiin, joiden avulla parannetaan kiinteistöjen energiatehokkuutta ja pienennetään niiden hiilijalanjälkeä. Kauppa vahvistaa Produalin asemaa Ruotsissa.

Suomalainen kiinteistöautomaatioyritys Produal ostaa ruotsalaisen Zone Controlsin. Vuonna 1990 perustetun Zone Controlsin erikoisosaamista ovat elektroniset huonesäätimet ja ilmamäärän säätöjärjestelmät.

– Kiinteistöjen energiatehokkuus, sisäilman laatu ja ympäristöystävällisyys ovat kansainvälisiä megatrendejä. Zone Controlsin kehittämän ohjausautomatiikan avulla asiakkaamme voivat vähentää energian kulutustaan sekä pienentää hiilijalanjälkeään merkittävästi, sanoo Produalin toimitusjohtaja Ari Mårtensson.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Zone Controls tulee osaksi yritystä, joka arvostaa yhtiössä tehtyä työtä ja sen henkilöstön osaamista. Kauppa hyödyttää erityisesti asiakkaitamme, sillä Produalin avulla tuotteemme pääsevät laajempaan kansainväliseen jakeluun, sanoo Zone Controlsin toimitusjohtaja Annika Strand.

Tähtäimessä vahva ja hallittu kasvu

Produal-konserni tähtää vahvaan ja hallittuun kasvuun, sillä nykyaikainen rakentaminen, automaation yleistyminen sekä kansallisten ja eurooppalaisten asetusten muuttuminen ovat kasvattaneet kiinteistöihin tehtävien mittausten määriä.

– Kiinteistöautomaation avulla voidaan esimerkiksi kauppakeskuksissa, uimahalleissa, kouluissa ja sairaaloissa säädellä tarkasti ilmastointia, valaistusta, lämmitystä ja jäähdytystä. Hyvin automatisoidussa kiinteistössä energian tarve vähenee, sillä tilojen ollessa tyhjillään niitä ei lämmitetä tai jäähdytetä turhaan, jatkaa Mårtensson.

Zone Controlsin kanssa tehty kauppa tukee Produalin kansainvälistymisstrategiaa ja vahvistaa yrityksen asemaa merkittävästi Ruotsin markkinoilla.

Lisätiedot:
Ari Mårtensson, toimitusjohtaja, Produal, 010 219 9111, ari.martensson (a) produal.fi
Annika Strand, toimitusjohtaja, Zone Controls, + 46 844 856 25, annika (a) zc.se

Produal Oy on suomalainen kiinteistöautomaation mittalaitteiden edelläkävijä. Produal Oy on perustettu vuonna 1987 Kotkassa. Yhtiön suunnittelemat ja valmistamat mittaus- ja säätölaitteet ovat nykyaikaisia, laadukkaita sekä asennusystävällisiä. Tuotteiden tekniset innovaatiot ovat muodostuneet standardeiksi mittalaitteille niin kotimaassa kuin ulkomailla. Produalin tuotteita on saatavilla Suomen lisäksi jälleenmyyjien kautta useissa Euroopan ja Aasian maissa. Produal Sverige AB on Ruotsiin vuonna 1997 perustettu tytäryhtiö, jolla on vakiintunut asema Ruotsin markkinoilla. Produalilla on tytäryritykset myös Tanskassa, ja Ranskassa. Produalin pääomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners. Lisätietoja www.produal.fi

Zone Controls AB on ruotsalainen kiinteistöautomaatioyritys, joka kehittää ja valmistaa elektronisia säätöjärjestelmiä lämmitykseen, jäähdytykseen ja ilmanvaihtoon. Yrityksen tuotevalikoimaan kuuluu yli 150 erilaista valmisratkaisua aina analogisista termostaateista digitaalisiin huoneilmansäätimiin. Rolf Strandin 1990 perustama perheyritys valmistaa kaikki tuotteensa Ruotsissa. Zone Controlsin pääkonttori sijaitsee Tukholman eteläpuolella Västerhaningessa. Lisätietoja www.zc.se

The post Produal ostaa ruotsalaisen kiinteistöautomaatioyritys Zone Controlsin appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä