Nordic Healthcare Groupissa kaikella työllä on konkreettinen merkitys

Yhtiöt / keskiviikkona 31.05.2023

Kun lehtien otsikot huutavat terveydenhuollon romahdusta, ei ihme, että suomalaisten tuomio terveydenhuoltojärjestelmälle on tyly. EVA:n arvo- ja asennetutkimuksen mukaan enemmistön mielestä terveydenhuolto toimii Suomessa pääosin huonosti.

Usein ajatellaan, että kyse on leimallisesti suomalaisesta ongelmasta. Niin ei ole. Itse asiassa on aivan päinvastoin: muualta maailmasta pyhiinvaelletaan Pohjoismaihin katsomaan terveydenhuollon ihmettä.

"Pohjoismainen terveydenhuoltojärjestelmä on muun maailman näkökulmasta kaunis utopia", sanoo James Campbell. "Pohjoismassa on julkisesti rahoitettu terveydenhuolto, yksityisesti tuotetut terveydenhuoltopalvelut – ja paljon dataa ja läpinäkyvyyttä."

Itse asiassa juuri siksi kanadalainen Campbell on täällä. Hän aloitti kesällä 2022 Nordic Healthcare Groupin toimitusjohtajana, ja yksi yhtiön tehtävistä on viedä pohjoismaisia terveydenhuollon oivalluksia maailmalle. Työnä ei ole sen vähempää kuin paremman elämän mahdollistaminen ihmisille.

Kun James Campbellin tytär oli kolmevuotias, tälle tehtiin yksi lääketieteen vaativimmista toimenpiteistä. Campbell näki läheltä, kuinka huippusairaalan työntekijät auttoivat hänen lastaan. Tuo kokemus ratkaisi Campbellin työuran suunnan: hän halusi omistautua terveydenhuollolle. Työskenneltyään konsulttina ympäri Pohjois-Amerikkaa hän muutti Sveitsiin ensin Novartiksen sitten Rochen palvelukseen.

Suomeen häntä eivät houkutelleet pelkästään pimeät talvet – niistä hän oli saanut kokemusta jo lukioaikana, jolloin hän vietti vaihto-oppilasvuoden Mynämäellä – vaan se, että Nordic Healthcare Group vastaa täydellisesti hänen ammatillista missiotaan. Koko yhtiön ytimessä on parempi sosiaali- ja terveydenhuolto.

Nordic Healthcare Group, NHG, auttaa asiakkaitaan kehittämään vaikuttavia tulevaisuuden sosiaali- ja terveyspalveluita. Se tarkoittaa osaltaan tietenkin sitä, että eurolla saa enemmän vaikuttavuutta, mutta ei pelkästään sitä.

"Sosiaali- ja terveydenhuollon ongelmia ei ratkaista sillä, että kaadetaan vain lisää rahaa", James Campbell sanoo.

Yllättävän tärkeää on saada ihmiset ja organisaatiot toimimaan yhdessä. On avattava henkisiä ja fyysisiä pullonkauloja. On tarjottava mahdollisuuksia tehdä työtä paremmin.

"Suuri ongelma on se, että kaikki keskittyvät omaan alueensa eivätkä keskustele keskenään. Ihmistä, joka tarvitsee apua, ei kiinnosta, minkä hallinnollisen yksikön asiakas hän on ", Campbell sanoo.

Hän arveleekin, että NHG:n salainen resepti on se, että yhtiö saa organisaatiot keskustelemaan keskenään, oli sitten kyse ministeriöistä, hyvinvointialueista, lääkeyhtiöistä, laitevalmistajista, sairaaloiden johtajista ja lopulta yksittäisistä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisista. Osaltaan tässä auttavat digitaaliset ratkaisut.

Campbell puhuu järjestelmän ihmiskeskeisyydestä: kaiken huomion tulisi olla sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaassa. Oman tyttärensä kokemuksen myötä James Campbellin on helppo perustella, miksi hän tekee työtään. Sillä on konkreettista merkitystä. Jokainen työprojekti vie kohti parempaa. Parempien sosiaali- ja terveyspalveluiden aikaansaaminen on yhtiön ensisijainen tavoite.

Työelämässä on viime vuosina puhuttu paljon työn merkityksellisyydestä, purposesta. NHG:ssä sitä ei tarvitse etsiä, ei yhdenkään työntekijän. "Kaikilla meillä on omat kokemuksemme terveydenhuollosta. Jokaisella meillä on oma vastauksemme kysymykseen 'miksi teemme tätä työtä?', Campbell sanoo.

Campbell on huomannut, että työn vaikuttavuus ja merkityksellisyys on työelämään tuleville nuorille huomattavan tärkeää. "Uusia sukupolvia ei voisi vähempää kiinnostaa se, kuinka tehdään rahaa."

Linkit:

https://www.kauppalehti.fi/uut...

https://www.sss.fi/2023/01/ter...

https://www.eva.fi/blog/2022/0...

https://nordichealthcaregroup.com/

NHG lyhyesti

Nordic Healthcare Group (NHG) on luotettu neuvonta- ja analytiikkapalvelujen tarjoaja sosiaali- ja terveydenhuollon aloille. Yhdistämällä analytiikan- ja datan käyttäjäystävälliseen palvelusuunnitteluun, NHG auttaa asiakkaitaan kehittämään vaikuttavia terveys- ja sosiaalipalveluita. Yhdessä julkisten ja yksityisten terveydenhuollon tarjoajien sekä lääke- ja terveydenhuollon teknologiayritysten kanssa NHG tekee maailmasta paremman ja terveellisemmän paikan.

nhg.fi

Jaa

Yhteystiedot

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä