Enegia vahvistaa kumppanuuksiaan sekä terävöittää Energiajohtamisliiketoimintaansa

Ei luokiteltu / torstaina 02.11.2017

Enegia on 30.10.2017 solminut kaupan Caverion Suomi Oy:n kanssa etähallintaliiketoiminnan siirtämisestä Caverion Suomi Oy:lle. Samassa yhteydessä on tehty sopimus yritysten välisestä yhteistyöstä energiatiedonhallinta- ja energiatehokkuuspalvelujen myynnissä ja toimittamisessa.

Digitalisaatio sekä energian kulutuksen ja tuotannon muutokset muuttavat energia-alaa ennen näkemättömällä tavalla ympäri maailmaa. Enegian strategia on olla mukana tämän muutoksen ytimessä. Kaupan myötä Enegia selkeyttää toimintaansa ja keskittyy Energiajohtamisliiketoiminnassaan EnerKey energiatiedonhallintapalveluihin, joissa Enegia on jo tänään johtava toimija Suomessa ja joka tarjoaa parhaat kasvun edellytykset laajemminkin.

”Yhteistyö Caverionin kanssa sopii hyvin Enegian strategiaan. Yhtäältä se luo Enegialle uusia mahdollisuuksia kasvattaa EnerKey-liiketoimintaa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Toisaalta se tarjoaa paremmat edellytykset etähallintapalveluille kasvaa Caverionin huomassa, osana suurempaa kokonaisuutta ja vahvistettuna Caverionin resursseilla panostaa tämän toiminnan kehittämiseen.”, toteaa järjestelyyn liittyen Enegian toimitusjohtaja Kalle Ahlstedt.

Enegia ja Caverion tarjoavat kiinteistöjen omistajille markkinoiden kattavimman kiinteistöjen energiatehokkuuspalveluiden saatavuuden yhdeltä luukulta. Enegia on Euroopan johtava toimija sähkömarkkinakaupan ja energiaraportoinnin osalta, ja EnerKey ohjelmisto on Pohjoismaiden eniten käytetty työkalu energiatehokkuuspalveluiden johtamisessa. Caverion on Euroopan johtava toimija energianhallintapalveluiden ja PPP/ESCO/EPC-hankkeiden toteuttamisessa. Yhdistämällä nämä osaamisalueet yhtiöiden asiakkailla on mahdollisuus hyödyntää markkinoiden parhaat työkalut ja osaaminen aina tavoitteiden asettamisesta ja suunnittelusta hankkeiden toteutukseen ja seurantaan.

”Digitaalisuuden ja energiatehokkuuden megatrendit yhdistyvät nyt julkistettavissa kumppanuudessa ja liiketoimintakaupassa. Digitaalisuus merkitsee myös lyhyempiä vasteaikoja ja parempaa palvelua. Yhdessä Enegian kanssa tarjoamme asiakkaillemme laajan paketin digitaalisia palveluita energiatiedonkäsittelyyn ja kiinteistöjen etähallintaan”, sanoo Caverionin Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Caverion suunnittelee, toteuttaa, huoltaa ja ylläpitää käyttäjäystävällisiä ja energiatehokkaita teknisiä ratkaisuja kiinteistöille, teollisuudelle ja infrastruktuurille. Palveluitamme käytetään toimistoissa, asunnoissa, teollisuuslaitoksissa ja julkisissa rakennuksissa sekä infrastruktuurissa. Tavoitteemme on varmistaa liiketoiminnan häiriöttömyys ja turvallisuus, terveelliset ja viihtyisät olosuhteet, kiinteistön optimaalinen toiminta ja kustannushallinta. Visiomme on olla yksi alan johtavista toimijoista Euroopassa ja tarjota kiinteistöille ja teollisuudelle edistyneitä ja kestäviä elinkaariratkaisuja. Vahvuuksiamme ovat teknologinen osaaminen ja laajat palvelut, jotka kattavat kaikki tekniset osa-alueet kiinteistöjen ja teollisuuslaitosten koko elinkaaren ajan. Vuoden 2016 liikevaihtomme oli noin 2,4 miljardia euroa. Caverionilla on noin 17 000 työntekijää 12 toimintamaassa Pohjois-, Keski- ja Itä-Euroopassa. Caverionin osake noteerataan Nasdaq Helsingissä.

www.caverion.fi Twitter: @CaverionSuomi

Enegia on yksi pohjoismaiden johtavista, riippumattomista, energia-alan-asiantuntijaorganisaatioista. Yhtiöllä on yli 20 000 yritys- ja julkisen sektorin asiakasta. Yli puolet Suomen sadasta suurimmasta yrityksestä käyttää Enegian palveluita ja palveluliiketoiminnan liikevaihto oli noin 16.8 Meur vuonna 2016. Enegian sähkökaupan volyymi on 20 TWh, joka on noin neljännes Suomen sähkönkäytöstä. Enegian EnerKey-järjestelmä on Pohjoismaiden johtava energiatiedon- ja energiaprosessien hallinnan tietojärjestelmä. Järjestelmää käyttää noin 300 organisaatiota ja sillä hallitaan 60 000 mittapisteen tuottamat kulutustiedot 13 000:ssa kiinteistössä. Enegian enemmistöomistaja on suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy.

www.enegia.com

The post Enegia vahvistaa kumppanuuksiaan sekä terävöittää Energiajohtamisliiketoimintaansa appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä