Arken Zoo ja Djurmagazinet -ketjut siirtyvät Mustin ja Mirrin omistukseen

/ tiistaina 14.04.2015

Yrityskauppa luo Euroopan kolmanneksi suurimman lemmikkieläintarvikkeiden vähittäiskauppaketjun.

Pohjoismaiden suurin lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri on ostanut ruotsalaisen Zoo Support Scandinavia Ab:n, joka omistaa franchise-ketjut Arken Zoon sekä Djurmagazinetin.

Zoo Supportilla on 91 myymälää ympäri Ruotsia. Ketju tarjoaa laajasti erilaisia palveluita ja tuotteita lemmikeille ja niiden omistajille aina eläinruoasta tarvikkeisiin. Useissa Zoo Supportin toimipisteissä on myymälän lisäksi trimmaus- ja eläinlääkäripalvelut.

”Tuntuu hienolta yhdistää voimat Ruotsissa vahvojen ja perinteisten ketjujen kanssa. Arken Zoon ja Djurmagazinetin myymälöitä johtavat omistautuneet yrittäjät, joilla on osaava henkilöstö tukenaan. On monia alueita, joilla voimme luoda yhä parempaa tarjontaa ja elämyksiä asiakkaillemme sekä heidän lemmikeilleen. Kaupan ansiosta voimme tarttua lemmikkieläintarvikkeiden myynnin kasvumahdollisuuksiin”, Mustin ja Mirrin toimitusjohtaja Mika Sutinen toteaa.

Suunnitelmana on kehittää Arken Zoon brändiä Ruotsissa ja aloittaa asteittainen valikoiman, tuotteiden sekä myyntiorganisaatioiden yhtenäistäminen. Itsenäinen kokonaisuus on tarpeeksi laaja ja hyvillä resursseilla varustettu, jotta konseptiin ja palveluihin voidaan sijoittaa myös jatkossa.

”Mustin ja Mirrin myymäläverkosto tulee kasvamaan Ruotsissa entisestään yhdessä Arken Zoon ja Djurmagazinetin kanssa. Tämä on meille mielenkiintoinen kasvuetappi myös siksi, että ensi kertaa meillä on enemmän myymälöitä Suomen rajojen ulkopuolella kuin Suomessa. Tulemme kehittämään valikoimaamme ja yhtymäkohtia varmistaaksemme, että tapaamme asiakkaamme siellä, missä he haluavat meidät tavata, oli se sitten paikallisessa myymälässä tai verkossa”, Mika Sutinen jatkaa.

”Olemme iloisia nähdessämme Arken Zoon ja Djurmagazinetin liittyvän Mustiin ja Mirriin ja muodostavan näin Pohjoismaiden suurimman lemmikkieläintarvikkeiden myymäläketjun. Kun melkein kymmenen vuotta sitten hankimme Arken Zoon, tavoitteemme oli rakentaa Ruotsin suurin lemmikkieläintarvikkeiden kauppaketju. Ketjun edellisen ja nykyisen johdon sekä etenkin franchise-yrittäjien kovan työn ansiosta olemme tyytyväisiä, että tämä tavoite on nyt saavutettu. Olemme myös iloisia, että voimme jatkaa uuden ryhmän tukemista Mustin ja Mirrin vähemmistöosakkaana isommassa ryhmässä”, Braganzan toimitusjohtaja ja omistaja Per G. Braathen kertoo.

Lemmikkieläintarvikepalveluiden kysyntä kasvaa tasaiseen tahtiin. Lemmikinomistajat etsivät korkeatasoista laatua ja parempia palveluita lemmikeilleen, joita pidetään yhä useammin tärkeinä ja tasavertaisina perheenjäseninä.

Yrityskaupan myötä Mustilla ja Mirrillä on 220 myymälää, joista 107 on Suomessa ja 113 Ruotsissa. Ketjun myymälöiden yhteenlaskettu kuluttajamyynti on noin 220 miljoonaa euroa vuodessa.

Musti ja Mirri Group (MMG) on lemmikkieläintarvikkeisiin erikoistunut vähittäiskauppaketju Pohjoismaissa. MMG:n tuotevalikoima kattaa kaikki lemmikin hyvinvointiin liittyvät tarpeet tarvikkeista ruokaan. Ketjulla on 129 myymälää Suomessa ja Ruotsissa ja se työllistää yli 500 lemmikkieläinammattilaista. Lisätietoja osoitteessa www.mustijamirri.fi

Zoo Support on franchise-omistaja lemmikkieläintarvikkeisiin erikoistuneille myymäläketjuille Arken Zoolle ja Djurmagazinetille, eläinlääkäriketju Vettrikselle sekä eläinten trimmauksiin ja hyvinvointiin keskittyneelle Trimmis-ketjulle. Lisätietoja www.zoosupport.se

The post Arken Zoo ja Djurmagazinet -ketjut siirtyvät Mustin ja Mirrin omistukseen appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä