Kiinteistöomistajien tulee maksimoida vuokralaisilta saatava tuotto, minimoida rakennusten kunnossapidon kulut ja samalla kehittää kiinteistöjen pitkäaikaista arvoa. Näiden palveluiden ulkoistaminen tarjoaa mittakaavaetua jopa isoimmille sijoittajille.

 

Vaaka Partnersin rahastot sijoittivat kiinteistöjohtamispalveluita tarjoavaan Oveniaan vuonna 2011. Sijoitushetkellä yhtiön liikevaihto oli noin 16 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 150 henkilöä toimistokiinteistöfokuksella.

 

Vaaka Partnersin strategiana oli rakentaa sekä orgaanisesti että yrityskaupoin johtava kiinteistömanageriyhtiö, jolla on laajat palveluratkaisut kaikille kiinteistösegmenteille valtakunnallisesti.

 

Vaaka Partnersin omistusaikana Oveniasta on tullut Suomen johtava kiinteistöjohtamispalveluiden tarjoaja. Yhtiö tarjoaa kiinteistöhallintapalveluita kauppakeskusten, liike- ja toimitilojen sekä asuinkiinteistöjen omistajille ja käyttäjille valtakunnallisesti. Tällä hetkellä Ovenian liikevaihto on yli 45 miljoonaa euroa ja se toimii 23 paikkakunnalla. Asiakkaita palvelee yli 500 kiinteistöalan ammattilaista, jotka tuottavat kiinteistöjohtamis- ja isännöintipalveluita sekä teknisiä-, ympäristö-, energiatehokkuus- ja vuokrauspalveluita.

 

2018 alussa kansainvälinen kiinteistöjohtamispalveluita tarjoava Colliers International osti Ovenian etabloituakseen Suomen markkinoille. Vahvan kotimaisen markkina-aseman omaavalle Ovenialle omistusjärjestely tulee tarjoamaan uusia kansainvälisiä kasvumahdollisuuksia.

Yhtiön nimi

Ovenia

Sijoitushetki

3/2011

Liikevaihto

45 MEUR (2016)

Irtautuminen

1/2018

Diilitiimi

Ilkka Hietala, Reijo Grönholm, Lotta Martikainen

Verkkosivut