Uusi rahasto jatkaa menestyksekästä strategiaa

Ajankohtaista / tiistaina 23.10.2012

Vaaka Partnersin uusi rahasto jatkaa menestyksekästä strategiaa kasvattamalla suomalaisia keskisuuria yhtiöitä

Suomalainen pääomasijoitusyhtiö Vaaka Partners Oy on kerännyt uuden rahaston, Vaaka Partners Buyout Fund II Ky:ön. Rahasto on sijoitustoiminnan käynnistyessä lokakuussa 2012 kooltaan 101 miljoonaa euroa ja sen lopullinen sulkeminen tehdään viimeistään kesällä 2013. Rahaston rakenne on suomalainen kommandiittiyhtiö. Sijoittajina rahastossa on johtavia kotimaisia ja kansainvälisiä institutionaalisia sijoittajia.

Rahasto jatkaa edeltäjänsä, Vaaka Partners Buyout I –rahaston, sijoitusstrategiaa ja tekee enemmistösijoituksia suomalaisiin keskisuuriin yhtiöihin. Kohdeyhtiöiden liikevaihto on tyypillisesti 10-100 miljoonaa euroa. Tavoitteena on rakentaa kohdeyhtiöissä kannattavaa kasvua niin kotimaassa kuin kansainvälisesti toimimalla aktiivisena omistajana. Käytännössä aktiivinen omistajuus merkitsee Vaaka Partnersin kokeneen tiimin ja verkoston läheistä yhteistyötä kohdeyhtiöiden johdon kanssa.

Vaaka Partnersin toimintatapa yhteistyössä kohdeyhtiöiden toimivan johdon kanssa luo merkittävää kasvua. Edeltävän rahaston sijoituskohteet vuosilta 2008-2011 (Reima, Renewa, Musti ja Mirri, Nesco sekä Ovenia) ovat omistusaikana kannattavasti kasvattaneet liikevaihtoaan yhteensä yli 90 prosenttia ja henkilöstöään yli 80 prosenttia. Kohdeyhtiöiden kasvusta valtaosa on ollut orgaanista ja lisäksi kasvua on tuettu strategisin yritysostoin. Kokonaan uusia työpaikkoja on luotu orgaanisen kasvun kautta yhteensä noin 250.

Vaaka Partnersin tuorein sijoitus on kiinteistöautomaation mitta- ja säätölaitteiden markkinajohtaja Produal. Sijoitus toteutettiin lokakuun alussa, ja se oli samalla edeltävän rahaston kuudes sekä viimeinen sijoitus. Kaupan tavoitteena on tukea Produalin kasvua nykyisillä markkinoilla ja kiihdyttää edelleen yhtiön hyvää kansainvälistymiskehitystä.

The post Uusi rahasto jatkaa menestyksekästä strategiaa appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä