Tietokeskus osti Pirkanmaalta IT-palvelutalot Tamicon ja Suomen IT-Infran

Ajankohtaista / tiistaina 14.08.2018

IT-palveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut pirkanmaalaiset IT-alan palveluita tarjoavat yritykset Tamicon ja Suomen IT-Infran. Kaupan myötä Tietokeskukselle siirtyy yli 50 asiantuntijaa, ja Tietokeskus vahvistaa strategian mukaista kasvuaan kohti yhä monipuolisempaa IT-palveluiden toimittajaa. Pirkanmaalla Tietokeskuksen tavoitteena on olla suurin pk-yrityksille IT-palveluita tarjoava yritys ja kasvaa voimakkaasti myös uusien rekrytointien avulla.

IT-tukea, konesali- ja pilvipalveluita tarjoava Tietokeskus on ostanut kaksi tamperelaista IT-alan toimijaa: Tamicon ja Suomen IT-Infran, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 7,1 miljoonaa euroa vuonna 2017. Yritysostojen myötä Tietokeskus työllistää Pirkanmaalla yli 70 asiantuntijaa. Kaupan myötä Tietokeskus pystyy myös tarjoamaan jatkossa valtakunnallisesti kaikille asiakkailleen tietosuoja- ja tietoliikenneratkaisuihin liittyviä palveluita. Tietokeskuksen toimitusjohtaja Janne Lipiäisen mukaan yrityskaupat vahvistavat yrityksen kasvustrategiaa.

– On ilo liittää Tamico ja Suomen IT-Infra osaksi Tietokeskuksen perhettä. Haluamme olla valtakunnallisesti lähellä asiakkaitamme ja varmistaa, että parhaat osaajat ovat asiakkaiden kanssa samassa kaupungissa – nyt pystymme olemaan pk-yrityksille entistä vahvempi kumppani. Pirkanmaalla tavoitteenamme on kasvaa pk-yritysten johtavaksi IT-palveluiden toimittajaksi. Aiomme kasvattaa työntekijöidemme määrää alueella ensi vuoden loppuun mennessä yli sataan asiantuntijaan, Lipiäinen sanoo.

Muuttuva digimaailma vaatii erikoisosaamista

Tietokeskus pyrkii jatkuvasti kehittämään palvelutarjontaansa vastatakseen asiakkaiden muuttuviin ITpalveluiden tarpeisiin.

– Yhä useampi organisaatio keskittyy ydinosaamiseensa ja ostaa palveluita. Näen tietotekniikan roolin pk-yrityksissä kasvavan etenkin työn tuottavuuden kehittymisen kannalta. Kyse ei ole vain uusien ratkaisuiden hankkimisesta, vaan yhä enemmän siitä, että työntekoa tehostavista välineistä, kuten pilvipalveluista ja muista uusista tavoista tehdä tietotyötä, otetaan organisaation annalta paras mahdollinen hyöty irti.

Lipiäisen mukaan myös tietoturvan merkitys korostuu pk-yritysten arjessa.

– Uusi GDPR-asetus on saanut yritykset kehittämään esimerkiksi tietosuojaan ja henkilötietojen käsittelyyn liittyviä prosessejaan, Lipiäinen kertoo.

Yritysostojen myötä IT-tuki-, konesali- ja pilvipalveluita tarjoavan Tietokeskuksen henkilöstön määrä kasvaa lähes 300 asiantuntijaan yhdessätoista kaupungissa Suomessa.

Lisätietoja:
Janne Lipiäinen, toimitusjohtaja, 040 510 9117, janne.lipiainen@tietokeskus.fi

Tietokeskus lyhyesti
Tietokeskus on suomalainen vuonna 1989 perustettu asiantuntijayritys, joka tarjoaa asiakkailleen kehittyvät ja tietoturvalliset IT-tuki, konesali- ja pilvipalvelut, sekä laitteet ja lisenssit kiinteään
kuukausihintaan joustavasti, ilman määräaikaisia sopimuksia. Lähes 300 iloista osaajaamme ovat kaikkien asiakkaidemme käytettävissä 11 kaupungissa. Tietokeskuksen liikevaihto vuonna 2017 oli 74milj. euroa ja käyttökateprosentti 10.

The post Tietokeskus osti Pirkanmaalta IT-palvelutalot Tamicon ja Suomen IT-Infran appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä