Renewa jatkaa kansainvälistä kasvuaan

Ajankohtaista / torstaina 07.03.2013

Bioenergiaratkaisuja ja –teknologiaa toimittavan Renewa Oy:n toimitusjohtajaksi siirtyy 1.5.2013 alkaen DI, MBA Anja Silvennoinen, joka on ollut Renewa Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2011. Ennen siirtymistään Renewan palvelukseen Silvennoinen on vastannut UPM-Kymmene Oyj:n Energialiiketoiminnasta.

Renewa Oy:n nykyinen toimitusjohtaja DI Tuomas Timonen jatkaa yhtiön varatoimitusjohtajana vastuualueenaan asiakassuhteet ja kansainväliset toiminnot.

Renewa on 28.2.2013 ostanut ranskalaisen kattila- ja voimalaitoshuoltoon sekä kunnossapitoon erikoistuneen Sotherma SAS:n koko osakekannan. Sotherman nykyinen toiminta integroidaan osaksi Renewan service-liiketoimintaa vuoden 2013 aikana.

Vuonna 1972 perustetulla Sothermalla on laaja asiakaskunta suur-Pariisin alueella toimivissa jätteenpolttolaitoksissa, voimalaitoksissa ja teollisuusyrityksissä. 18 henkilöä työllistävällä Sothermalla on toimipisteet Pariisissa ja Lyonissa. Sotherma tunnetaan arvostettuna yrityksenä myös Renewan ranskalaisten asiakkaiden keskuudessa.

Sotherman yritysosto vahvistaa Renewan strategista asemaa Ranskassa, jonne Renewa on jo solminut kolme voimalaitostoimitussopimusta. ”Olemme Vaaka Partnersissa erittäin tyytyväisiä, että olemme voineet tukea yhtiötä tässä merkittävässä askeleessa ja uskomme että paikallinen service-liiketoiminta tukee Renewan uuskattilamyyntiä ja laitostoimituksia Ranskassa sekä tarjoaa paikallisen tuen Ranskaan jo toimitetuille laitoksille takuuaikana ja niiden jälkeen”, toteaa Vaaka Partnersin partneri Mikko Kumpulainen. Vaaka Partnersin hallinnoimat rahastot omistavat Renewa Oy:n osakekannan yhdessä avainhenkilöiden kanssa.

Renewa laajentaa toimintaansa myös Pohjoismaissa. Se on toteuttamassa ensimmäistä merkittävää projektiaan Ruotsissa, jonne on perustettu tytäryhtiö vahvistamaan paikallista läsnäoloa markkinoilla.

”Olen seurannut Renewan Oy:n kehittymistä hallituksen jäsenenä ja vakuuttunut siitä, että Renewalla on hyvät mahdollisuudet merkittävään kasvuun sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella,” kertoo Renewassa 1.5.2013 toimitusjohtajana aloittava Anja Silvennoinen.

”Renewa vahvistaa johtoaan, koska yrityksemme kasvaa ja kansainvälistyy voimakkaasti usealla eri alueella. Näin pystymme parhaiten hoitamaan asiakasprojektimme ja hallitsemaan nopeaa kasvuamme kansainvälisillä markkinoilla. Asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen on meille ensiarvoisen tärkeää, koska ratkaisumme räätälöidään paikallisiin tarpeisiin ja olosuhteisiin,” kertoo Renewassa varatoimitusjohtajana jatkava Tuomas Timonen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja (1.5.2013 alkaen) Anja Silvennoinen, Renewa Oy
Puhelin: 040 760 0824, sähköposti: anja. silvennoinen (a) renewa.fi

Varatoimitusjohtaja (1.5.2013 alkaen) Tuomas Timonen, Renewa Oy
Puhelin: 050 386 0448, sähköposti: tuomas.timonen (a) renewa.fi

Renewa Oy on kasvava ja kansainvälistyvä paikallisen bioenergian ja voimalaitosteknologian asiantuntija. Yritys toimittaa räätälöityjä lämpö- ja voimalaitoksia, kattilalaitoksia sekä ylläpito- ja elinkaaripalveluja ympäristöystävällisen lähienergian tuotantoon. Renewan edistyksellinen polttoteknologia perustuu paikallisen biomassan ja jäteperäisten polttoaineiden käyttöön. Renewan teknologia ja vahva projektinhallinta ovat kypsyneet Suomessa vuosikymmenien aikana. Suomessa ja Ranskassa noin 110 energia-alan ammattilaista työllistävän Renewan liikevaihto vuonna 2012 oli 31 MEUR. Renewalla on toimipisteet Suomessa Vantaalla, Oulussa, Tampereella ja Lapualla sekä Ranskassa Pariisissa ja Lyonissa. www.renewa.fi

The post Renewa jatkaa kansainvälistä kasvuaan appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä