Tuottavuuden ja laadun takaamiseksi teollisuusyritysten kannattaa panostaa tehokkaaseen ja laadukkaaseen kunnossapitopalveluun. Kunnossapitopalvelun ulkoistaminen mahdollistaa paremman tuottavuuden, kustannustehokkuuden, joustavuuden ja laajemman asiantuntijuuden.

 

Sataservice tuottaa kokonaisvaltaisia kunnossapitopalveluita elintarvike- ja teknologiateollisuuden yrityksille. Yhtiöllä on vahva markkina-asema Suomessa ja laaja asiakaskunta, joka koostuu johtavista kotimaisista ja kansainvälisistä yrityksistä. Viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet yhtiölle voimakkaan kasvun aikaa ja Sataservicestä onkin kehittynyt alansa johtava teollisuuden kunnossapitopalveluiden toimittaja Suomessa.

 

Vaaka Partnersin tullessa yhtiön enemmistöomistajaksi vuonna 2014 oli yhtiön liikevaihto noin 25 miljoonaa euroa ja se työllisti noin 200 työntekijää. Sataservice halusi ottaa uuden kasvuaskeleen ja näki yhteistyössä Vaaka Partnersin kanssa mahdollisuuden kehitykseen. Tärkeimmät strategiset toimet olivat johtotiimin vahvistaminen, systemaattisen myyntiprosessin rakentaminen ja operaatioiden kehittäminen mukaan lukien IOT-mahdollisuudet.

 

Sijoituksen jälkeen yhtiö on Vaaka Partnersin aktiivisella tuella toteuttanut strategiaansa hankkimalla useita uusia asiakkuuksia ja laajentamalla samalla maantieteellistä toiminta-aluettaan.  Työntekijämäärä on samalla kasvanut noin 400 henkeen.

 

Sataservice sai uuden omistajan kun globaali kunnossapitoyhtiö Quant osti 100% Sataservicen omistuksesta elokuussa 2018. Uusi kokonaisuus muodostaa Suomeen erittäin vahvan kokonaisuuden ja tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet kasvun jatkamiseksi Suomessa ja kansainvälisesti.

Yhtiön nimi

Sataservice

Sijoitushetki

5/2014

Liikevaihto

36 MEUR (2017)

Irtautuminen

8/2018

Diilitiimi

Reijo Grönholm, Antti Salmela, Pontus Juntunen