Molok Oy on jätteidenkäsittelylaitteiden ja -menetelmien osaaja, jonka liiketoiminta on kehittynyt alkuperäisen SYVÄKERÄYS®-järjestelmän keksinnön ympärille. Syväkeräys-menetelmä perustuu maahan upotettuihin jätesäiliöihin, joiden etuja ovat siisteys, esteettisyys ja kustannustehokkuus. Kun nouseva kiertotalouden trendi muuttaa jätteen kustannuserästä raaka-aineeksi, globaalien jätehuollon arvoketjujen odotetaan muuttuvan merkittävästi ja jätelajien tehokas keräys korostuu.

 

Moni tulevaisuuden haaste puhuu syväkeräysjärjestelmien puolesta, sillä ne tehostavat kaupunkitilan käyttöä sekä vastaavat tiukentuviin siisteys- ja hygieniastandardeihin. Pitkät tyhjennysvälit vähentävät pakokaasupäästöjä ja meluhaittoja.

 

Molok onkin laajentunut kansainväliseksi yritykseksi, jonka tuotteet tunnetaan ympäri maailmaa. Yhtiön tuotteet on palkittu The New Economy Awardilla 2016.

 

Vuonna 1991 perustettu nokialainen yritys on Suomessa selvä markkinajohtaja segmentissään, ja viennin osuus on jo yli 70 prosenttia sen liikevaihdosta. Euroopan ohella yhtiön tuotteita valmistetaan Pohjois-Amerikassa ja Kiinassa.

 

Vaaka Partnersin tavoitteena on kiihdyttää kiertotalousyhtiön kansainvälistä kasvua. Yritysjärjestelyn myötä yhtiön organisaatiota on vahvistettu ja täydennetty useilla uusilla avainrooleilla kasvun mahdollistamiseksi.

 

 

 

Yhtiön nimi

Molok

Sijoitushetki

10/2016

Liikevaihto

24 MEUR (2018)

Diilitiimi

Ilkka Pentikäinen, Antti Salmela, Lotta Martikainen

Verkkosivut