Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat Suomessa työkyvyttömyyseläkkeiden suurin yksittäinen syy. Lisäksi noin kaksi kolmasosaa työikäisistä kärsi tuki- ja liikuntaelimistön kivuista viimeisen vuoden aikana. 350 miljoonaa euroa kattavat fysioterapiapalveluiden yksityiset markkinat ovat erittäin fragmentoituneet ja pienten yritysten resurssit palvelutarjonnan kehittämiseen ovat rajatut.

 

Vaaka Partners havaitsi mahdollisuuden vahvistaa toimialaa ja luoda markkinajohtaja, jonka resursseilla palveluita pystytään kehittämään sekä suorille asiakkaille että muille sidosryhmille. Fysioksen strategiana on luoda enemmän terveitä päiviä 500.000 suomalaiselle vuoteen 2020 mennessä.

 

Sijoitus toteutettiin maaliskuussa 2015 yhdistämällä seitsemän johtavaa fysioterapiayritystä. Aloittaessaan toimintansa Fysios työllisti n. 130 ammattilaista 27 toimipisteessä.  Tällä hetkellä Fysios työllistää jo noin 400 fysioterapeuttia 76 toimipisteessä 34 paikkakunnalla.

 

Yhdistämällä voimavaransa yhtiöt pystyvät kehittämään koko toimialaa eteenpäin, saavuttamaan valtakunnallisen näkyvyyden Fysios -brändilleen, sekä vastaamaan paremmin ja uudella tavalla suurten valtakunnallisten asiakkaiden tarpeisiin.

Yhtiön nimi

Fysios Holding Oy

Sijoitushetki

3/2015

Liikevaihto

22 MEUR (2017, pro-forma)

Diilitiimi

Antti Salmela, Reijo Grönholm, Pontus Juntunen

Verkkosivut