Viafin Group yhteistyöyrityksellä Norjan markkinoille

Ajankohtaista / perjantaina 20.05.2011

Prosessi- ja energiateollisuuden raskaisiin komponenttitoimituksiin erikoistunut Viafin Group laajentaa vientitoimintaansa Norjaan. Sikäläisen M7 Offshore AS:n kanssa tehty aiesopimus yhteisyrityksestä avaa ovia etenkin Norjan energiateollisuuteen.

Espoossa, Jämsässä, Lappeenrannassa, Porissa ja Teuvalla toimiva Viafin Group on tehnyt aiesopimuksen yhteisyrityksen perustamisesta Norjaan. Paineastioihin, säiliöihin, putkistoihin, asennuksiin ja kunnossapitoon erikoistuneen konepajakonsernin kumppanina on norjalainen projektinjohto- ja suunnitteluyhtiö M7 Offshore AS, joka on vahva paikallinen toimija etenkin öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Yhteisyritys on saanut nimekseen Viafin-M7 AS. Sen omistuksesta 60 prosenttia on Viafinilla ja loput 40 norjalaiskumppanilla.

Viafin Groupin toimitusjohtajan Marko Sipolan Mukaan yhteisyritys tarjoaa heille mahdollisuuden päästä Norjan nopeasti kasvaville, mutta vaativille energiamarkkinoille. Öljyn hinnan nousu on jo kiihdyttänyt alan investointeja ja suunnan uskotaan myös säilyvän.

”Olemme monella markkina-alueella toimialamme ykkösiä ja etsineet sopivaa kumppania myös Norjasta, jossa haluamme vahvistaa asemiamme. Tämä yhteistyö tuo meille erittäin vahvaa suunnitteluosaamista ja lisäarvoa, joka näkyy asiakkaille entistä parempana ja laadukkaampana palveluna”, Sipola toteaa.

Myös M7 Offshoren toimitusjohtaja Nils-Erik Hannisdal korostaa, että yhtiöiden palvelut täydentävät hyvin toisiaan.

”Olemme todella tyytyväisiä, että saimme kumppaniksi yhden alan vahvimmista toimijoista. Pitkä tutkimus- ja suunnittelukokemuksemme paineastioista ja prosessijärjestelmistä yhdistettynä Viafinin tekniseen osaamiseen tarjoaa paljon kasvumahdollisuuksia prosessi- j a energiateollisuudessa”, Hannisdal painottaa.

Lyhyesti yhtiöistä:

Viafin Group on Pohjoismaiden johtava paineastioiden ja paineenalaisten laitteistojen toimittaja, jonka asiakkaina on muun muassa energia-, prosessi-, metsä- ja kemianteollisuutta. Yhtiö liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa ja henkilöstöä on runsaat 150. Vahvasti vientiorientoituneella konepajakonsernilla on alalta yli 40 vuoden kokemus tytäryhtiöidensä West Welding Oy:n ja Terästorni Oy:n kautta.

M7 Offshore AS on erikoistunut öljy- ja kaasuteollisuuden vaativiin suunnittelu- ja projektinjohtotehtäviin. Yhtiön asiakkaana on muun muassa laivavarustamoita, öljy-yhtiöitä, suunnittelutoimistoja sekä komponenttitoimittajia.

Marko Sipola Nils-Erik Hannisdal
Toimitusjohtaja, Viafin Group Toimitusjohtaja, M7 Offshore AS
p. 050 371 4663 p. +47 91 78 95 96
www.viafin.fi www.m7offshore.com

The post Viafin Group yhteistyöyrityksellä Norjan markkinoille appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä