Reima Oy myytiin pääomasijoitusyhtiö The Riverside Companylle

Ajankohtaista / keskiviikkona 25.05.2011

Vaaka Partners on myynyt Pohjois-Euroopan johtavan lastenvaatevalmistajan, korkealaatuisista lasten ulkovaatteista tunnetun Reima Oy:n, jonka brändejä ovat Reima, Lassie, Tutta ja Progress. The Riverside Company ostaa yhtiön Vaaka Partnersilta ja Reiman toimivalta johdolta. Yrityksen johto sijoittaa yhdessä Riversiden kanssa ja jatkaa yhtiössä nykytehtävissä.

Reiman pääkonttori sijaitsee Vantaalla, ja yhtiö on aktiivinen seitsemässätoista maassa painopisteinään Pohjoismaat ja Venäjä. Vuonna 1944 perustettu Reima on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista lastenvaatemerkeistä Pohjois-Euroopassa.

”Yhdessä johdon kanssa olemme onnistuneet nostamaan Reiman kotimaisesta markkinajohtajasta kansainväliseksi lastenvaatekonserniksi. Mikä tärkeintä, Reima on kasvanut kannattavasti läpi talouden taantuman. Me olemme vakuuttuneita siitä, että Riverside voi globaalina toimijana edelleen vahvistaa Reiman kansainvälistä kasvua.”, sanoo partneri Reijo Grönholm, Vaaka Partners. ”Olen erittäin tyytyväinen järjestelyyn”, Reijo Grönholm jatkaa.

”Haluan kiittää Vaaka Partnersin Reima -tiimiä todella aktiivisesta panoksesta. Menestyksemme on saavutettu huolellisella suunnittelulla ja yhteistyössä luodun strategian kurinalaisella toteutuksella. Olemme myös erittäin innoissamme yhteistyöstä Riversiden kanssa, ja tämä kauppa mahdollistaa kasvusuunnitelmamme seuraavan vaiheen toteuttamisen. Riversiden saavutukset portfolioyhtiöidensä tukemisessa ja globaali verkosto edesauttavat Reimaa jatkuvan kasvun tiellä.”, sanoo Reiman CEO Christopher Silcowitz.

”Reima on erinomainen brändi ja sillä on vahva asema Pohjois-Euroopassa, missä se tunnetaan laajalti ensiluokkaisista ja laadukkaista lastenvaatteista. Olemme jatkossa johdon kumppanina kasvattaaksemme yhtiötä edelleen sekä olemassa olevilla että uusilla markkinoilla”, sanoo Riversiden partneri Thomas Blomqvist.

Vaaka Partnersin lokakuussa 2008 toteutetun yritysoston myötä Reimasta muodostui puhtaasti lastenvaatteisiin keskittynyt yritys. Vaaka Partnersin omistusaikana Reiman liikevaihto kasvoi vuoden 2008 38 miljoonasta eurosta vuodelle 2011 ennustettuun 60 miljoonaan euroon.

Sijoitus Reimaan oli merkittävän kokoinen ja ensimmäinen irtautuminen Vaaka Partners Buyout I –rahastolle. Transaktiossa Vaaka Partnersin neuvonantajina toimivat HLP Corporate Finance ja White & Case. Riversiden neuvonantajina toimivat PwC Corporate Finance, Roland Berger ja Roschier.

Lisätiedot:
Reijo Grönholm, partner, Vaaka Partners Oy, +358 (0)500 403 057, reijo.gronholm@vaakapartners.fi

The Riverside Company – www.riversideeurope.com

The Riverside Company on globaali pääomasijoitusyhtiö, joka Euroopassa keskittyy sijoittamaan kasvaviin ja yritysarvoltaan enintään 200 miljoonan euron yrityksiin. Yhtiö tekee yhteistyötä vahvojen johtotiimien kanssa ja vahvistaa investointejaan yritysjärjestelyin ja orgaanisen kasvun keinoin. Perustamisestaan 1988 lähtien Riverside on tehnyt yli 250 transaktiota, joiden yhteenlaskettu arvo on yli 4,4 miljardia euroa. Yhtiön portfolio Pohjois-Amerikassa, Euroopassa sekä Aasian ja Tyynenmeren alueella sisältää yli 75 yhtiötä, jotka työllistävät noin 14 000 työntekijää. Riverside saattaa yritysjärjestelyt sujuvasti päätökseen 2,7 miljardin euron sijoitusvarallisuuden, 19 toimipaikassa toimivien yli 195 ammattilaisen, sekä luotonantajien kanssa solmittujen kestävien suhteiden ansiosta.

The post Reima Oy myytiin pääomasijoitusyhtiö The Riverside Companylle appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä