EMC Talotekniikka ostaa Arealtecin

Ajankohtaista / perjantaina 02.12.2011

EMC Talotekniikka Oy lisää ja vahvistaa kiinteistöjen energiatehokkuuteen liittyvien teknologioiden saamista ostamalla Arealtec Oy:n. Yrityksen tarjoama automaatio- ja järjestelmätekninen osaaminen tukevat hyvin kiinteistöjen ja asiakkaiden kasvavia vaatimuksia liittyen näiden järjestelmien käyttämiseen sekä tarpeenmukaiseen hallintaan.

Arealtec Oy on perustettu 1994, sen palveluksessa on 41 vakituista työntekijää ja toimintaa on kahdella paikkakunnalla, Vantaalla ja Hyvinkäällä. Yrityksen tämän vuoden liikevaihtoennuste on 5,6 milj. euroa.

Itsenäisenä yrityksenä jatkavan Arealtec Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Kari Kumpulainen, joka on yksi perustajaomistajista. Myös muut aikaisemmat omistajat, Vesa Kallinen, Jarkko Turunen, Jari Husu, Timo Jääskeläinen, Timo Ruoho sekä muu henkilökunta jatkavat tehtävissään.

Kumpulaisella ja varatoimitusjohtaja Kallisella on yhteensä yli 50 vuoden kokemus rakennusautomaatioliiketoiminnasta eri järjestelmien ja tuotteiden parissa.

Kari Kumpulainen uskoo EMC Talotekniikka Oy:n tuovan Arealtec Oy:n liiketoimintaan uuden mielenkiintoisen mahdollisuuden vastata kiinteistöjen omistajien lisääntyneeseen tarpeeseen toteuttaa kokonaisvaltaisia haastavia energian hallintaan ja säästöihin liittyviä projekteja.

– Nyt saamme näihin projekteihin osaamista erityisesti teknisiin ratkaisuihin ja hinnoitteluun muun talotekniikan osa-alueilta. Jatkamme nykyisten asiakkaittemme palvelemista samalla vankkumattomalla laadulla ja palveluasenteella kuin olemme aina tehneet.

Vesa Kallinen toteaa yhteistyön EMC Talotekniikan kanssa antavan Arealtec Oy:lle ja sen osaaville ja motivoituneille työntekijöille lisää haasteita.

– Yhteistyön päästyä kunnolla alkuun on sarkaa muillekin talotekniikan osa-alueille, joita voimme hyödyntää automaation eli Arealtec Oy:n ydinosaamisen alalla. Ja tietenkin myös toisinpäin.

EMC Talotekniikka Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen pitää toteutunutta yrityskauppaa merkittävänä, koska automaation merkitys koko kiinteistöjen ohjaamisessa ja seurannassa sekä käyttämisessä lisääntyy kaiken aikaa kasvavien energiavaatimusten johdosta.

– Kaupassa konserniimme saadaan lisää asiantuntevaa osaamista. Pystymme tarjoamaan asiakkaille entistä laaja-alaisempaa teknistä ja taloudellista osaamista. Lisäksi Liukkonen näkee merkittävänä Arealtec Oy:n eri automaatiojärjestelmien monimerkkiosaamisen sekä energiatehokkuuden ja LEED raportoinnin.

Lisätiedot:

Kari Kumpulainen, toimitusjohtaja, Arealtec Oy, puh. 040 550 1424 kari.kumpulainen@arealtec.fi
Vesa Kallinen, varatoimitusjohtaja, Arealtec Oy, puh. 0400 482 502 vesa.kallinen@arealtec.fi
Kimmo Liukkonen, toimitusjohtaja, EMC Talotekniikka Oy, puh. 050 911 2448, kimmo.liukkonen@emctalotekniikka.fi

EMC Talotekniikka Oy on monipuolisia talotekniikan palveluja tuottava valtakunnallinen konserni. Se muodostui vuonna 2007, kun merkittäviä alueellisia yhtiöitä liitettiin yhteen. Niistä vanhimmat on perustettu 1925.

Tämän vuoden liikevaihto ylittää 60 miljoonaa euroa, ja henkilöstömäärä on tällä hetkellä yli 430. Osaaminen muodostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, jotka ovat talotekniikka, linjasaneeraus ja korjausrakentaminen, tekniset palvelut sekä
tuotteet ja esivalmisteet. Konserniyhtiöiden palkittuja innovaatioita vuonna 2009 olivat esivalmisteratkaisut Tee Parannus -ohjelmassa sekä Vuoden putkiremonttikisan voitto. www.emctalotekniikka.fi

Arealtec Oy tuottaa talotekniikan hallintaan laadukkaita rakennusautomaatiojärjestelmiä auttaen näin hallitsemaan kiinteistön olosuhteita energiatehokkaasti. Arealtecin palveluksessa on 41 vakituista työntekijää ja toimintaa
on kahdella paikkakunnalla, Vantaalla ja Hyvinkäällä. Liikevaihto vuonna 2010 oli 4,3 milj. euroa. www.arealtec.fi

The post EMC Talotekniikka ostaa Arealtecin appeared first on Vaaka Partners.

Jaa

Kasvetaan yhdessä - ota yhteyttä

Ota yhteyttä